| Autor |
Zpráva |
dasule94
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 18:24
- Nahlásit
Dobrý den,
mám dotaz ohledně svého pejska. Mám dvouletou fenečku mopsíka, pořídila jsem si ji když byla stará 2 měsíce, podle majitelů a očkovacího průkazu měla být řádně očkována a odčervená, bohužel 3 dny na to jsme museli s fenečkou jet na pohotovost. Náš pan veterinář zjistil, že je plná parazitů a že nebyla nikdy odčervena, řádně ji tedy odčervil a oočkoval. Několik měsíců poté probíhalo vše v pořádku, dosud chodíme řádně na odčervování a očkování. Bohužel asi v necelém roce začaly problémy, fenečka měla neustále stejné granule a najednou, pokaždé když je snědla, do necelých dvou minut, je celé vyzvracela, takhle to probíhalo asi týden, když jsem s ní šla k lékaři, prohlédl ji a řekl, že je v pořádku, že nevidí nic divného a jen mi navrhl ať jí udělám kuřecí vývar s rýží. Po celou dobu této diety to bylo v pořádku, ale jakmile jsem ji do nich začala sypat i granule (jiný druh, protože jsem se bála, že po těch starých - Royal Canin bude opět zvracet), tak začala opět zvracet. Asi za dva dny to bylo v pořádku a jedla normálně - cca týden, poté to opět trvalo.. vždycky 3 - 4 dny. Měnila jsem granule, hledala jsem granule, které by jí vyhovovaly, granule navrhnuté veterináři, které byly určené pro psy s citlivým trávením, nejrůznější značky a kvality, bohužel ani to nepomohlo.. když už to bylo například týden a něco v pořádku, pak nastaly zase 2 - 3 dny plné zvracení. Už asi půl roku má granule ProPlan Duo Délice, po kterých asi 4 měsíce nezvracela, poté ale začala a známá pejskařka mi poradila koupit polohovací misku, aby se jí do tlamičky nedostalo tolik vzduchu a od té doby to zase bylo super. Teď ale bohužel už asi týden zase trvá to zvracení. Nezvrací žaludeční šťávy nebo něco, prostě to jídlo co sní.. celé granule zase zpátky vyzvrací - jako bulimička. Ještě podotknu, že v 9ti měsících byla vykastrována. Už si vážně nevím rady, žádný veterinář mi nepomůže, vždy jí jen ohmatají břicho, poradí mi dietu, která stejně nepomáhá a dále se tím nezaobírají.
Budu vděčná za jakoukoliv radu, děkuji,
Dáša
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 18:33
- Nahlásit
dasule94
krmíš ty granule suché nebo máčené? A pokud po mase s rýží nezvrací, nepřemýšlela i o přechodu na maso? Nezkoušela jsi nějakou dobu krmit konzervama?
|
dasule94
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 18:36
- Nahlásit
Namáčím jí je, dávám jí čas od času konzervu, ale tu dnes také vyzvracela. Zkusím jí dnes udělat vývar s rýží a uvidím jak poté zareaguje.
|
dasule94
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 18:37
- Nahlásit
Bojím se ale toho, že to moc dobré nebude.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 18:39
- Nahlásit
dasule94
A kdyz ty granule vyzvraci, sezere je potom?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 18:40
- Nahlásit
dasule94
A nějaké vyšetření (krev, sono, kontrastní rtg...) se nedělalo?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 18:40
- Nahlásit
Já bych prostě zkusila přestat dávat granule.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 18:43
- Nahlásit
Souhlas s předchozími - pokud po granulích zvrací a po mase s přílohou je OK, co vám brání krmit masem?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2015 19:14
- Nahlásit
Zaprvé - nenutila bych granule psovi, kterému očividně nesednou, zatímco maso mu sedlo.
Zadruhé - nemůžu pochopit, jak je možné, že fena nebyla za celou tu dobu ani jednou řádně vyšetřena! Teď nemyslím prohmatání a hádání z křišťálové koule, ale RTG a sono.
|
Gem
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2015 16:46
- Nahlásit
Zdravím Dášo, já bych Vám doporučila podávat pejskovi probiotika, aby si srovnal střevní mikroflóru. Samozřejmě bych vše konzultovala s veterinářem, ale probiotickými doplňky nic nezkazíte Já mám osobní zkušenost s probiotikem Teracid . Forte. Naší fence pomohly už z kde čeho a navíc to neškodí ani lidem, takže mi doma také zobeme Ať je brzy pejskovi lépe.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 00:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
dasule94
Namáčím jí je, dávám jí čas od času konzervu, ale tu dnes také vyzvracela. Zkusím jí dnes udělat vývar s rýží a uvidím jak poté zareaguje.
pokadí se
a Teracid Forte bych vám nedoporučil.
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 09:44
- Nahlásit
Pokud zvrací krátkou dobu po jídle tak problém evidentně nemůže být dál než v žaludku. Pokud jsou vyšetření v pořádku tak je možné že jednoduše žere moc rychle. Co třeba vyzkoušet takové ty hračky co když s nimi pes pohybuje tak trousí granule?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 10:11
- Nahlásit
ZdeNek_K
Co třeba vyzkoušet takové ty hračky co když s nimi pes pohybuje tak trousí granule?
zvracení může být i příznakem alergie, já se přikláním k
nenutila bych granule psovi, kterému očividně nesednou, zatímco maso mu sedlo
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 12:37
- Nahlásit
kachna_
zvracení může být i příznakem alergie
ga ga ga velmi správně, alergie, imunita rozhozená, ale i spousta spousta dalších věcí
|