Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kolonoskopie
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 13:28
- Nahlásit

Ahoj. Tak to bohužel vypadá, že na to střevní vyšetření plus možná i odběr střevní sliznice budem muset jít.
Hovňousy jsem sbírala pravidelně, ale chemicky i co se týče parazitů jsou obě čuby v pořádku.
Menší má ale cca 1x týdně v hovínku hlen s jasně červenou krví, někdy víc, někdy míň, dnes bylo celkem dost.
Vet nás poslal na Zahradní město do AAVet, že to tam dělají.
Máte někdo zkušenosti jak zákrok probíhá? Musí fena do narkózy, asi jo co?
A případně orientačně cena, koukala jsem na stránky Jaggy a tam mají kolonoskopie od 9000,- plus cca 1500,- za narkózu, což je docela mazec.
Dík za veškeré info.
Blbý je, že si hrozně přeju, aby se tam nic neobjevilo, ale to mě pak muž zaškrtí, protože on je proti, aby to čuba podstoupila, no a jak tam nic nenajdou tak to bude řečí, no a když něco blbýho najdou, tak si stejně půjdu hodit mašli...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 15:49
- Nahlásit

ssshhhhh
takze ani ta dieta ci nejaky ty prasky co si davala vubec nezabrali?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 17:49
- Nahlásit

cernej caj
Úplně ne. Jako je to lepší, má to tam tak jednou max dvakrát do týdne, ale dobrý to není.
Už krmíme jen hovězí a jednou v týdnu krůtí krky, žádný polotvrdý kosti nedostává, jen úplně měkký nebo ty hovězí co nerozkouše. Už to vypadalo nadějně s tímhle stravováním, bobek krásnej, hnědej, pevnej, ale ne zácpa, ale pak tam ve čtvrtek měla malounko krve, skoro neznatelně a dnes už celkem dost.

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 17:56
- Nahlásit

ssshhhhh
A co nějaká spec. veterinární dieta (granule)? To jste taky zkoušeli?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 18:02
- Nahlásit

Evey
To by asi nedala, teda určitě ne. Granule nežere a když náhodou tak jí hodně nadýmají, nezkoušeli jsme tedy všechno, jen asi 3značky. Navíc ani nevím jaká vet. dieta, když vlastně nevíme co jí je... Mám samozřejmě obavy z nádoru, případně polypu, ten by se musel odstranit aby se nezměnil v něco zhoubného. Nechce se mi do toho teda vůbec, ale říkám si, že holt bysme nechali dát inhalačku, že furt lepší než něco zanedbat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 18:40
- Nahlásit

ssshhhhh
Zkusenost nemam, budu jen drzet palce. Asi jste uz prubli vsechny jiny moznosti, kvalitni sono, rtg, kontrast se treba delal? To jen placam napady, nez se podnikne kolonoskopie.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 18:45
- Nahlásit

Fifi
Nic z toho, vet řekl, že chce rovnou tu kolonoskopii, že je to jediný průkazný, prostě vidět to střevo zevnitř.
Ono samotný zákrok asi není nic drastického co jsem četla, spíš mě štve ta narkóza. A taky ta cena, to netvrdím, že ne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 18:53
- Nahlásit

ssshhhhh
Njn, tak at pohled zevnitr dopadne co nejlip.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 19:08
- Nahlásit

Fifi
Dík. Hrozně ráda bych, aby nic nenašli. Ať si muž remcá jak chce.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 19:21
- Nahlásit

ssshhhhh
Bych se asi snažila vyčerpat všechny možnosti jiný. Rozhodně držím palce.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 19:25
- Nahlásit

ssshhhhh
Tak držím palce. Já bych do toho asi šla, pořád lepší jeden zákrok než x dalších a inhalačka není už dneska zas až taková tragédie.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 19:28
- Nahlásit

birma
Maya
Dík

Maya
pořád lepší jeden zákrok než x dalších
No to si taky říkám.

Příští týden tam zavolám, mno a začnem šetřit...

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2015 20:58
- Nahlásit

ssshhhhh

zkušenosti taky nemám, ale přidávám se k držičům!!!!!!!!!!!!

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 16:45
- Nahlásit

Tak jsem tam volala, vet který to dělá má tento týden volno, příští pondělí jdeme na předvyšetření, mám počítat s cenou do 10.000,-
Tak nám držte palce.
Dnes tam měla krve opravdu poměrně dost, mě to vyděsilo. Jinak vypadá i chová se normálně jako pako, jako vždy.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 17:01
- Nahlásit

ssshhhhh
dej pak vědět. Držím palce

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 17:48
- Nahlásit

ssshhhhh
držím palce, neznám nikoho, kdo by to řešil

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2015 20:53
- Nahlásit

ssshhhhh

ty jo, to je fakt záhada, držím palce a jsem zvědavá, co se prokáže.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 13:30
- Nahlásit

ssshhhhh Kolonoskopii vč. gastroskopie můj pes podstoupil ted koncem listopadu, zlaťák, je mu 9 let. Přímo u MVDr. Alexy v AAvet na Zahradňáku. Pes trpěl dlouhodobě průjmy, co měsíc asi rok...vyzkoušeli jsme kde co, rozbory trusu, krve, sono, vet. diety a stejně ho to neminulo Náš vet říkal, že už pak jen říznout a vzít vzorek ze střeva, což jsem se raději přiklonila ke kolonoskopii. Ten zákrok jako takový asi dlouho netrvá, ale ta příprava Děs, nalít do psa 2 litry Fortransu pro mě nemožné, povedla se max decka, nechtěl polykat, dusil se, takže skončil na klinice na hospitalizaci, aby to do něj nalili. Hrůza Výsledek eosinofilní zánět tlustého střeva + konec tenkého...léčba prednison a entizol + kruti prsa, ryze, korenova zelenina, cca 3 mesice.Ted je kratce na Annamaet Aqualuk a vysazujeme prasky, celou dobu OK az na 1 vykyv, kdy sezral kousek klacku. Takze co se tyka spokojenosti s klinikou + lecbou, tak maximalni. Moc drzim palce at vam to dobre dopadne, take jsem trnula hruzou co tam objevi

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 14:11
- Nahlásit

HanuleGR
Dík moc za zkušenost, taky jdeme právě k Alexovi. A ty dva litry, to je naráz nebo za jakou dobu se do musí do psa nalít? Ona je velmi spolupracující, tak snad to zvládnem.
A prosím tě, na kolik vás to vyšlo? Odvíjí se to nějak od váhy psa? Dík moc.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 15:57
- Nahlásit

ssshhhhh No my jsme měli do něj nalít litr během dopoledne a litr odpoledne....ale bohužel Je to pěkný hnus a to jsem mu to ještě přisladila. On Charlie je také jinak klidný, spolupracující a tiše trpící pacient, ale tohle nešlo, stříkačkou bych ho utopila a lžičkou všechno vyplivnul. Množství je dle váhy psa. Myslím, že kolem 11.000,-vč léků, hospitalizace a rozboru krve a brala jsem tam i 2x Probican, který tam mají docela předražený. Hlavně, ať vám to dobře dopadne

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2015 16:22
- Nahlásit

HanuleGR

prosím tě a můžu se zeptat, jestli se ví, jak si to hafan pořídil? Z čeho to vzniklo?
a teď už je v pořádku?

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2015 12:40
- Nahlásit

PetraK No on si to pořídil nějak sám prý přehnanou imunitou...střeva reagovala na každý menší podnět zánětem...no, v pořádku, teprve od včera nebere léky, takže uvidím jak dlouho bude bez průjmu...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání