Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / infarkt u psů,popřípadě pomoc.
Autor Zpráva
honsicek
Člen
# Zasláno: 27 Led 2015 00:02
- Nahlásit

Dobrý večer, včera mi umřel muj miláček,jsem strašně smutná a pořád dokola se mi honí hlavou myšlenka,jestli jsem mohla nějak pejskovi pomoc.dostal nejprve křeč,byl malátný ,strašně pištěl bolestí,pak jsem tedy vyndala jazyk,dala ho na bok a masírovala hrudníček,nadechl se podíval se na mne a naposledy vydechl.Tohle vše trvalo tak 20 vteřin.Pořád si říkám proč a hlavně si dávám vinu sama sobě že jsem nepomohla.Byli mu 4 roky,strava jen zdravá,žádné lidské jídlo,sportoval se mnou,byl hraví,nevšimla jsem si u něj žádné nemoci nebo něčeho co by bylo špatné.Proto si tuto otázku stále dokola říkám.Je to hrozný jsem strašně neštastná.Setkal jste se někdo s podobným případem?Děkuji všem za nějaké informace.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Led 2015 07:40
- Nahlásit

honsicek
a co to bylo za plemeno? nekdy muze byt zvire nemocne, aniz by o tom panicek vedel a pokud nejsou udelana ruzna vysetreni, ze je clovek jisty, ze timto to nebylo, tezko lze presne rict, zda byl zcela zdrav.

jeste me napada, ze se dala mozna domluvit pitva (nevim ale, jak to funguje) a veterinar mohl urcit, zda se jednalo o zastavu na zaklade existujiciho problemu, nebo fakt blesk z cisteho nebe.

Nam se stalo, ze fena spatne dychala - tak se vzala na veterinu a uz sme to nestihli. Ukazalo se, ze to byla rakovina plic. Fene byly 4 a do te doby nevykazovala zadny znamky problemu z naseho uhlu pohledu.

honsicek
Člen
# Zasláno: 28 Led 2015 09:55
- Nahlásit

maltézáček,jsem pořád strašně smutná,honí se mi to neustále hlavou.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 28 Led 2015 10:15
- Nahlásit

honsicek
Pejska je mi líto
U psa je infarkt na rozdíl od lidí extrémně vzácný. Je velice nepravděpodobné, že by příčinou smrti byl infarkt. Možných příčin je hodně, takže pokud chcete mít jistotu, jediná možnost je nechat udělat pitvu. Bez toho je to jen věštění z křišťálové koule...

honsicek
Člen
# Zasláno: 28 Led 2015 10:32
- Nahlásit

já vím mate pravdu bohužel pejsek už je v hrobečku.Ale chytám se keždého slova,pejsek byl zcela zdráv,jediné snad co mu bylo tak asi 3 krát měl jakoby,nevím jak to popsat ,přišlo mi jako by to byl kašel u kterého se nemohl nadechnout.Když jsem s nim šla na veterinu a řekla příznak tak ho doktorka prohlédla,poslechla si srdíčko a řekla mi že je v pořádku,ale až přijdu zase at jí připomenu at si poslechne srdíčko.Víte já právě nic neřešila jelikož pejsek rád se mnou lítal ,byl hraví a už vubec by mě nenapadlo,že by mu něco mohlo byt.Stále si říkám ,že stačilo jen slovo a já bych s ním jela třeba na konec světa kde by mu udělali odborné vyšetření.Byl to muj první pejsek,nikdy bych nevěřila,že to je taková bolest.Omlouvám se že píšu takové věci ale jsem bezradná a ráda bych znala příčinu.Ovšem také vím ,že je pozdě se něco ted dozvědět.ale prostě se nemůžu smířit s tím co se stalo.Bolí to šíleně.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2015 13:36
- Nahlásit

honsicek
ja myslim, ze takhle vam uz pricinu nikdo nerekne, a navic jak rika anonouma - je to vzacny a duvod mohl byt jakykoli, i na veterina na beznym vysetreni neodhalitelnej.

Je mi lito, ze pejsek odesel mlady a nahle, to je vzdycky tezsi, nez kdyz uz s tim clovek tak nejak pocita... ale urcite mel aspon spokojeny psi zivot a netrapil se dlouho.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Led 2015 13:43
- Nahlásit

honsicek
netrap se věcma co nejdou zmwěnit,lze je jen přijmoit..samosebou nemůžu říct co mu bylo,ale podobný příznaky co píšeš,se stejným výsledkem,měla ondá kamarádky cca roční doga..netrvalo to snad ani těch 20 minut ..mozková příhoda..s tim neuděláš nic a ani tomu nelze nijak předejít

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 28 Led 2015 19:15
- Nahlásit

honsicek
Rodičů mini pudlík zemřel v pěti letech na zástavu srdce. Při pitvě se zjistilo, že měla vrozenou srdeční vadu. Byla z množírny.

Nic si nevyčítej, znám to, u posledního psa jsem si vyčítala všecko možný, co se mohlo udělat dřív, co neudělat vůbec, atd. Ztráta mazlíka je vždy smutná a člověk trpí výčitkama, protože mu mazlík chybí.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Led 2015 20:05
- Nahlásit

pokud jsi ve styku s chovatelem - napiš mu to. Měl by vědět. Rozumný bude třeba informovat sourozence z vrhu, ať dojdou na preventivku se srdcem...

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Led 2015 22:47
- Nahlásit

honsicek

Bolí to šíleně.

bude to chvíli trvat, než se bolest trošku utiší. Na tohle není pomoc. Ať člověk napíše, řekne cokoliv, nepomůže to. Musíš trpělivě čekat, až bolest trochu povolí. Myslím, že si nemůžeš nic vyčítat. Už jen pro to, že oni jsou stateční a kolikrát na sobě nedají nic znát, a to i když je problém dlouhodobý, mají to tak od přírody zakódováno. 'Tady to ale spíš asi bylo tak rychlé, žes nemohla nic moc dělat. Ale i přes to si člověk říká, nepřehlédla jsem něco, nemohla jsem udělat víc......... zpravidla ne.
Trpělivě čekej a zároveň se snaž na svýho kamaráda vzpomínat v těch hezkých momentech.

honsicek
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2015 20:50
- Nahlásit

všem děkuji za aspon nějaké informace.Mám už nového pejska úplně stejného.Dává mi radost,ovšem na miláčka nikdy v životě nezapomenu.Jsem ted více pozorná a se vším letím na veterinu.Změnila jsem doktora a přeji si at mě už nikdy nic podobného nepotká.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 12:56
- Nahlásit

Nejhorší možná varianta, pes bude "opečovávaný" a následkem toho ustrašený nebo rozmazlený zmetek.

Walda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 19:59
- Nahlásit

ZdeNek_K

Nejhorší možná varianta

To víš, v takové situaci je asi těžké to ze začátku nepřekompenzovat. Snad se to časem urovná.

Walda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2015 23:22 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

ZdeNek_K

Já spíš uvažuju o tom, proč mají psi tolik "civilizačních" nemocí, srdeční a mozkové příhody, rakovinu, obsedantně kompulzivní poruchy.
I u nich bude fungovat - vliv stravy, celkové zátěže prostředí, degenerace chovem, a určitě velký význam budou mít psychosomatické vlivy (i když ty budou mnohem jednodušší než u člověka).

honsicek
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2015 15:42
- Nahlásit

díky za odpovědi,pravda je že jen čas je ten správný lék.Ted už je vše mnohem lepší.Pravda je s tím rozmazlováním to jsem přehodnotila a snažím se neupoutávat na každou blbinu.Ovšem ten začátek byl tedy dost bolestný,ale jak píši čas zahojí rány a už zustanou jen krásné vzpomínky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání