Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zuby a problémy s nimi
Autor Zpráva
patocan1
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2014 12:14
- Nahlásit

Ahojte pejskaři,

mám dvouletou borderu, vypadá velice zdravě, žádné problémy nebyly až doposud. Je pravdou, že se věnujeme frisbee, a tak je to možná jen přehnanou aktivitou a nepřesností, ale v poslední době se nám uštíply hned dva zuby - nikoli současně. Ačkoli se snažím zuby čistit, neustále máme a trpíme na spoustu zubního plaku a kamene. Žrádlo pravidelně měníme, takže nedokážu odhadnout, jestli je to ryzí genetika, nebo nám neustále chybí nějaké vitamíny. Kdyby měl někdo zkušenosti s těmito problémy, budu moc vděčná za radu! Díky Andrea

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2014 12:44
- Nahlásit

urcite je dobry pridavat kelpu, na plak a potazmo nasledne kamen je to dobra prevence.

jinak ostatni urcite poradi i k tem dalsim vecem.

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2014 13:18
- Nahlásit

patocan1
S ulomenými zuby asi neporadím - můj si teď v 6,5 letech ulomil kus horního špičáku a já byla úplně v šoku, z čeho to může mít. Chápu, že u bordery je to asi jinak, zvlášť při frisbee (máte kvalitní disky?). Chrup se jí samozřejmě zakládal kdysi kdysi dávno, takže teď už stěží ovlivníte jeho kvalitu, maximálně si můžete hlídat, aby se neodvápňovala.
Ačkoli se snažím zuby čistit, neustále máme a trpíme na spoustu zubního plaku a kamene
Bohužel, to byste museli čistit opravdu co dva dny a ve všech škvírách, abyste tomu předešli. Mám zkušenost s pastami, gely, kelpou, ale faktem je, že pes na to trpí, fena skoro vůbec. Pamatuju si, že psovi rodiče měli taky žluté zuby, když jsme si tam vybírali štěndo. Jistě nějakou roli genetika hraje (já mám taky zuby po rodičích a je to děs), ale nejjednodušší je prostě plak, potažmo kámen odstraňovat mechanicky. Pokud krmíte granulemi, usazuje se to příšerně. Pokud krmíte normální stravou, pes si většinu očistí, to nejhorší pak seškrábnete čajovou lžičkou s ostrým okrajem nebo speciálním srpkem (někdo používá i dvacetikorunu, příborový nůž...). Na lehčí plak většinou pomůže i tvrdý chléb s kůrkou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání