Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes po amputaci
Autor Zpráva
Narta
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2014 22:44
- Nahlásit

Ahoj,

Bohužel jsme museli dneska nechat naší borderce-Badovi amputovat pravou přední packu kvůli nádoru. Packa je amputovana až 'u ramene', takže je jen zasita a nepřevázaná.

Na veterine měli strach, aby si Bad ránu neolizoval - dostali jsme límec. Takové tendence ale zatím nepozoruji.

Na druhou stranu se Bad ale snaží se podrbat - zadní packou, jako by se drbal na krku. Zakázal jsem mu to, ale mám strach, že to nevydrží. Nenapadá vás prosím způsob, jak mu to znemožnit dlouhodobě? Mám strach, že si drapem pretrha stehy. Napadlo mě maximálně mu ránu prevazat přes celé tělo, aby se to tlumilo, ale obávám se, že by ho to mohlo bolet, když by to na ránu tlacilo nebo by mu to sjelo.

Za radu nebo jakékoliv doporučení (ať k problému nebo i 'obecne') budu velice vděčný.

Díky,
Tobiáš

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2014 23:15
- Nahlásit

Narta

Existuje pooperační veterinární trikot, je to jako tepláky pro psa, pokrývá to celé tělo od krku po ocas. Místo límce to spolehlivě funguje, používám to. Cena na psa velikosti labroše byla asi 600 Kč, kupoval jsem to od nějakého dodavatele zdravotnických pomůcek v Praze někde nad Pavlákem.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2014 08:18
- Nahlásit

Narta
zkusit navlíknout dětský tričko, ten rukáv kde nemá packu bych mu asi zašila, aby to neplandalo, můj pes když byl po operaci, tak jak měl triko, tak si rány ani nevšiml a nemusel mít límec, takže jsem ho musela hlídal akorát při převlíkání, je velkej asi jako bordera a v sekáči byly trika kolem dvacky, měli jsme jich několik
ilustrační foto

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2014 08:41
- Nahlásit

Já bych asi k tomu podávala Wobenzym? (nic vyloženě psího mě nenapadá)

worick
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2014 10:14
- Nahlásit

kachna_
názory lékařů, kteří Wobenzym nedýlujou jsou, že je to k ničemu Také jsme jednoho času brali...

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2014 10:19
- Nahlásit

worick
proto to dávám s otazníkem

impact
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2014 12:35
- Nahlásit

Narta
Co nějakou softshellovou vestu, pouze na dobu, kdy bude sám? Ta by to mohla udržet docela slušně a určitě líp, než triko. To podle mě protrhne i se stehama.. A nebo pruban a vypodložit to něčím.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2014 14:26
- Nahlásit

impact
No mě se právě pes když měl to triko vůbec nedrbal, drbat se začal jen když se mu sundalo, takže že je to tenký nevadilo. Asi to chce ozkoušet co a jak který pes.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2014 14:44
- Nahlásit

Místo Wobenzymu radši enzymoterapii pro psy

impact
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2014 09:12
- Nahlásit

Maya
Asi to chce ozkoušet co a jak který pes.
Jojo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání