Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Očkování, jak na něj?
Autor Zpráva
Skye
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 15:03 - Změnil/a: Skye
- Nahlásit

Zdravím, poradíte mi prosím? Máme trochu zmatek v očkovacím průkazu. První očkování absolvovala naše nyní šestiměsíční fenka ještě v dočasné péči a to Biocan DHPPi v září. My jsme pak podle instrukcí od paní šli na Biocan DHPPi+LR v listopadu. Teď máme jít na přeočkování, pan doktor myslím říkal, že jen na L (protože L nedostala při prvním očkování), ale v očkováku je na dnešek označena i R. Je třeba ji také po takhle krátké době přeočkovat? Já myslím, že ne, kdyby ano, tak do toho se mi moc nechce, minule měla po kombinaci toho všeho feňulka za krkem bouli cca 2x1 cm a tři týdny to nezmizelo (ještě teď je tam hmatný "hrášek"). Nevíte, jak je to s platnostmi těchhle vakcín? A dá se to vakcinovat zvlášť, třeba DHPPi+L a zvlášť R? Prý zrovna na R a L jsou reakce a mě se to nechce dávat naráz.

pitvora
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 15:28
- Nahlásit

Skye
R je vzteklina. Ta se očkuje jen jednou, na přeočkování půjdete až za rok.

Skye
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 15:36
- Nahlásit

pitvora
Takže by odpovídalo, že teď máme jít jen na přeočkování L z důvodu, že při prvním očkování DHPPi neproběhlo L?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 15:36
- Nahlásit

a nebo přeočkování R až za tři roky - podle typu vakcíny...

Skye
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 15:39
- Nahlásit

Xerxová
Myslím, že Biocan má jen tu roční. Zeptám se, pro jistotu. ;)

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 17:02
- Nahlásit

Vzteklinu až po roce, L a Pi (případně tedy DHPPi, protože Biocan samotné Pi nemá) teď znovu.
Já to zrovna teď řeším u svých tří. Snažíme se žít co nejvíc nechemicky, sleduju magazín Dogs Naturally atd. Obecně se všude dočítám o "převakcinovanosti", prostě zbytečně se cpou blbosti do psů a peníze do farma-firem. Takže se svými přejdu na tříletý Nobivac. Má tříletou vzteklinu, tříletou část DHP, takže 1x ročně se chodí jen na Pi a L. Hlavně tu leptospiru nepodceňovat, tam to prostě jinak nejde, než to do psa rvát.
Můj Ríša má stejnou reakci jako ten Skye - cca po týdnu velká boule, která mizí i 3 týdny. Když se tam omylem zmáčkne vyjekne. Zkoušeli jsme Canvac, Biocan, obojí stejné. V létě půjdeme jinam, kde dávají ten Nobivac...

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 17:03
- Nahlásit

Jinak Biocan má R dvouletou:
http://www.vetkom.cz/content/showPage/seznam-regis trovanych-antirabickych-vakcin-67

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 17:29
- Nahlásit

Jinak R se pochopitelně dá očkovat i zvlášť. Jasně - Vaše fenka už má věk "na zákonné" povinné očkování. Ale u štěněte jsme nejprve po dovozu přeočkovali "základ" (naše veterinářka použila stejnou vakcínu, jakou byl rozočkován na druhé straně Evropy - výhoda globalizace) na třech měsících. A až na půl roce jsme očkovali samostatnou "tříletou vzteklinu" od úplně jiné firmy.

Skye
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 17:31
- Nahlásit

corgi
Dík za vysvětlení. Takže DHPPi také? Nestačí ten z předtím?

A dá se jen tak přejít na jinou značku? Třeba že bych za ten rok šla na přeočkování R od Nobivac a poté až za tři roky, ikdyž poprvé jsme měli R od Biocan? Bylo by dobré chodit každý rok jen na L a Pi. Někde jsem četla, že Pi ani není povinná - ale asi bude vhodnější na ni i tak chodit. Jinak chceme ještě tu proti lymské borelióze, je u nás dost klíšťat, označení Biocan B, je k tomu nějaká lepší alternativa od Nobivac? Asi by se když už mělo přejít kompletně z Biocan na Nobivac a nekombinovat to.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2014 17:36
- Nahlásit

nevím, jaké máte plemeno psa - ale jestli není huňaté a dají se něm klíšťata dobře najít, pak já bych proti borelioze neočkovala. Borélie se nemůžou dostat do organismu hned po přisátí - takže pokud vyndáte klíště brzy (druhý den max), tak by nemělo k nákaze dojít. Jasně - je to Váš pes, Vaše odpovědnost, Vaše rozhodnutí... nevymlouvám Vám to.

Skye
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2014 11:59
- Nahlásit

Xerxová
Já právě s těmi klíšťaty nevím. Jsou u nás i 2 milimetry velké potvory a to nenajdu ani na sobě.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 22:02
- Nahlásit

Hlavně do něj vše napíchejte, ať máte všude zatrženo. Studie prokazují, že pokud pes neprojde alespoň osmi očkováními ročně, nemůže být zdravý.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání