Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Psincový kašel - prosím o radu
Autor Zpráva
Abyna
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 15:35
- Nahlásit

Dobré odpoledne,

mám 16-ti měsíční fenku kříženku jezevčíka s něčím. Dva a půl měsíce zpátky měla fenka kašel, ale takový lehký, dostala atb Convenia. Teď ho má znova, kašlala mi z neděli na pondělí v noci hodně, tak jsem byla včera na veterině, horečku neměla. Dostala dvě injekce (atb Noroclav a lék Rapidexon) a domů tabletky Synulox Paltabs, k tomu ji dávám jednou denně jitrocelový sirup a Immunovet. Má někdo zkušenost s tím, za jak dlouho asi léky zabírají? Zdá se mi, že je to trochu lepší, venku se zakucká (zkrátila jsem venčení na minimum), ale co mám strach, tak doktor něco říkal o srdci, když to má podruhé za takovou krátkou dobu. Přitom byla cca dva týdny zpět na očkování a srdce v pořádku a ani ve zprávě teď nic se srdcem nemám. Volala jsem mu dnes a řekl mi, že na problémy se srdcem je ještě mladá a že to asi nic hrozného nebylo, když mi to nenapsal do zprávy a už si to samozřejmě teď poslechově nepamatuje. Tak mě napadlo, jestli to nemyslel tak, že to může sednout na srdce, když se to neléčí. Je mi jasné, že mi neřeknete jak to myslel, jen mě zajímaly Vaše názory a postřehy a zkušenosti těch, jejichž pejsci kašel měli, třeba se jim i vrátil a jestli to neměli po očkování (jako nějakou reakci). A jak se mu dá třeba předejít? Vím, že je očkování, ale kašlů je plno druhů, tak nevím, abych pak, až bude zdravá, nenaočkovala a nebylo to zbytečné, že chytne jiný druh než na který je očkování. Jinak dostávala i Immunovet a přesto to chytla. Děkuji moc za názory a rady.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 15:45
- Nahlásit

Abyna
Tak mě napadlo, jestli to nemyslel tak, že to může sednout na srdce, když se to neléč

tak to určitě může, však u lidí, pokud k tomu mají dispozice se to stát může taky (zrovna mému partnerovi doktorka důrazně doporučila nic nepřecházet, protože by se to podepsalo na srdci).
Po očkování to myslím klidně může být, zase jako u lidí, kolik lidí se nechalo očkovat proti chřipce a sejmula je právě děsná chřipka. přiznám se, že právě proto, že těch druhů je tolik, neočkuju. A navíc jako zářnej příklad mám svou sestru, která pracuje ve zdravotnictví a tyhle očkování prostě musí podstupovat a dost bych řekla, že se to na ní zdravotně odrazilo. Předejít tím, že pes bude otužován, v kondici, s dostatkem vitaminů a v těch kritických obdobích se vyhýbat psím akcím. Ale já jsem laik, je to jen můj osobní názor. Tak jak to dělám já.

Abyna
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 15:58
- Nahlásit

PetraK Ona byla na klasickém očkování, proti kašli jsem uvažovala, ale pak jsem si říkala, že to asi opravdu k ničemu nebude. Ano, to chápu s tím přecházením, proto jsem s ní na veterinu šla a teď jsme omezily procházky i blbnutí. Vitamíny jste myslela třeba ji dát přímo ovoce nebo v tabletkách a takové? Otužován.. v tomhle jsem asi dost "osel", ona je taková, že jí je venku často zima a pak se třepe. Loni jsem ji oblíkala snad už na konci září do něčeho, letos jsem začala až jak začala být zima, protože je mi jasné, že bych tak z ní udělala pořádnou "cíťu", což už asi je, protože ráda spí v posteli a ač ji já nepřikryju, tak si sama vleze pod deku. To by teda asi taky neměla, že.. Děkuju moc za názor, Petro

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 16:10
- Nahlásit

Abyna
aha to jsem špatně pochopila s tím očkováním, já myslela, že právě očkována byla. Ad to přecházení - u našeho prvního psa jsme to kdysi trochu podcenili- resp. jsme mu skočili na to, že už mu je dobře a najeli brzo na normální režim - byl mladý temperamentní, řádil. No a přehouplo se to do blbýho zánětu a skončil na ATB. Jinak by se měl normálně psincový kašel zvládnout právě domácí léčbou (pokud nejsou horečky,komplikace či zánět). Nedávno jsme měli doma - u štěněte a následně lehce i u staré fenky. Léčila jsem po babsku - tedy ten jitrocelák, k tomu bylinkové čaje, med a homeoaptika. A plus klidový režim, tedy krátké venčení, žádné lítání. A podařilo se. Ad to otužování - no prostě pes je hodně a často venku, bez ohledu na počasí - pochopitelně s rozumem , ale prostě na procházku se jde (zas dám příklad- ta stará fenka , když jsme jí přivedli z útulku byla - i vzhledem ke svému věku a zimě prožité v útulku , hodně zimomřivá. Koupila jsem tedy kabátek ale mašírovalo se venku i v zimě a to pořádně. Fenka se otužila a dneska krásně zvládá. je schopná se koupat i v říjnu, listopadu (což ale nepodporuju, protože zas odsud-pocud ): naši pesani nebydlí v posteli,se přiznám. Mají svůj domeček a pelíšky v předsíni. ale jsou to klasický byťáci. Ad ty vitaminy - já krmím masem a zeleninou a ovocem, takže umělé nedávám žádné, dostávají všechno přirozenou cestou

To by teda asi taky neměla, že..

ale houby, co psů spí v posteli!v tom to není.

Abyna
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2014 16:53
- Nahlásit

PetraK
Jéé, tak to mě těší, že je další příznivec homeopatik . Taky tím léčím snad všechno . Teď jsem psala paní homeopatičce, co by mi poradila. Fenka byla na granulích, pak na mase, ale z kostí jsme měli hrozný problém, tak byla na vařeném, které pak taky frfňala, tak jsme na kvalitních granulích. Myslíte, že i k těm bych občas mohla dát nějaké ovoce? Uvažovala jsem, že bych jí teď uvařila vývar a kousek maska dala, že by to taky mohlo pomoct.
Tak to mě těší, že si myslíte, že v tom to není
Je fakt, že i já začínám kýchat a začíná mě bolet v krku, je to asi všude. Nevím, jestli to taky nemohla chytit od ex, u kterého byla pár dnů po jeho vypuknutí zánětu průdušek, ale jeho doktorka říkala, že to nemůže chytit ani člověk od něj, tak nevím no.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 01:55
- Nahlásit

Modlitba je lepší než homeopatika.
Hlavní výhodou je nižší cena při stejné míře účinnosti.

Abyna
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 07:53
- Nahlásit

zbrnd
To myslíte ironicky?
Já totiž věřím jak v homeopatika, tak v pomoc andělů.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 11:04 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Abyna
To myslíte ironicky?
-ano i ne
-ale upozornuji, ze mam dost ujety nazory, 99% humanoidu se mnou nesouhlasi
-homeopatika, andele i modlitba vam pomoci dle mne muze, tedy v realu vam podle mne pomuze vira v ony homeo, andely ci modlitbu
-neboli clovek si nakonec pomuze sam
-takze ano, ma smysl verit snad v cokoliv, cloveku to da silu, vuli, chut "jit dal"
-krom toho netvrdim, ze homeopatika nefunguji i bez toho, ale pochybuji o tom vice nez silne
-u tech pejsku je to jine, tem proste nemuzete dat "placebo", nicmene muze to fungovat prenesene...paklize vy verite treba v silu homeopatik a davate je pejskovi, vona vira vam dava silu, diky sile mate lepsi naladu, nejste zkleslá atd a to ten pesan už vnímá a dává to sílu i jemu, pokud má pesan sílu-je prostě v lepší kondici a organismus funguje lépe tedy i lepe bojuje s nemocemi a obtizemi
-toť má představa, přesvědčení, jak to tady funguje, vědět to nevím , ale ostatně co my vlastně víme, že?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 11:13
- Nahlásit

Abyna
jestli to neměli po očkování (jako nějakou reakci). A jak se mu dá třeba předejít
jistě, reakce na očkování mohou byt ruzne, stejne tak na stravu, na prostredi, zijeme v humusu, jime humusy, dychame humusy, pichame ci nechavame si pichat humusy, denne pouzivame "uzitecne" humusy prakticky na cokoliv .... jak to mu vsemu chcete predejit? je to tezko proste...
-krmil bych so mozna nejkvalitneji-rozhodne ne prmyslove vyrabena krmiva
-jednotliva ockovani bych zvazil, jak moc jsou potrebna
-proste premejslet, co delam, co jim, co dela pes co delam ja vlastne...vetsina z nas nepremejsli dostatecne a to je kamen urazu
-premejslet nad vsim...vet ji dal tolik prasku..a proc? preventivne? vzdyt ani nevi, co ji je...nebo vi? kazdy prasky maji spoustu ucinku, obshauji spoustu latek atd atd atd, organismus neni stroj, abychom utahli jeden sroubek a vse slapalo jak ma ... ale treba ji dal ty prasky dobre, treba nahodou, treba diky znalostem...to tezko tady hodnotit
-a hlavne nikdo vam s tim moc neporadi, musite vy sama ...ostatni maji sve zajmy a vas pesan pro ne logicky nebude zajem prioritni

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 11:20 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Abyna
no já teda k tomu očkování proti psincáku..osobní zkušenost nemám,ale zprostředkovanou od známých,celkem pozitivní..ovšem nevim esi má tvá fena psincák žejo
zbrnd
mam dost ujety nazory

Abyna
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 11:48
- Nahlásit

zbrnd Já jsem brala homeopatika a to jsem ještě nevěděla, co to je a vyloženě mi to, na co jsem to brala, mizelo před očima, takže pro mě účinek mají. Určitě souhlasím s těma humusama, je to všude a je to hnus a s tím, že se říká "víra tvá tě uzdravila".
Já o všem moc přemýšlím - a to je kolikrát můj kámen úrazu.. že si říkám, že kdybych všechno tolik neřešila, tak to mám daleko jednoušší a věci by se vyřešily jinak a já bych nebyla ve stresu - ale to už jsme někde jinde.
No, to že ji napíchal tím, čím napíchal tedy atb, z toho nadšená nejsem. Jsem proti atb i u sebe. Ale už měla kašel vcelku rozjetý. Já jsem ten tip, že první řeším přírodně, i s veterinářkou, která je na stejné vlně. "Bohužel" je tam veterinářů více na veterině, kam chodím, ale řekla bych, že tam jsou opravdu dobří. A myslím si, že by i paní veterinářka, která je na přířodní věci, teď fence dala atb.
Je mi jasné, že si to musím vyřešit sama, ale poradit mi tady a říct svůj názor či zkušenost, lidé říct mohou. A tím i pomohou.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 13:42
- Nahlásit

Abyna

Já jsem brala homeopatika a to jsem ještě nevěděla, co to je a vyloženě mi to, na co jsem to brala, mizelo před očima,
tak ale vedela jste, ze to berete proto, ze to je na ten problem, co jste mela ne?
No a o tom to preci je. Jsou na to cele studie.
Prijdete k doktorovi, ten vam rekne, ze mate kulomorolutomyroxii treba a ze budete nyni tri tydny nemocna a bylo prokazany ze opravdu vetsina pacientu je pak nemocna tri tydny proste proto, ze maji zafixovany, ze doktor leci a vi a zna a rika pravdu, takze proste mozek ty lidi drzi tri tydny ve stavu, kdy se citi nemocni a pak naopak mozek vi, ze uz by se telo melo uzdravovat, tak se clovek jakoze zacne citit lepe

stejny je to s praskama, s cimkoliv, cemu verime ...

nejak zapominame, ze vetsina nemoci neni smrtelnych a proste telo by si s nima poradilo tak jak tak..k tomu pomahame telu i treba zmenenou zivotospravou treba tim, ze lezime v posteli nebo vice pijeme nebo mene nebo cokoliv jineho

a pak z toho maji lidi pocit, ze dostali prasky a ty jim pomohly(je jedno jake prasky)...ale pritom to tak neni

samozrejme to neplati vzdy a jsou pripady, kdy je intervence velmi uzitecna

proste zijeme tady naruby ... v zasade zijeme nezdrave, jime nezdrave, dychame nezdrave a to mnohdy vice nezdrave nez je nezbytne nutne, dobrovolne se nicime a v mnohych pripadech kazdy den a pak jdeme k doktorovi, nechame si predepsat kouzelne prasky a verime, ze ty nas "opravi", absolutne neverime sobe a svemu telu ...no a vubec, jsme proste paka proto je populaci na teto planete treba silne zredukovat

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 13:49
- Nahlásit

Abyna
Já o všem moc přemýšlím - a to je kolikrát můj kámen úrazu.. že si říkám, že kdybych všechno tolik neřešila, tak to mám daleko jednoušší a věci by se vyřešily jinak a já bych nebyla ve stresu - ale to už jsme někde jinde.
) přesně! jenže to asi řešit budete, poněváč už taková jste a když sama sebe přesvědčíte, že to řešit nemáte, budete následně dost pravděpodobně nespokojená sama se sebou
To neva, že jsme jinde, aspoň to má nějakej smysl narozdíl od těch nesmyslů, co se tu řeší všude okolo

Tak jistě, žře ATB nejsou jen zlo, určitě jsou dobré, když jsou použity vhodným způsobem ve vhodnou chvíli.

Je mi jasné, že si to musím vyřešit sama, ale poradit mi tady a říct svůj názor či zkušenost, lidé říct mohou. A tím i pomohou. Noo ... tak ale naskýtá se otázka, jak chcete posoudit relevanci toho, co se tu od lidí dozvíte, když vlastně jdete pro radu.
Protože tady může psát každý a mnoho humanoidů zde píše svý dojmy a automaticky je vydává za pravdu, mnohdy ne ani tak ze zlého úmyslu jako spíše z neznalosti či hlouposti.

Abyna
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 13:54
- Nahlásit

zbrnd
Působíte zvláštně. A to se mi líbí , mám takové lidi ráda.
S většinou, co jste napsal, souhlasím. Třeba i s tou redukcí. Když už vezmu jenom to, jak se lidstvo chová k přírodě, ke zvířatům, ke všemu okolo a k sobě navzájem, je to hnus.

A k tomu řešení.. musím se naučit neřešit .

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 14:21
- Nahlásit

Abyna
A k tomu řešení.. musím se naučit neřešit
No tak přeji, ať je to pro Vás to správné řešení. ;)

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 14:38
- Nahlásit

zbrnd

proto je populaci na teto planete treba silne zredukovat

a neboj, fšak už na tom pracujem dost usilovně

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 15:30
- Nahlásit

Abyna
Myslíte, že i k těm bych občas mohla dát nějaké ovoce?

a proč by ne? čím pestřejší strava, tím lepší.

že bych jí teď uvařila vývar a kousek maska dala, že by to taky mohlo pomoct.
zkusila bych opatrně, pokud je čistě granulová, mohla by se potento.

Nevím, jestli to taky nemohla chytit od ex,
nevím jak zánět průdušek, ale není nereálné, že psi od majitele chytnou chřipajznu.

Abyna
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 17:33
- Nahlásit

zbrnd
To byla asi Vaše nejkratší odpověď .
Děkuji, snad bude správné

Abyna
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 17:35
- Nahlásit

PetraK
Takže třeba jabka, hrušky i pomeranč a tak? Já jsem zkoušela myslím jen banán, jabko předtím moc nechtěla a jahody jí chutnaly.

Momentálně je čistě granulová - asi dva měsíce, předtím byla na vařeném mase delší dobu, ale pak mi to začala frfňat - je to hrozná frňa..

No právě, takže bych se tomu ani moc nedivila. Kdoví jak to je.
Nicméně vařím i průduškový čaj, pijeme to obě teď .

Myslíte, že to může chytit i jiné zvíře? Mám ještě zákrslého králíka a jsou ve styku hodně..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání