| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 17:59 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Ahoj, tak jsem tu zas s dotazem.
Máme ještě nepotvrzený melanom, zepředu na hrudníku.
Velikost cca 1cm, černé až do modra, vystouplé.
Vet to vidí jako melanom, odběry z toho nedoporučil, že se to pak spíš rozjede. Budem vyndavat (až za týden nejdřív, vysadili jsme léky na bolest co měla na kulhání, tak se musí počkat, kvůli srážlivosti krve) a posílat na histolku.
Vypadá to podle vzhledu na nějaký hemangiosarkom na kůži, což je druh melanomu co se šíří krví.
Někdo nějaké zkušenosti, postřehy, doporučení?
Fenka má 2,5roku
tady něco o tom pro ingliš spíking http://www.petmd.com/dog/conditions/cancer/c_dg_he mangiosarcoma_skin
není to pěkné čtení
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 19:38
- Nahlásit
ssshhhhh
Zkusenost ani nemam, jen drzim palce. Mozna zkusit vic konzultaci s dalsimi vety, jestli se to toho vubec rypat. Upravit uz ted stravu, na bezsacharidovou. Ona mela i nejaky problemy s kulhanim, vid? Tak zjistit, jestli to nema nejakou spojitost...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 19:51 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Fifi
No to napadlo mě i veta, ta možná souvislost. Co jsem tak četla na zahraničních stránkách, tak vyndat doporučujou (čím dřív tím líp), s hodně tkáněma okolo, čím víc, tím líp. Což náš vet říkal taky.
Poněvadž je to tak blbě lokalizovaný, půjde sice do slabý, ale celkový narkózy.
Jen nevím, zda rentgenovat celýho psa teď (jestli už nejsou někde metastáze) nebo až zároveň při tý operaci.
Co jsem četla, tak jakmile to zasahuje jen trochu do podkoží, že to není čistě na kůži tak i po vyndání dávají tak cca půl roku.
Vetovi věřím, udělá to nejlíp jak by to bylo možné, kočku nám zachránil při dost ošklivým fibrosarkomu co rostl až do břišní dutiny.
Co je nejhorší, na tu přední nohu nad kterou to má začíná kulhat i po rozhýbání (zadní se po lékách proti bolesti zlepšily)
Dík moc za podporu, upřímně o to mi asi hlavně šlo, jsem celkem zoufalá, zase nedělat nic mi přijde dost hrozný, pořád je sice malý ale je procento šance že to vyjde negativní.
I když o tom nepadlo ani slovo.
Bezsacharidová dieta to bude asi bezpřílohová?
Ona žere jen maso a kosti syrový. (Ne že bych jí nic jinýho nedala, ale ona jak to není krvavý maso tak nezájem)
Nejvíc se bojím, když třeba nebude, co ta druhá, hrozně si na sebe zvykly Navíc tohle je ta "vedoucí" a víc poslušná, takže chudák druhá fenka. Achjojo, držím si palce, poslední dobou se všechno se.e
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 19:58
- Nahlásit
ssshhhhh
zda rentgenovat celýho psa teď (jestli už nejsou někde metastáze) nebo až zároveň při tý operaci.
No po pravde, nechala bych rtg predem. Kdyby byly nekde uz metastaze, nebo to mela v kostech, byla by operace zbytecna, jen by ji to ublizilo.
Zoufalost chapu zcela, kor u takhle mladyho psa. Ono nedelat nic je nekdy asi to nejtezsi, smirit se a tak... A jestli kulha takhle moc po vysazeni leku proti bolesti, urcite bych nechala teda tuplem rtg udelat.
Jj, strava ryze masova, ale i s dostatkem dalsich mastnych kyselin, jablecny ocet atd.
Nemysli ted na to, co bude, az nebude. Proste udelejte nejakou diagnozu radnou, neinvazivni a podle toho se pak uvidi.
Drz se.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 20:10
- Nahlásit
ssshhhhh
to je mi líto, držím palce, ať to je fakt jenom v kůži a nikam to nezasahuje, nikam se nerozlejzá...
A nemůžeš se domluvit s vetem, že normálně dojdete na operaci, udělá se rtg a podle ýsledku se buď operovat bude nebo ne? Jestli ti jde tedy o to ušetřit jí jednu návštěvu a manipulaci u veta.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 20:15
- Nahlásit
birma
jo to by určitě šlo, to je dobrý nápad.
Ty jo, ta na tu přední tak pajdá...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 20:30
- Nahlásit
ssshhhhh
Tahle jsem to mela domluveny s cubou, kdyz sla na kastraci a vyndani veci z mlecny listy. Ze tesne predem rtg, prave kvuli jinym vecem. Kdyz byla ok, slo se pokracovat.
Huf, at je dalsi happyend!
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2014 20:37
- Nahlásit
ssshhhhh
Holka, to je mi moc líto. Je to průser, ale nemysli tolik dopředu. birma má logistický talent, pěkně to vymyslela a po rentgenech budeš moudřejší. Teď v podstatě víš o tom melanomu, a máš černý myšlenky. Takhle zešílíš, než na rtg půjdete. Drž se a snaž se sama sebe nějak uklidnit, i když to moc nejde...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2014 17:52
- Nahlásit
RTG jsou čistý, vyndavat budeme příští týden v lokálce. Neroste to.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2014 18:35
- Nahlásit
Všichni jsme překvapení, vet taky, ale histologie je negativní! huráááá
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2014 18:55
- Nahlásit
ssshhhhh
supééééééér!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2014 09:45
- Nahlásit
ssshhhhh
tak to su moc rada
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2014 10:19
- Nahlásit
ssshhhhh
tak to je super
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2014 10:28
- Nahlásit
ssshhhhh
šla jsem psát něco úplně jinýho, protože jsem četla jen zadání, ale teď jsem koukla až sem dolů a
GRATULUJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sasraky se někdy dějí, je to druhej sasrak během dvou dní. Ten první se týkal malilinkatýho miminka a byl hodně velkej, i v tomhle případě doktoři nechápali.
Moc gratuluju.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2014 10:38
- Nahlásit
Gratuluju k super výsledkům.
A co to kulhání?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2014 10:39
- Nahlásit
ssshhhhh
Jé, tak takováto dobrá zpráva, ještě před Vánocema věřím, že potěší a potěšila i nás všechny ostatní
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2014 17:35
- Nahlásit
birma
cernej caj
Maya
PetraK
pawLINka
worick
Dík moc všem, máme hroznou radost.
Jinak kulhání se výrazně zlepšilo, do té doby než se před několika dny tak hodně ochladilo, to začla pajdat zase hodně.
Dáváme Alavis (nevím, teda zda je to dobré v případě, že by to byla ta spondylóza), ale fakt to bylo už skoro dobrý.
Koupili jsme softshellovej obleček, tak když je kolem nuly chodí ven oblečená, i když je chlupáč (vypadá jak blb). Dnes jsme ho nedali, bylo dost teplo, dnes i kulhá mnohem míň, přijde mi, že počasí na to má hodně velkej vliv.
|