| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2005 11:42
- Nahlásit
Ahoj všichni,
moje pětiměsíční fenka teď mění zoubky. Má to tam místy jak žralok, dvouma řadama. Byli jsme s ní dnes na veterině ať na to koukne, (pro jistotu), bylo nám řečeno, že je to normální. Že do roka jí vypadají. Třeba u špičáků má mléčné, ty se jí vůbec nemelou a hned vedle nové tak do čtvrt vylezlé. Proč se ptám?
Příbuzná má jorkšíra a tomu prý ty špičáky do 9 měsíců nevypadly, tak mu je veterinář trhal pod narkózou. Tak jsem to tam na veterině nadhodila a bylo mi řečeno, že se s tím ještě nesetkala. Co Vy na to? Jaké máte zkušenosti? Děkuji
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2005 11:47
- Nahlásit
Nasemu steneti rostly zuby taky silene, mel treba vsechny spicaky dvakrat, ale spravilo se to samo, stare vypadly a nove se "premistily" na spravne misto.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2005 12:14
- Nahlásit
Náš mě také pár dvojzoubků, a spravilo se to samo a dobře, tak jak psala Niniel.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2005 12:26
- Nahlásit
Děkuji, děkuji. Nemám zkušenosti, tak se radši ptám, abych něco nezanedbala. Tak jsem ráda, že to není žádná výjimka. Díky a mějte se
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2005 16:03
- Nahlásit
No já nevím, můj veterinář mi zase říkal ať to u svého štěníka kontroluju a příp. kdyby mléčné nevypadly, tak jim pomůže. Prý z důvodu aby nové zoubky nevyrostly křivě. A kamarádky pejskovi veterinář taky špičáky vyndával pod narkozou.
Já to ale nakonec nepotřebovala, zoubky vypadavaly pruběžne jak rostly nové.
Co na to ostatní?
Má být Martina úplně klidná a nechat dvě řady zubů?
To by mě teda fakt zajímalo.
|
Lenocka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2005 16:46
- Nahlásit
Já bych se bála, že bude mít pes nepravidelná skus. Doporučuju dávat hodně věcí na kousání - nejlepší jsou nějaké šlachy a uši. Ty mléčné by tak snad mohly vypadat.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2005 17:22
- Nahlásit
Pokud neplanujete mit doma sampiona, tak ho netrapte narkozou a nechte to na prirode. Davejte mu veprove trubice a slachy, jsou hodne tvrde. Ja to davala steneti kazdy den a v sesti mesicich mel vsechny zuby v poradku.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 08:53
- Nahlásit
no, já zatím všude četla, že mléčné zuby mají vypadat do půl roka a ne do roka
Jinak moje štěně také chvíli chodilo jak žralok. Krmím ji suchými granulemi, aby ji to nutilo kousat a skoro denně dostávala kosti z buvolí kůže a zubům jsem zlehoučka při tom hýbání občas pomáhala. Ale opravdu jenom lehce. Nakonec vypadaly sami.
Pokud má nové zuby už velké, taky bych se bála, že narostou špatně..
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 11:46
- Nahlásit
Pokud neplanujete mit doma sampiona
To neplánujeme, ale stejně jako asi všichni, chci pro fenku to nejlepší řešení. Jenže to vidíte, že i co veterinář, to jiný názor. Tak fakt nevím. Krmím taky suchými granulemi a dávám i kosti z buvolí kůže. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Každopádně díky
|
utina
|
# Zasláno: 18 Led 2005 15:30
- Nahlásit
Konzultovala jsem to s nekolika chovateli a veterinarem - pry to nevadi, vetsinou mlecne zuby vypadaji. Problem pry by byl, kdyby zoubky zacali cernat a nebo pejskovi zapachalo z tlamicky. To by pak bylo na miste to resit. Myslim, ze zatim nemusite panikarit a vyckejte. Rozhodne neco na hloudani davejte, uz jen pejskovi pro zabavu a zkraceni dlouhe chvile, pokud zrovna nema co delat
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Led 2005 11:39
- Nahlásit
Ahoj. Taky jsem měli podobný problém. Nevypadl jí jeden zoubek - veterinář vzal kleště a bylo to, bylo jí 7 měsíců. Někdy je to potřeba udělat pod narkózou.
Hodně štěstí s pejskem
|