| Autor |
Zpráva |
Rezavec
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 12:25
- Nahlásit
Zdravím,
nemáte někdo doporučení na knihu odbornějšího rázu na téma neurologie, reflexů a celkově i fyziologie psa? Případně knihy zabývající se metodikou výcviku právě ve vztahu k výše zmíněnému? Případně i typy na materiály týkající se výcviku s EO. I cizojazyčné (EN, ES, FR, RU).
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 13:03
- Nahlásit
Rezavec
Jde ti teda o reflexy, nebo o vyšší nervovou činnost? To jsou totiž dvě naprosto odlišné a vzájemně prakticky nesouvisející věci.
|
Rezavec
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 13:16 - Změnil/a: Rezavec
- Nahlásit
Jak materiály o podmíněných a nepodmíněných reflexech, tak o vyšší nervové činnosti. Sháním těch odlišných materiálů víc, ale začínám zjišťovat, že sehnat něco stravitelnýho zas taková legrace není. Moje chyba, špatně jsem to téma nazvala, původně mi šlo vyloženě jen o vyšší nervovou činnost, ale zjistila jsem, že materiály které se mi podařilo poshánět k ostatním mnou vyjmenovaný tématům jsou buď neúplné a nebo rozsahem naprosto nedostačující. Základy mám pročtené, spíš hledám podrobnější látku a studie.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 13:32 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Rezavec
Treba by se ti mohla hodit tahle studie ? A jeste jsem nasla jednu, nakolik ti to k necemu bude, netusim.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 13:39
- Nahlásit
Rezavec
Jako základ bych doporučila knížku Františka Šusty. Sice se zmíněných témat dotýká jen velmi okrajově, nicméně po jejím pročtení si dokážeš ty "akademické" studie dát daleko líp do souvislostí s tím, co se ve psu skutečně děje. A třeba Šustův "trojúhelník stresu" je docela průlomový a celosvětově uznávaný pojem.
|
Rezavec
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 17:26
- Nahlásit
Fifi
Jo! Děkuju nastotisíckrát ! Ta druhá je přesně to, co jsem hledala! Jo, je to vcelku úzce zaměřený a není toho moc, ale něco si z toho můžu vzít... Už skoro týden se snažím najít nějaké materiály právě týkající se fyzických změn v těle způsobených právě stresem (jak krátkodobým, tak dlouhodobým) a už jsem z toho byla fakt zpruzená, že nemůžu nic kloudnýho najít. Zajímaly mě především různé způsoby výcviku s EO a jak přesně fungují a to hlavně z hlediska dopadu na psa, ale celkově je to dost nedostatkový zboží. Vlastně celkově mám pocit, že sehnat k tomuhle tématu něco fundovanýho je fakt detektivka...
|
Rezavec
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 17:33
- Nahlásit
aňoňouma
Děkuji! Šustu už nějakou dobu "sleduji", nejsem sice zrovna typ, co sjíždí semináře, ale knihu už jsem stihla přečíst. Přiznám se, že co se týče pozitivky, jen jsem lehce přičichla, ale knížka je fajn i v jiných ohledech, právě třeba pro to definování pojmů, jako základ dobrý.
Docela by mě zajímaly i názory na využití pozitivky při výcviku lovečáků. A tím myslím lovecký výcvik, o základech a blbinkách typu házení PETek do plastů a štěkání na povel nemluvím.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 17:41 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Rezavec
Jsem jeste brouzdala, a tady je studie dalsi - obyc obojek vs haltina. A tady neco o stresu , treba se ti to taky bude hodit.
A ja nevim, jen couram googlem a fluslo mi to dalsi studii o EO a psech...
|
Rezavec
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 17:52
- Nahlásit
JA ja nevim, jen couram googlem a fluslo mi to dalsi studii o EO a psech...
Ale jo, samozřejmě jsem něco našla, konkrétně tuhle mám pročtenou, jen mi přijde, že na to, jak je to momentálně rozšířená a populární metoda je těch studií vysvětlujích co, jak a proč se při použití děje a celkově "návodů" a metodik k použití málo.
Každopádně děkuji.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 17:56
- Nahlásit
Jako jazykový analfabet se zeptám - v případě, že studie studují totéž (např. EO) - shodují se závěry?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 20:56
- Nahlásit
Rezavec
Pokud se zajímáš o stres, tak Lenka Blachová z Koiry o něm má seminář. Včera byl v Praze, ale třeba zas někde někdy přednášet bude. Rozhodně to má zajímavé a určitě by ti poskytla odkazy na zdroje
|