Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vyrážka u štěněte - alergie?
Autor Zpráva
Skye
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 10:06
- Nahlásit

Ještě znovu já. Máme fenečku cca 7 měsíců starou, je u nás teď třetí týden. Na středu bříška se jí udělala vyrážka, vypadá to jako hustě naseté malé krupičky na cca 5x2 cm plochy kůže, prostě na té nejjemnější s nejméně srstí. Totéž jsem objevila na vnitřní straně uší, tam to není hustě, ale krupičky tam jsou a kůže je pod nimi (jen pod nimi) zarůžovělá. Jsou to malé, světlé pupínky, cca milimetrové. Ouška si občas podrbe, bříško ne. Jinak jsem zaznamenala drbání různě po těle, ale nic tam nevidím - možná je to tím, že nosí postroj a na to nebyla zvyklá, ten i kouše. Bohužel se mi nepovedlo vyrážku vyfotit, malá se bojí zvuku mého digiťáku a utíká, ještě to zkusím. Napadla mě alergická reakce na něco, bohužel nemám tucha na co by to mohlo být. Malou krmím K-9 pro štěňata, sem tam za dobře naučený povel dostane kousek Schmakosu, jinak nedávám nic jiného. O víkendu běhala v posekané trávě a projela i hromádku trávy s plísní (tu jsem prostě nestihla uklidit ), ale vyrážka vylezla až včera, tj. v úterý, a hodně zrůžověla po pobytu venku, tak nevím. V bytě snad nic není, ale vyluxovala jsem koberec a vytřu předsíň Savem, radši, prďolka si sedne na co může. Zatím mažu Rybilkou - mast pro mimča na opruzeniny, protože mě nic "blbějšího" nenapadlo. Nenapadá vás někoho, čím by se dalo mazat, nebo co by to mohlo být? Vetovi kdyžtak půjdu, ale zase si říkám, aby tam nenabrala něco dalšího a dnes má operační den, tak to vidím stejně až na zítra.

Skye
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2014 10:50
- Nahlásit

Tak zkouším nějakou tu fotku, já vím, jsou mizerné, ale lepší se mi při držení jedou rukou psa a focení i ostření druhou nepovedly. Malá se snad teleportuje a kroutí se jako had.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.71855612 4898422.1073741855.100002321247019&type=1&l=90e7ab 4dca

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání