| Autor |
Zpráva |
Terexka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 17:14
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám malého psa, nedávno si vyvrátil palcový dráp, pak už ho měl úplně nalomený, tak mu ho veterinář utrhl, jenže dráp znovu dorostl a už ho má zase vyvrácený. Chtěla jsem se zeptat jestli je nějaké řešení, aby už ten dráp nenarostl, protože pejsek je dost živí. Nerada bych zase čekala až mu upadne a pak mu zase dorostl, myslím, že ho to docela bolí.
Děkuji za odpověď
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 17:19
- Nahlásit
Terexka
Vím, že někteří chovatelé nechávají odstraňovat palcové drápy u štěňat úplně (ještě než je dostane majitel). To by pro vás mohlo být řešení, ale netuším, do jakého věku je to možné.
|
Terexka
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 17:22
- Nahlásit
Aha, děkuji, no budu muset zase zajít k veterináři, ale kdyby tohle bylo možné určitě by stálo za to to podstoupit. Děkuji
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 17:55
- Nahlásit
A nepomohlo by prostě dráp často stříhat, aby zůstal krátký?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 19:27
- Nahlásit
Terexka
Dá se odstranit úplně, někteří veterináři to nabídnou hned jak se poprvé zatrhne. Podle mě by stálo za to nejdřív zkusit, zda by nestačilo dráp opravdu nakrátko stříhat. Bohužel ale některým psům opravdu hodně odstává a pokud se často zatrhává třeba o koberec (i přes to časté stříhání), bude možná lepší ho odstranit. Ale zřejmě jde o zákrok v narkóze, takže pozor.
|