| Autor |
Zpráva |
klainer
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 11:12
- Nahlásit
Dobrý den,pořídili jsme si s manželkou štěňátko mopsíka, ale hned na druhý den začal jezdit zadkem po zemi a přitom vytahuje svuj penis a tahá si ho po podlaze. Byly jsme na veterině,anální žlázky mu před 3 dny vyprázdnily a dostali jsme roztok na výplachy, které mu dvakrát aplikujeme do předkožky. Nejhroší období má večer před spaním a ráno, kdy strašně skučí. Je nám ho s manželkou líto a jelikož nemáme velké zkušenosti s chovem, chtěli bychom se zeptat zda nemá někdo podobnou zkušenost. Nejsem si totiž jistý zda to dělá schválně nebo ho opravdu něco bolí, případně svědí jestli je to šulínek nebo zadeček. Dělá to i během dne. Děkujeme za rady a názory !
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 11:24
- Nahlásit
klainer
a co odčervení?
|
klainer
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 12:11
- Nahlásit
Od-červený již byl, pro jistotu ještě znovu na veterině.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 13:53
- Nahlásit
klainer
Asi bych ho vzala ještě k jinýmu veterináři, nejlíp nějakému odborníkovi, protože normální to rozhodně není.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 14:19
- Nahlásit
jste si jistí, že si prcek jen nedělá dobře?
|
klainer
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 14:30
- Nahlásit
Není na to moc mladý ? Má jen 2 měsíce. Asi nám nic jiného nezbude.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 15:01
- Nahlásit
Co jí a jaký má bobek? Byl odčervený přípravkem na tasemnice? Ne všechno "je na všechno" A ten sekret z vyprázdněných žlázek byl tedy normální, nebo s nálezem nebo jak?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 20:39
- Nahlásit
[b]klainer[/b
Odkud ho mate, je s PP,aby nebyl z nejake mnozirny,a nebylo to psychickeho puvodu
|
klainer
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 13:16
- Nahlásit
Není s PP, jen tento pejsek z celého vrhu má tento problém. Byl odčerven i na tasemnice. Již jsme byly u 2 různých veterinářů, dostal vitamíny, framikoin na lulína a výplach na lulína, ale zánět na něm nemá, anální žlázky mu vyprázdnily, ale dělá to stále. Nejsem si jistý jaký nález myslíte, nejsem si vědom, že by tekutinu ze žlázek nějak zkoumali.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 13:55
- Nahlásit
klainer
Nejsem si jistý jaký nález myslíte, nejsem si vědom, že by tekutinu ze žlázek nějak zkoumali.
Ten obsah žlázek může být "normální" nebo taky ne. Jinými slovy řečeno, může tam být zánět, krev, atd. Proto by měl veterinář tu vymáčknutou tekutinu aspoň letmo očima prozkoumat (při tom smradu to asi jinak než letmo nejde)
Je mi divné, že se oba veterináři soustředí na předkožku / penis - podle mě by se pejsek hlavně olizoval, ale o tom nic nepíšete.
|
klainer
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 14:02 - Změnil/a: klainer
- Nahlásit
Pejsek se neolizuje, ale sáňkuje a přitom vždy vytáhne šulínka. Zatím co jsem si četl na internetu sáňkování s tím, že vytahuje jsem nikde neviděl. Pravděpodobně byl sekret v pořádku, když veterináři tomuto nevěnovali takovu pozornost. Nejsem si jist jestli si pejsek vubec na lulína dosáhne . Je to ještě malí mopsík, jak píši 2 měsíce (takový váleček) .
Někdy přitom sáňokvání se zastaví a šulínka nechá venku. Příjde mi to divné.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 14:09
- Nahlásit
Já bych řekla, že to bude od těch žlázek, nebo ho svědí prdka, že si u toho vyndá pindíka bych s tím nespojovala. I když... varlata už má sestouplá?
Ty žlázky kolikrát nestačí jen vymáčknout, musí se kolikrát taky propláchnout když je přítomen zánět žlázek, případně, pokud se problém opakuje, by vám měl veterinář dát stříkačky s tekutinou (většinou antibio) a naučit vás, jak mu ty žlázky proplachovat, třeba po dobu týdne, dvou, aby jste tam nemuseli dvakrát denně jezdit. Ale upřímně, to ne každý veterinář ví...
Odkud jste?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 14:40
- Nahlásit
klainerjen tento pejsek z celého vrhu má tento problém.
To víte jak?
Pravděpodobně byl sekret v pořádku, když veterináři tomuto nevěnovali takovu pozornost.
Tak tím bych si jistá nebyla.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 14:47
- Nahlásit
[b]ssshhhhh[/b
Taky bych rekla,zeho svedi zadek. Ten camprdlik jde pri tom sankovani jaksi samovolne. Z,azky muzemit ucpane i dvoumesicni stene? Ja myslela,ze je to zalezitost dospelcu. Co roupy,nebo tasemnice?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 15:06
- Nahlásit
ssshhhhh
Analni zlazky slouzi k pachovemu vyznacovani teritoria ,rekla bych ze problemy mohou nastat az s pubertou,ne?
|
klainer
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 15:06
- Nahlásit
Pán od kterého jsme pejska koupili nám to řekl (je veterinář). Jsme z Uherského Brodu. O proplachování žlázek slyším prvně, zkusím se ještě poptat v Uherském Brodě na veterině, pokud mu ty vitáminy co dostal nepomohu. Případně zkusíme ještě někoho jiného. Jak poznám zánět žlázek ? Když se koukám, nevypadá že by tam měl něco špatně na zadečku, celkově.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 15:15
- Nahlásit
klainer
Stejne se mi to nezda,patrala jsem,a stene by se zlazkami problem mit opravdu nemelo.Cim bylo odcerveno? Rekla bych, ze necim setrnym pro stenata,ale je to urcite setrne i vuci nekterym parazitum. Zeptat se ji eho veterinare a odcervit ji ym lripravkem nez byl
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 17:19
- Nahlásit
klainer
Jeste ,kdyz pisete,ze nejhorsi je to rano a vecer,rekla bych ze to vypada na ty roupy- obycejne vylizaji ven a kladou kolem ritniho otvoru vajicka
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 17:20
- Nahlásit
[b]klainer[/b
......coz desne svedi
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 17:24
- Nahlásit
sicluceatlux
Myslím, že to s věkem nesouvisí, že ty žlázky mohou mít zanesené i štěňata, navíc takovej mops na to trpět asi bude víc než větší psi.
klainer
Upřímně bych se bála je sama i mačkat, natož proplachovat, bez předchozího poučení od veterináře a názorné ukázce, pejska by to mohlo i bolet. Vidět to není.
Čím byl odčerven je taky důležitý, většina past a pod je na prd, nejlépe Drontal, to vezme všecko.
Jinak mě překvapuje, že veterinář množí psy bez PP, ale jednoho by už asi nemělo překvapit nic.
Ještě mě napadá svědění způsobené kvasinkami, případně takovejma těma mikroparazitama jako kokcidie apod, na to jsou pak spešl léky.
Takže bych volila postup následující: Odběr stolice (po kakání dát kousek hovinka špachtličkou nebo lžičkou do lahvičky nebo plastového kelímku co se dá zadělat) nejlépe alespoň ze tří kakání (ráno, večer, ráno), dovézt na veterinu (obvykle to tam chtěj mít ráno) a nechat udělat rozbor jak na PARAZITY tak CHEMICKÝ ROZBOR. My tomu vždy říkáme, stolici na parazity a chemicky. (Jo a nezapomenout skladovat V LEDNICI!)
Pak podle výsledků bych pokračovala dál (ty žlázky a tak) Prostě nejdřív prozkoumat hovinko.
V Brodě nikoho neznám, snad někdo jiný doporučí.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 23:46
- Nahlásit
klainer
Někdy přitom sáňokvání se zastaví a šulínka nechá venku. Příjde mi to divné.
Co vyšetření prostaty (třeba i sono) a "propriet"? Chápu, že je velmi mladý, pravděpodobnost problému "v této oblasti" je nesmírně nízká, ale pro jistotu... - píše Yura
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 11:00
- Nahlásit
No, ta varlata, to taky není od věci - má obě řádně sestouplá?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 11:52
- Nahlásit
Asi bych ho vzala ještě k jinýmu veterináři, nejlíp nějakému odborníkovi
Maya
Já bych zase rád na dovolenu k moři, nejlíp tady v česku.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 11:56
- Nahlásit
klainer
jakože dvouměsíčnímu psu někdo vyprazdňoval anální žlázky, už byl 2x odčervenej, teď mu mažete na lulina ATB a ještě ho něčím vyplachujete?
Tak to mě napadá jediné...jestli v poslední době nekryl mockrát za sebou?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:04
- Nahlásit
sicluceatlux
Stejne se mi to nezda,patrala jsem,a stene by se zlazkami problem mit opravdu nemelo
probuch to neres, dulezity snad je, ze je odborny tema k odborny diskuzi, no ni? ale tak ocenuji, ze aspon fopcas se tu nekdo snazi i myslet hned je ten den pro me prijemnejsi ..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:07 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
ssshhhhh
Myslím, že to s věkem nesouvisí, že ty žlázky mohou mít zanesené i štěňata,
No bať, já znal jedno štěně a to pošlo věkem už v měsíci.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:09
- Nahlásit
ssshhhhh
V Brodě nikoho neznám
Já jo, Koudelku!
|
klainer
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2014 19:32
- Nahlásit
Dobrý den,
předem děkujeme za rady. Odebrali jsme hovínko a dali ho na rozbor, který potvrdil, že má pejsek Škrkavky. Dostal jedno plato tablet, dáváme mu jednu každý den. Snad se jich co nejdříve zbaví. Myslíte si, že škrkavky mohou způsobovat i svědění zadečku ? S manželkou jsme psíka pozorovali s téměř vždy, když začně šoupat tím zadečkem udělá hovínko, nebo ho již udělal. Někdy ho ale neudělá, ale ve většině případů ano. Doufáme, že toto je ta příčina. Ještě jednou děkujeme za rady.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2014 20:29
- Nahlásit
klainer
Myslíte si, že škrkavky mohou způsobovat i svědění zadečku ?
Pochopitelně, "vylézají ven" a to dráždí / svědí.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2014 17:31
- Nahlásit
skrkavky...a co vsechno uz vytrpel ....ach ti "veterinari" ...
|