| Autor |
Zpráva |
kimicek
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2014 17:17
- Nahlásit
Dobrý den,
mám 14 letého labradora nasli mu asi pred dvoumi mesici nador u sleziny operovat uz nechci vzhledem k jeho veku nechci riskovat narkozu. Chci mu udelat jeste hezky zbytek zivota akorat mam starosti ze zacina dost spatne chodit i zvedani uz mu dela problemy ... snazim se cist vse mozne slysela jsem ze je prej celkem dobry causticum 9 nejaky homeopatika ci co zkousim uz vse jen aby se mu ulevilo a chodil lepe. Dost casto na prochazce odpociva a to chodim jen na kratkou prochazku delsi by uz nezvladl. Koukala jsem i na akupunkturu u psu prosim o veskery rady a informace ... dekuji moc
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2014 18:12
- Nahlásit
kimicek
Já bych začala přesnou diagnostikou problému u veterináře.
|
kimicek
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2014 18:29
- Nahlásit
ten mi rekne ze ma ochable svalstvo ze uz je stary a ze je to normalni ... nebo neco takoveho...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2014 18:35
- Nahlásit
kimicek
Tak bych sla k jinymu vetovi. Treba psa neboli nohy, ale ma nejaky bolesti v brise. Nechat udelat sono, rtg, rozbor krve - na to se pes davat do narkozy nemusi. A budes pak aspon vedet, co psa presne trapi a podle toho se da pak nasadit lecba ci jiny podpurny prostredky.
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2014 18:39
- Nahlásit
kimicek
Taky bych šla k veterináři. Možná zjistíš, že jde o něco, s čím se dá vcelku snadno něco dělat. A i pokud ne, tak veterinář může přinejmenším napsat léky proti bolesti, které psu hodně uleví.
|
kimicek
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2014 19:00
- Nahlásit
Jezdime k veterinari casto ma leky na srdce na dychani a jeste furon. Sono mu dela pokazde kdyz jsme tam i krev kvuli ledvinam jak bere ten furon musi se to hlidat... jedeme tam v patek tak uvidim co mi rekne ale nozicky zadni ma propadle zadne svalstvo davam mu aptus ale moc to nepomaha pritom jsem slysela ze je dobry.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 05:44
- Nahlásit
kimicek
no jo, ale on to třeba může být syndrom cauda equina, kyčle..., fakt to chce vědět, co chcete řešit (u našeho psa vyšla návštěva u ortopeda, s rtg bez narkózy max. na 1000-1500 Kč).
Cir si předloni v důsledku syndromu cauda equina (o kterém jsme nevěděli) skřípnul něco někde u páteře). Dostali jsme léky proti otoku, zlepšovalo se to před očim.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 08:31
- Nahlásit
kimicek
Tak špatný zvedání bývá příznakem artrozy, u takhle starého psa nic neobvyklého, můj pes jí má taky, dá se to zjistit jedině na rtg, bohužel si myslím, že kyčle a ještě převděpodobně artrotický bez sedace rentgenovat nejdou. Být tebou minimálně psa vezmu k ortopedovi a případný rtg se sedací můžeš pak vždycky odmítnout, ale dobrý ortoped už hodně pozná i podle chůze psa.
Aptus mému psovi taky vůbec nezabral, ono na každého psa zabírá něco jiného, mě se nejvíc osvědčil Alavis Celadrin nebo Chassoton.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 09:54
- Nahlásit
Maya
kyčle a ještě převděpodobně artrotický bez sedace rentgenovat nejdou.
Jdou, pokud je to informativní snímek, kvůli diagnóze. Dělali jsme to před měsícem. Závisí to na důvěře a klidu psa.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 10:19
- Nahlásit
Maya
dá se to zjistit jedině na rtg
nám to veterinář u psa posuzoval také tím, do jakých úhlů lze bezproblémově ohnout noha.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 10:27
- Nahlásit
kachna_
nám teda řekl, že stopro diagnoza bez rtg nejde
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 12:45
- Nahlásit
Maya
stopro diagnoza bez rtg nejde
To je možný, my jsme chtěli jen orientační posouzení stavu kvůli výletům, abysme věděli, jak moc můžeme dvanáctiletou nasvalenou psovou zatěžovat, aby neměla bolesti.
Jinak MVDr. Růžička posuzuje problém hodně z pohybu zvířete.
|
kimicek
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 15:14
- Nahlásit
ja jezdim do brodu k doktorovi Musilovi... volala jsem mu a popsala problém a řekl ze to vypada na neurologicky problém v u patere otok nebo něco takového ... prasky na prokrveni mit nemůžeme protože mame nador takze nejaky na zanet otoku nebo tak něco rikal mi napise. Kazdopadne dost silne uvazuji i o akupresure ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 08:26
- Nahlásit
kimicek
jakože ti napíše prášky aniž by psa viděl?? u Musila se fakt divím, taky jsme k němu jezdili a operoval mi psa
|