| Autor |
Zpráva |
Ludia
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 15:09
- Nahlásit
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neví jak to vypadá s nemoceni psů v Bulharsku. Jedem tam letos k moři, tak by mě zajímalo, jestli by měl pes mít i jiná očkování než vzteklinu?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 15:31
- Nahlásit
Očkování asi standard jako u nás, zvážila bych ochranu před srdečními červy.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 15:31
- Nahlásit
http://www.cestovanisepsem.cz/evropska-unie/bulhar sko
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 15:36 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
vyplatí se vždy před cestou zkontrolovat stránky státní veterinární správy: http://eagri.cz/public/web/svs/portal/zdravi-zvira t/cestovani-se-psy-kockami-a-fretkami/cestovani/ii i-cestovani-se-zviraty-cr-eu.html
Povinná je vzteklina, ale bacha na nákazu cizopasníky (hlavně dirofilarioza). Nutné pohlídat správné "odčervení" - většinou až po návratu (záleží, na jak dlouho jedete)
koukám, že Corgi byla rychlejší
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 16:03
- Nahlásit
ještě dovětek. Pozor na náhlé cestovní nápady. Netýká se Bulharska... ale třeba je krásné vyjet z Černé hory na vyhlášené pláže Albánie... Jen při spolucestujícím psu je třeba si uvědomit, že Albánie není ani takzvaná vyjmenovaná třetí země a pes,který se má vrátit do EU (či vyjmenované třetí země) musí mít před cestou nabrané (a v pase potvrzené) protilátky na vzteklinu... Takže ven ho pustí... ale zpátky domů neee !!! (až po dlouhodobé karanténě)
Prostě znát i předpisy (pro vstup i návrat) ze všech tranzitních zemí...
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 21:56
- Nahlásit
Dekuji za reakce. Tak mam asi vsechno, ockovani, cip i protilatky. Protilatky jsem nechala delat, ale v pase je urcite mit nebude, bude jim stacit ta zprava? Mam trochu strach z tech cervu, byla jsem u veta a dala mi Strongholt, tak snad to bude stacit, dostane ho pak i po prijezdu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 06:35
- Nahlásit
Proč si nenecháš zapsat protilátky do pasu,když už máš protokol ?? To ti zapíší na veterině. Ty je tedy nepotřebuješ (Bulharsko je v EU), ale když jsi do toho investovala, tak to dotáhni do konce.
My nechávali protilátky (tenkrát ještě povinné) nabrat před cestou do Skotska, a chtěli na hranicích (Angličani jsou pověstní důslednou kontrolou) kompletně vyplněný pas. Originál protokolu nechtěli (měla jsem pro jistotu s sebou). Nikde jinde v Evropě po nás nikdy nikdo nic nechtěl - a to našeho psa v autě nelze přehlídnout. Takže kolikrát naše doklady chtěli a psí ne.
ilustrační foto - italské Gargáno a východ slůňa
|
Ludia
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 12:23
- Nahlásit
No právě, jelikoz jsem spolehala na sveho muze ze necha odebrat krev a on to neudelal, tak jsem pak musela jet ja a je to na hrane, vysledky budou at ve ct odpoledne a jedem v pondeli, nevim, jeslti mi to vet potvrdi i bez protokolu ?? Taky predpokladam, ze nic chtit nebudou, ale nahoda je blbec... Pokusim se to nejak vyresit. Jooo a mohla by byt nejaka reakce na Stronghold? Mam seltii.
|