Zechy
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2014 11:51
- Nahlásit
Zdravím,
neptám se na to, co s pejskem je nebo není, to už nám řekl veterinář, že má nějakou alergii. Že se tam čas od času kýchne, to není nic děsného.
Ale za tu dobu, co ho máme se už po druhý stalo, že chudák kýchnul třeba "50x" za sebou a během toho vždycky sekne hlavou takovým způsobem, že si omlátí čumák - po chvilce mu začne téct krev z nosu trochu.
Zajímalo by mě, jestli už todle někdo nějak neřešil, a jak aspoň mu pomoct v tom, aby si během toho kýchání tak neubližoval mlácením o zem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2014 13:19
- Nahlásit
Zechy
Nám kýchajícího psa léčila veterinářka ATB na ,,nějaké nachlazení", což se nám, vzhledem k tomu, že je to samojed a venkovní a bylo to ještě k tomu v létě...zdálo dost divné. Když to moc nezabíralo, navrhla uspání a prohlédnout nos, jestli tam nemá něco zabodnuté. To nechtěl zase muž. Takže se to pomalo zmírňovalo, až ustalo, asi za 14dní. Po cca měsící jsem našla v rohu, kde běhá, když lítá kolem plotu za auty, rozpadlou ježčí kůži Tehdy mi došlo, že si asi opravdu něco píchnul do nosu, respective vdechnul bodlinu. Asi se mu tam po léčbě ATB zapouzdřila, od té doby dýchá trochu chrčivě při určité poloze hlavy, hlavně vleže, je vidět, že něco mu tam vadí.
Taky mlátil bradou o zem, pomohlo by snad jen to, ať leží na měkkém, ale náš pes to v horku nadá, on vyhledává studenou dlažbu i venku.
|