Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Časté odčervování
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 20:37
- Nahlásit

U mamči se přemnožily kočky. Jsou začervené, hubené, nikomu moc nepatří, ale chytit se nenechají, bohužel v oblasti je hodně opuštěných domů, kam se mohou schovat, o tom, že je někteří "chytřejší" sousedé přikrmují, nemluvě.
Mamči psi na zahradě bohužel žerou kočičince, jeden pes se už úspěšně opakovaně začervil. Veterinářka navrhla 1x měsíčně odčervovat (zamezit vstupu koček na pozemek nelze, zamezit tomu, aby to psi žrali taky ne).
Co byste (při krmení granulemi) používali pro regeneraci organismu po odčervení?

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 21:29 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

kachna_
Veterinářka navrhla 1x měsíčně odčervovat
To je dost masakr, to bych radsi nechavala mesicne delat rozbor hovna, sber z vicero dni, jestli jsou psice fakt zacerveny. A kockam zkusit pripravit nejakou bastu, kam se da nejaka odcervovaci pasta treba. Fuuj, kocicince.
Jinak na streva a tak, urcite Aptus Aptobalance, pro regeneraci traveni.

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 22:13
- Nahlásit

kachna_
Veterinářka navrhla 1x měsíčně odčervovat
No tak to je bomba

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 07:18
- Nahlásit

corgi
No tak to je bomba
no a co má dělat?
Nepustit na zahradu bez nějakého opletivovaného košíku? Protože pokud má ten pes ke kočičncům přístup, tak ho jaksi těžko odnaučí to žrát.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 07:33
- Nahlásit

1x měsíčně mi přijde fakt přehnaný. 1x za tři měsíce by bylo rozumnější. Ono není cílem mít psa absolutně bez červů, ale zabránit nějakému masivnímu začervení.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 08:06
- Nahlásit

aňoňouma
1x za tři měsíce by bylo rozumnější
kdyby to stačilo, tak určitě
zabránit nějakému masivnímu začervení.
No kašle a zvrací škrkavky. Je to dostatečně masivní?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 09:00
- Nahlásit

kachna_
kašle a zvrací škrkavky

Až tak? Tak to pak jo...

Hele a nešlo by sehnat někoho, kdo by ty kočky pochytal, poléčil a vykastroval? Nějaký útulek, nadace, co já vím... Vždyť tohle už je ohrožení veřejného zdraví.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 10:06
- Nahlásit

kachna_
já bych taky asi dělala po měsíci napřed rozbor hovna, pokud je to teda v mamči silách a možnostech...

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 10:10
- Nahlásit

aňoňouma
kdo by ty kočky pochytal, poléčil a vykastroval? Nějaký útulek, nadace, co já vím... Vždyť tohle už je ohrožení veřejného zdraví.

ono je to taky docela děs třeba s ohledem na malý děcka...

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 10:23
- Nahlásit

Vero
Právě na to jsem myslela.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 10:25
- Nahlásit

kachna_
Taky bych to spíš zkusila řešit po téhle linii, jak dáváaňoňouma - Hele a nešlo by sehnat někoho, kdo by ty kočky pochytal, poléčil a vykastroval? Nějaký útulek, nadace, co já vím... Vždyť tohle už je ohrožení veřejného zdraví Já, nepřítel chemie, bych do psa měsíčně odčervovačky necpala ani náhodou. A nebo investovat do té odčervovací pasty, prý kočkám chutná a fakt jim připravit nějakou baštu s ní. Když jsou ,,toulavé" sežrali by myslím kde co
Mamči psi na zahradě bohužel žerou kočičince - nevím, čím mamka krmí, ale od doby, kdy jsme přešli na vařené jsem si všimnula, že už je kočičince neberou

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 10:27
- Nahlásit

aňoňouma
Vero
No když to by asi fakt měla řešit spíš mamča. Já to mám všechno zprostředkovaně, to se řeší strašně blbě, nejsem schopná říct jaký to jsou kočky, kdy kde se pohybují a podobně.

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 11:37
- Nahlásit

kachna_
My jsme vykastrovali všechno, co u nás lezlo, auta se postarala o kocoury a teď po dvoře přeběhne jedna, dvě kočky. Tchýně ty polodivoké právě taky krmila, tak jsme jí půjčili přepravku. Nejdřív je krmila vedle ní, postupně pořád blíž, až si vlezli do ní. S veterinářem jsem byli domluvení, kastroval nám to za směšnou částku a "vykrajoval" uši, abychom neotvírali dvakrát stejnou. Jenom je s tím dost starostí, protože taková nasr.ná kočka prokousne i svářečské rukavice

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 15:55
- Nahlásit

corgi
worick
aňoňouma
Vero
Fifi
Děkuji. Právě jsem mluvila s mamčou. Dozvěděla jsem se několik důležitých informací, o které jí obohatila veterinářka. Vzhledem k tomu, že jí řekla, že to, že časté odčervení škodí organismu je mýtus (čemuž se mamča rozhodla věřit), jdu zametat, páč myslím, že do toho budu moc vložit tu správnou energii

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 16:38
- Nahlásit

kachna_
Hele, to je relativní. Zase bych řekla, že se psům obecně dějí daleko horší věci než časté odčervování...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 16:45
- Nahlásit

předesílám že nejsem přívrženec častého preventivního odčervování. Ale když jsem se pídila, jak je to třeba ve Středomoří (srdeční červi), tak odčervují prostě trvale. Patří to tam ke standardní péči o psa. Pro nás nepochopitelné...

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 17:57
- Nahlásit

kachna_
jdu zametat, páč myslím, že do toho budu moc vložit tu správnou energii
Vono to je někdy lepší, no...

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 06:51 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

kachna_
Co pipeta Advocate? Ta by se nemusela dávat tak často a bere i vnitřní červy. Ale je to nákladnější ...
A od kdy je to začervení, souvisí to opravdu s těma kočkama? Vím o psech, kteří to mají chronické a prostě se toho nezbaví nikdy.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 08:45
- Nahlásit

Evey
Co pipeta Advocate?
předáno, dobrý nápad
A od kdy je to začervení, souvisí to opravdu s těma kočkama? Vím o psech, kteří to mají chronické a prostě se toho nezbaví nikdy.
to ale asi nezjistím, páč v trusu nic není.
souvisí to opravdu s těma kočkama?
časově to odpovídá kočkám

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání