Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zvláštně běhá - maďarský ohař
Autor Zpráva
heleho
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2014 14:22
- Nahlásit

Dobrý den,

těžko se to popisuje, ovšem náš maďarský ohař (10 měsíců) při rychlém běhu divně pohybuje zadníma nohama a to tak, že se mu jakoby "rozjíždí" do stran. Když má při běhu zadní nohy ve vzduchu, vypadají jak obrácené písmeno V. Jde vidět, že ho to omezuje v ještě rychlejším běhu (což je možná "dobře" .

Všichni mi říkají, že je ještě štěně, tak není potřeba to řešit, ale raději zajedu na veterinu, protože se to nelepší. Než vyrazím, ještě by mě zajímalo, zda se někdo z vás setkal s něčím podobným.

Rezavec
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2014 15:43
- Nahlásit

Předpokládám, že je to papírák. Jak jsou na tom rodiče s kyčlema? A sourozenci?

heleho
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2014 16:57
- Nahlásit

Dobrý den, je to papírák. Ale papíry mám u přítelkyně a z hlavy to nevím. Ale mrknu na to.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2014 17:40
- Nahlásit

heleho
Všichni mi říkají, že je ještě štěně, tak není potřeba to řešit
Naopak. Čím dřív se to podchytí, tím líp.

Šla bych rovnou k dobrému ortopedovi. Podle mě nemá moc smysl řešit tohle s normálním vetem, většina se jich v ortopedických věcech moc neorientuje.

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2014 20:55
- Nahlásit

Tak tak... Šup k ortopedovi a zrentgenovat všechno - kyčle, kolena, paty, popř. páteř.
Když je ortopedický problém, tak ten pes si to omezení většinou kompenzuje divným pohybem a zákonitě si tím mrví ještě nějaký jiný kloub nebo si deformuje páteř.
Nevím, odkud jste. Z Prahy mohu ortopedii doporučit ve Vetcentrum Stodůlky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání