Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / odstranění vaječníku
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 21:04
- Nahlásit

jak to tak čtu tak jsem ráda, že mají obě moje holky vyndaný všechno

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 21:16
- Nahlásit

ssshhhhh
ak to tak čtu tak jsem ráda, že mají obě moje holky vyndaný všechno

problém je,že kámoška si taky myslela ,že jí vyndal všechno..asi neuznal za vhodný to oznámit a udělal to po svým

Baggie
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 21:24
- Nahlásit

davidkova renata
Díky za tip, už jsem ho vygooglila.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2014 21:55 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

davidkova renata
patrně vaječníky..dělohu snad vyndal když nekrácela ale jinak teda fakt na houno
No to jo. Ale "snad" vyndal delohu, to je prave to, o cem mluvim. Pri vyndanych, kvalitne a kompletne, vajecnicich, deloha atrofuje a aktivita hormonalni ustane.
Pri variante druhy, nechat delohu (nektery feny mivaj i skryty harani a zaznamenaji ho jen psiska, ani kapicka nikde) a jeste nechat byt i 1 mm vajecniku, je to zakrok k nicemu.
Ja si prave jen neumim predstavit harajici fenu s faleskou bez delohy, s jednim vajecnikem. V cem by jako harala? Optam se, tohle me zaujalo.
Edit:
ty jo, jsem fakt netusila... ze i bez delohy muze cuba "harat".
Falešky i hárání dělá vaječník, ne děloha. Nebude mít při hárání typický výtok, ale ani to není stoprocentní, protože leccos můžou vyprodukovat i žlázy krčku, který se tam už nechává.
Tak jsem se ponaucila necemu novemu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2014 09:48
- Nahlásit

Fifi
Tak jsem se ponaucila necemu novemu.

taky jsem to netušila..průběžně se voptám,mám jí v přátelích,ted nemám čas

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2014 10:56
- Nahlásit

Fifi
davidkova renata
Po letech to pak konzultovala s jiným vetem,ten řek,že jí tam prostě musel většinu nechat ,ale že reoperace nepůjde provést,že by to bylo strašně složitý a jsou tam už tuty srůsty a tak..
Pockej, ale nechat vetsinu ceho?
pak se v tom vyznej
Ja se v tom radsi vyznavat nechci, sem rada, ze je Agata cajk, prave od prisernych falesek se ji ulevilo a ac ji zustala deloha, vajecniky byly vyndany sakumprdum zjevne kvalitne, nefaleskuje, nevoni, nehara.

já už jsem z toho jelen. Nice teda - jelenice. Takže jsou tři varianty? Jedna - vyndá se komplet všechno, to je cajk, druhá - vyndají se vaječníky - to je taky cajk, páč děloha pak odejde sama tuším (někam asi do kšá? ) a třetí je že vyndají dělohu /takže fena nezabřezne/ ale nechaj vaječníky, který dále produkujou to, co způsobuje hormonální výkyvy??? To vymyslel hergot kdo tuhle debilní třetí variantu, která nedává smysl?

steinerova
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2014 07:39
- Nahlásit

vidím že se na toto téma rozjela zajímavá diskuse. Zatím jsem problém konzultovala se 2 doktory a každý má jiný názor. Jeden by už to nechal tak, kvůli věku a RA- má už tak dost problémů, bolestí s klouby, druhý by do toho šel, aby nevznikla rakovina. Tak by to chtělo asi jasnovidce.....

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2014 08:27
- Nahlásit

steinerova
Když mně se nelíbí to automatické aby nevznikla rakovina. Když to budu přehánět - to si necháme všechny uřezat preventivně prsa, aby z toho nebyla rakovina? Je snad u téhle konkrétní feny v tomto konkrétním čase nějaký náznak toho, že tam něco bují? Pokud ne, nevidím důvod podstupovat v jejím věku a stavu takovou operaci.

Baggie
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2014 12:47
- Nahlásit

steinerova
A už máte to sono břicha? Přeci jen konzultace, když nevíte, zda tam má cysty, srůsty, kde je teď ta ledvina apod., je spíš takové věštění.
Ať už jí konečně nějaký doktor udělá sono, protože tou kastrací jí můžete v lecčems pomoci, anebo může být zbytečná.
K bolestem kloubů - dáváte nějaká chondroprotektiva, čili kloubní výživu? Mám skvělé zkušenosti se sirupem Aptus Aptoflex - je opravdu nabitý účinnými látkami a nejsou to ty protivné velké tablety, ale sirup.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2014 19:52
- Nahlásit

PetraK
Takže jsou tři varianty?
Ne, varianty jsou dve. Vyndani jen vajecniku, nebo vyndani delohy i vajecniku.
Ale staci i jen mm vajecnikovy tkane zapomenuty, aby fena pak zvesela "harala" dale, s ci bez delohy.
steinerova
problém konzultovala se 2 doktory a každý má jiný názor.
To je dobra schiza.
Zalezi asi na jejim zdravotnim stavu, krevnim obrazu (jak dopadly ty testy?) a sonu - jestli je vubec sance ten "zapomenuty" vajecnik vydolovat. 8leta fena mi neprijde az takova veteranka, ale zavisi, jak na tom je celkove, coz je asi nic moc. Tohle je vzdycky na palici, ucinit rozhodnuti, ktery muze psa a jeho zivot ovlivnit pozitivne, ale taky klidne negativne.

steinerova
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2014 23:03
- Nahlásit

Krevní testy nám dopadly dobře, žádné známky nějakého problému,játra, ledviny i slinivka OK, jen malinko nižší hodnota červených krvinek, což by prý mohlo souviset s právě probíhajícím "háráním".Proč se lékáři neshodli bude asi v té revm.artritidě, což je prý poblázněný imunitní systém a kdoví co by se pak mohlo stát. Už teď bereme denně Equoral a Previcox.Stačí 1 den vynechat a má problém vstát- postiženy má klouby na tlapkách, na prstech.Chondroprotektiva dávám, Aptoflex znám, dobrý ale v tomto stadiu už sám nic neřeší, dávám i losos. olej a různé vitamíny a bylinky. Na sono jsme objednané, jezdíme do Prahy na kontrolu a pro léky na RA, dám pak vědět

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2014 19:40
- Nahlásit

Fifi
Ne, varianty jsou dve.
čéče může bejt i třetí a to sterilizace prej naprosto minimální zákrok s malou narkozou a minimální rána.Jde jen o podvázání vejcovodů a čuba hárá vesele dál.
neznám teda nikoho kdo to má u čuby,ale četla jsem o tom..

birma
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2014 20:04
- Nahlásit

davidkova renata
neznám teda nikoho kdo to má u čuby
mám za to, že Sali s Tchořem měli před lety jednu z pinzet sterilizovanou

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2014 20:14
- Nahlásit

birma
Ne, to byla tusim Erin? Ale uz nevim, jestli slo o psa ci o fenu.
davidkova renata
Jde jen o podvázání vejcovodů a čuba hárá vesele dál.
No kazdopadne teda radost tak jako tak.
Hlavne, co jsem se bavila s vetem, tak kdyby si nebyl jistej, ze vajecniky u Agaty vyjme zcela, neb tam nebyly zadny cysty, problemy, tak by vzal i delohu. Prave coby prevenci pyometry, v jejim veku.
steinerova
Krevní testy nám dopadly dobře, žádné známky nějakého problému,játra, ledviny i slinivka OK
Tak drzim palce, at je cubis v poradku i bez kuchani.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2014 20:52
- Nahlásit

Fifi
Ne, to byla tusim Erin?
o Erin nevím, ale se Sali jsem se o tom kdysi bavila, že kdybych přijela k nim, tak by si mohl Altar bezstrestně vrznout, proto si to pořád pamatuju

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání