| Autor |
Zpráva |
Abyna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 11:13
- Nahlásit
Dobré dopoledne,
jdu si sem k Vám pro radu.. ve středu jsem dala své fence kousek melounu, jak bylo takové horko a všechno v pohodě. Ve čtvrtek dostala taky kousek a normálně jedla na co je zvyklá (dostala vařené kuřecí maso a mrkev). Následně se začala třepat, tak jsem si říkala, že ji asi zlobí střeva. Šly jsme ven, tam vykonala potřebu, první normálně a pak průjem. K tomu mi vyzvracela to nenatrávené kuřecí maso (to si myslím, že zhltla). Jinak byla čilá, tak jsem jí nechala do večera bez jídla, jen asi 3 piškoty dostala a včera už jedla normálně a vše v pohodě. Dnes ráno maso nechtěla (občas to tak dělá, že se v tom vrtá) a zase začala být taková divná, tak jsem šla ven a opět normální stolice a pak průjem a voda. Jak ve čtvrtek tak dnes to byly jednorázové akce, jinak lítá, je veselá, hraje si. A přišlo mi jako by v té stolici bylo něco jako sliz - to mi přišlo jako ten meloun, ale nevím, jestli ho ze čtvrtka může mít ještě dneska v těle navíc, když včera bylo všechno v pohodě. Žužlala a jedla sušené vepřové ucho, tak nevím, jestli to nemůže mít i z toho? Nenapadá Vás někoho něco nebo měli jste třeba s melounem takovou blbou zkušenost? A nechali byste ji dnes celý den jen na vodě a zítra dali normálně maso? Děkuji za rady a postřehy .
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 11:20 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Spíš než meloun bych to viděla buď na nějaký "obyčejný střevní bordel", pokud by bylo ve stolici výrazně hodně slizu, případně i trošičku krev, asi bych i uvažovala o rozboru (giardie).
Pokud je to dospělý pes, 24h bez jídla, ale dohlídnout, aby pila, pak na šlem rozvařená nesolená rýže, případně jen s mrkví, pak do rýže trošku vařeného libového kuř. masa. Smectou nebo Farmatanem nebo Probicanem se nikdy nic nezkazí. Pokud by průjem trval, bude to nějaká virózička, někde zánět, dostala by u veta nejspíš ATB - lepší nejdřív zkusit, jestli to nepůjde bez nich cestou hladovky a diety.
Jo, a při hladovce ŽÁDNÝ PIŠKOT, morcec hadry!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 11:24
- Nahlásit
Abyna
Žužlala a jedla sušené vepřové ucho
já jen přidám svou zkušenost..předešlá fena se po vepřovým uchu naprosto brutálně zes*ala..jinak souhlas s corgi
|
Abyna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 11:31
- Nahlásit
corgi - Za měsíc bude mít rok. Probican mám doma, chtěla jsem jí ho začít dávat po atb, které měla pár měsíců zpět. Měla jsem ho ale mimo lednici, tak snad mu nic nebude. Nikdy jsem jí ho dávat nezkoušela, tak ani nevím, jak to má vypadat . A jsem odpůrce atb a pokud to jde, tak bez nich.. jak u sebe, tak u jiných a té moji malé nevyjímaje. Díky za radu . Věřím, že to bude ok brzy
|
Abyna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 11:32
- Nahlásit
davidkova renata no ona po něm někdy mívá takový ten sliz. Takže s uchem jsme asi skončily :-D.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 12:44
- Nahlásit
Abyna
Měla jsem ho ale mimo lednici
No, může být už po něm, ale taky nemusí. Přes víkend jí ho dejte a v pondělí třeba koupíte nový nebo něco jiného (Hylak, Farmatan...).
Vepřové ucho je mastné, tučné. Dokonce mám pocit, že je to "nejlepší" zdroj salmonel ze všech sušených pochoutek. Kupujte raději sušené hovězí šlachy, průdušnice atd.
|
Abyna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 13:35
- Nahlásit
Dobře, děkuji. No, takže si myslím, že to ve výsledku bude z toho ucha.. dneska ráno ho taky chvilku žužlala. Ok, koupím raději tohle.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2014 15:46
- Nahlásit
Abyna
no možná nebude ucinkovat nicmene ona ta pasat uz neni stejne zdaleka to, co byval drive probican v prasku.
Pokud ma ridkou stolici, muze to mit asi milion duvodu, s melounem to souviset muze a nemusi, pohadek se tu da prodiskutovat rozhhodne hodne.
|