Terkams
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2014 22:29
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jste někdo měl zkušenost s tím, že měl váš pejsek (nebo štěndo) na průduškách usazené larvy/vajíčka škrkavek. Jaké s tím prosím máte zkušenosti? Za jak dlouho se toho dá zbavit?
Ptám se z toho důvodu, že u 3 a půl týdeního štěněte se nám objevil dávivý vlhký kašel, pár dní jsme ho měli dokonce přes noc u sebe, protože kašlal opravdu hodně a měli jsme strach aby se třeba nezadusil. Jeli jsme hned druhý den co kašlal na veterinu a tam nám řekli, že nejspíš vdechl mléko (krmili jsme z lahve) a že mu to v plících zlobí. Takže nasadili ATB, ty měl týden. prvních pár dní se mu hodně zpomalil váhový přírůstek, pak začal přibírat více. Teď v pátek jsme byli na kontrole, pejska jsme pár dní neslyšeli kašlat, pohoda, na plicích nic neslyšeli. Přijeli jsme domů a zase jsme začali slýchávat pejska kašlat. Nedalo nám to, měli jsme strach aby jsme něco nezanedbali a jeli jsme dnes na veterinu, tam zase nic na plicích neslyšeli a chtěli nás poslat domů s tím, že pes je zdravý, že má růžové sliznice, že nám žere a je aktivní tak co jako chceme a navíc že to aby nám vdechl mléko je kravina (ta samá klinika, jiný vet).. no tak jsem si nakonec "vydupala" nějaké vyšetření, které nám řeklo více, protože jsem nehodlala odjet domů s tím, že mi pes kašle a nevím proč. Udělali nám rentgen plic. Z rentgenu zjistili, že žádné usazeniny v lalocích plic nemá (ty by měl z mléka) a že má nějaké malé usazeniny na průduškách. Pak nám vet řekl, že se mu tam nejspíš usadili vývojová stádia škrkavek a proto kašlal.
Máme ho co 2 týdny odčervovat do 3 měsíců věku, pak po 3 týdnech do půl roku.
Pejskovi bude v úterý 3.června 5.týdnů. Občas zakašle když ho vezmeme za hrudník, občas při hře, občas při krmení. Jinak je hodně aktivní, hodně hravý a průzkumník. Na váze přibývá o trochu méně než ostatní, ale pomalu je dohání.
Měl jste někdo něco podobného? Já totiž nechápu jak je možné, že nám takto kašle jedno ze 12 štěnat... A také by mě zajímalo, jak dlouho nám ještě může kašlat.
Díky!
|