Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Postkastracni kyla
Autor Zpráva
nikisa
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2014 17:53
- Nahlásit

Lze dokazat pochybeni veterinare ? Minuly tyden nam kastrovali 6.letou chodandu. Uz druhy den se zdala rana natekla a zapalena-vet nas ujistoval ze to nic neni. V pondeli praskl steh, mozna dva a vylila se z ni ruzova tekutina v mnozstvi tak hrnku kafe, nasledne na to se zacala ven tlacit pobrisnice. Malem jsme omdlela kdyz se ji to vet snazila zatlacit zpet do bricha - neslo to, nakonec ji tam vrzla provizorni steh a leteli jsme o 30km dal na sal. Znovu ji otevreli a zasili. Pry mela potrhane i vnitrni stehy. Nicmene jsem se behem cekani presunula pod okno operacniho salu a vyslechla rozhovor teto doktorky s doktorem, ktery nas kastroval. Vystartovala po nem ze siti byla 3 a ta na takoveho psa nestaci. Takze usuzuji ze mi cudlu pekne sprasili. Nove siti uz vypada lepe a doufam ze uz nic dalsiho neposr..., protoze tam uz me nikdo nedostane. Mate nekdo podobnou zkusenost ? Mam moznost se nejak branit? Tohle se prece nesmi stavat.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2014 18:43
- Nahlásit

nikisa
Minimalne jsi tu reoperaci nemela platit.

impact
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2014 19:06
- Nahlásit

Při kastraci se běžně sešívají tři vrstvy.

sicluceatlux
Minimalne jsi tu reoperaci nemela platit.
Hm, a jak z toho textu poznáš, že si to majitelka nezpůsobila na feně sama? Neopatrnou manipulací, nedostatečným ohlídáním feny? Co když někde skočila? Nebo si to rozlízala?

Mě teda tyhle podstatné informace chybí k tomu, abych šmahem odsoudila lékaře.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2014 19:10
- Nahlásit

impact
Jsem mozna naivni,ale predpokladam,ze kdyby to byla chyba zadavatelky,niceho by se nedozadovala.

impact
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2014 19:15
- Nahlásit

sicluceatlux
No....

Stačí vidět, jak se dokáží hystericky dožadovat finančního odškodnění majitelé malých hysterických pejsků...

Nehledě na to, že mám za sebou nějakých nevím, 50 kastrací? Vím tedy moc dobře, jak lehce taková kýla nebo rozjetí stehů může vzniknout. A asi bych si nikdy nedovolila požadovat po naší vetce rekastraci zdarma.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2014 19:25
- Nahlásit

impact
Tak treba tato info zadavatelce postaci

nikisa
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2014 08:28
- Nahlásit

sicluceatluximpactTo bylo prvni co me napadlo, ze jsem neco zanedbala ja, ze to byla moje chyba. Ale ta rana se uz druhy den jakoby nafoukla a zapalila do te doby cudla porad jen spala nebo se dosla napit. Ted ta rana vypada uplne jinak, klidne. A co to mnozstvi te tekutiny co se z ni vylilo? To se muselo hromadit nejakou dobu, ne? Samozrejme jsem zaplatila co po me chteli, v tu chvili jsem byla rada ze je cudla v poradku. A co to, co jsem slysela o tom siti? Mohlo k tomu dojit, kdyby mi ji uvnitr opravdu sesili necim "tencim" nez bylo potreba ? A jeste- jeden steh, ten co praskl, byl jiny, vypadal jako dratek, ty ostatni byli jako provazky - to se dela ? Nemam v planu delat hystericke sceny ale v tomhle nemam zadne zkusenosti a zajima me, co se stalo. Nikdy jsem o kastraci neuvazovala ale cudla se poslednich par mesicu potacela od zanetu k zanetu a mela i cystu, krevni obraz ukazal hormonalni nerovnovahu, ktera pry vysvetlovala i neustale svedeni a vypadavani srsti. Tak jsem poslechla radu a nechala ji vykastrovat.

impact
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2014 18:08
- Nahlásit

nikisa
Bohužel, ránu jsem neviděla, tak si to neumím moc představit. A určitě nemám v plánu dělat nějakého soudce. Jen jsem chtěla sicluceatlux napsat, že nejde šmahem odsoudit veterináře.

Mě se v tom množství pár kýl povedlo přivodit, ale nikdy mě nenapadlo dávat to za vinu vetce, abych pravdu řekla. Každopádně je určitě lepší, když se vevnitř nešije linie stehů, ale zauzluje se každý steh zvlášť. Je menší riziko, že se to rozjede celé.

Měla čuba aspoň límec?

nikisa
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2014 20:58
- Nahlásit

Jj, limec mela. Dnes zase zacala vytekat ta ruzova tekutina tak jsme byli u jinyho veta - cudla ma teplotu a zanet dostala dalsi antb. Ale ted jsem si vsimla ze ji natekla a jakoby ztuhla prava mlecna zlaza. To asi neni spravne, ne ?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání