| Autor |
Zpráva |
klára
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 09:41
- Nahlásit
chci se zeptat, jestli odčervujete i něčím jiným než Drontalem a zda je Vašim hafanům po odčervení zle. Moje čuba po Drontalu zvracela (docela mohutně), předtím měla nějakou pastu pro štěnda a vše bylo ok, ale už je to velká holka a pasta nám došla. mám obavu, že když to vyzvrací, tak se neodčerví, jelikož to nedoleze do střeva. Mám odčervení zopakovat s nečím jiným? Vet je zrovna na delší dobu nepřítomen a jiný,kterému bych věřila je dost daleko.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:03
- Nahlásit
my jsme kromě drontalu používali ještě Cestal, ale já myslím, že to je totéž jen se to jinak jmenuje.......Mně po odčervovadle psi nikdy nezvraceli, ale každý pes je jiný, už jsem slyšela, že někteří zástupci menších, zejm. těch tzv. "přešlechtěných" plemen reagují na léky a odčervovadla všelijak........
Možná taky záleží, zda pes sežere odčervovadlo "na lačno" nebo při žrádle.....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:19
- Nahlásit
klára
Ahoj, naše šeltie měla po Drontalu silný průjem. Když jsem chtěla po vetovi odčervovadlo s jinou účinnou látkou, tak mi v ordinaci řekli, že snad jedině Telmin. Jenomže nevím, jestli si ten název dobře pamatuji.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:20
- Nahlásit
Já jsem už po několikáté od veta dostala na odčervení Caniquantel plus - nikdy jsme žádné problémy neměli. Zrovna se zeptám na váš názor - myslíte, že je lepší nějak ty prostředky střídat nebo můžu odčervovat léta tím samým a je to jedno?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:24 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Evik
Sory Eviku, ale nevidím souvislost mezi reakcí na léčiva a "přešlechtěností". Sice nevím, jak zvířata v ZOO reagují na léky, ale asi to taky nebude bez problémů.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:29
- Nahlásit
gabifi
já jen napsala, co mám z doslechu - není to můj názor, jen to, co jsem slyšela od jiných...nevím vůbec co je na tom pravdy
A pokud se týče toho průjmu u tvého pejska po odčervovadle...prohlíželas to, nenašla jsi v tom vajíčka či části parazitů nebo krev? Já vím, že je to nechutný, ale když má náhodou některý z mých psů průjem, vždy se to kontroluji, právě kvůli možnosti parazitů či nějakých cizorodých částic....
Terka
nám bylo vetem doporučeno odčervovací přípravky střídat, aby si případní paraziti proti určitém přípravku, nemohli vytvořit rezistenci.
|
Antal
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:32
- Nahlásit
Náš pan doktor také říkal, že je lepší čas od času odčervovadlo změnit!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:35 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ja som po Drontale nemala s pesom ziaden problem. Caniverm bola ina fuska, spominany Caniquantel mi vyzvracal tiez. Ak vyzvracia, odcervenie dam znova za tri dni (nieco ine). Asi kazdy je precitliveny na nieco ine. Striedat podla mna je lepsie ako stale ten isty pripravok.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:41
- Nahlásit
I náš vet doporučuje prostřídání léků.
Naposledy jsme měli rovněž Caniquantel a pohoda.
Pokud to pesa vyblinká, je lepší použít něco jiného - to každopádně
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:49
- Nahlásit
Evik
Není to nechutné ...Když mají naši psi průjem, samozřejmě prohlížím. Nenašla jsem ani krev, ani vajíčka ani cizopasníky. Když se to stalo po Drontalu poprvé, nic jsem z toho nevyvozovala. Když to bylo podruhé, Drontal jsem zavrhla.
Promiň, s těmi "přešlechtěnými plemeny" jsem se nechtěla hádat, ale už jsem trošku unavená z toho, jak dokážeme okamžitě zařadit psa do škatulky Malý=přešlechtěný, Výstavní linie=neschopný, Ovčák=blbý stroj, Rotvi=nebezpečný....
|
jana33
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 10:49
- Nahlásit
S Drontalem jsme neměli problémy, střídáme s Pratelem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:01
- Nahlásit
Prý je lepší přípravky občas vystřídat, aby se předešlo rezistenci.
Já používám převážně Drontal jen občas vystřídám s Lopatolem.
Snášenlivost u obojího OK.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:02
- Nahlásit
Pardon, to jsem já, žádný anonym
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:12
- Nahlásit
zrovana jsem byla u vet. pro odčervení a máme nějaký Caniverm. Nikdy jsme po odčervení neměli problémy.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:55
- Nahlásit
My jsme odčervovali Virbacem a štěně mělo nejdřív průjem, pak druhý den zvracelo a mělo pro změnu zácpu..Nevím ale, jestli to bylo způsobené tím prostředkem anebo spíš změnou prostředí (štěně jsme si totiž dva dny před odčervením teprve přivezli od chovatele).
|
klára
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:55
- Nahlásit
díky všem, zkusíme se "přečervit" něčím jiným
|
Antal
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:09
- Nahlásit
Lze koupit odčervovací tablety někde jinde než u veterináře?Pokud ano tak kde?Děkuji za odpověď.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:13
- Nahlásit
Antal
Pokud vim tak nejdou uz dneska koupit jinde nez u veterinare nebo v lekarne, ale tam jsou vetsinou na obednavku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:19
- Nahlásit
Antal
Tchor
Já je kupuju v humánní lékárně, mají je pořád a levnější než u veta, rozdíl cca 5,-Kč na 1 tabletu, což při třech psech okolo 38 kg a odčervování min.4x ročně není úplně zanedbatelné
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:23
- Nahlásit
Ketrin
No ja je kupoval vetsinou taky v lekarne, ale malo kde je meli rovnou vetsinou byly na obednavku. No a vtom kratkem obdoby kdy byly nektere pripravky volne v prodeji jsem nakoupil ve velkoobchode veky baleni asi za polovinu cenny.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:25
- Nahlásit
Tchor
Tak to už se vyplatí, to bych mohla taky zkusit, doba exspirace je dlouhá...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:27
- Nahlásit
Ketrin
Jenze ted uz zase nejsou volne prodejny . Takze zase pres lekarnu.
|
jana33
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:50
- Nahlásit
na www.mujpes.cz je normálně prodávaj
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 09:55
- Nahlásit
No je mi to divny udajne se to prodavat volne nesmi, ale stejne maj ty ceny nejaky divny za caniverm jsem platil cca 14kc a tam maj 36kc.
|
jana33
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:09
- Nahlásit
jj, já jsem si toho všimla náhodou,že to tam prodávaj,já si kupuju očerv.prášky normálně u veta. A bylo mi divný,že to tam mají,to by pak mohli prodávat všechny chovatelský potřeby. A ten Drontal je taky dražší,i když si nepamatuju za kolik ho mám od veta,nikdy jsem ho nekupovala jen samostatně
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:12
- Nahlásit
jana33
Drontal 1 tbl (na 10kg váhy psa) stává většinou od 36 do 40 Kč.
Teď dělají pro velká plemena tu velkou tabletu na 35 kg, to vyjde o něco líp.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:18
- Nahlásit
Tak vy myslíte, že když odčervuji fenku Canivermem a sedí ji, nikdy jsme neměli problém, že bych přesto měla občas prostřídat něčím jiným?
|
Antal
|
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:09
- Nahlásit
Martina
Určitě ano. Nám to tak bylo doporučeno našim panem doktorem a musím říct, že je to odborník na slovo vzatej.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:12
- Nahlásit
Martina
Martino, já myslím že vzhledem k tomu že máš prcka a jen jednoho a nechceš na ní chovat a pokud je trochu choulostivější, tak když tohle máte vyzkoušeno že jí sedí, tak to zatím nestřídej. Důvod by byl až když bys pozorovala že je začervená, že už to nezabírá. Ale nejlépe ti jistě poradí tvůj vet, který čubu zná.
|