| Autor |
Zpráva |
Tomasacus
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2014 20:00
- Nahlásit
Zdravím.
Mám bígla, 11 let. Včera začal být nějaký smutný, ale pořád ještě jedl. Dneškem přestal jíst i vybrané nabízené pochutinky jako řízek apod. což jsem za těch 11 let s ním ještě neviděl. Taky má trošku průjem, ale spíš jen tak leží a vydává stařecké zvuky. Ještě před pár týdny byl v pohodě, pravda sice, že se moc nehýbe a je takový unavený, ale pořád ještě reagoval aspoň na jídlo nebo na vodítko, a ze dne na den nic. Poradíte? Nevím jestli ho brát k veterináři hned, nebo počkat na pondělí.
Děkuji všem za pomoc ))
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2014 20:02
- Nahlásit
Nevím jestli ho brát k veterináři hned
HNED!!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2014 20:04
- Nahlásit
to záleží k jakýmu veterináři, k některým raději nechodit vůbec, tedy k většině, ale pokud je dobrej, tak HNED
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2014 21:00
- Nahlásit
Jděte hned, není, nač čekat. U starouška to může být cokoliv, od obyčejného "břichabolu" až po ošklivé fujtajbly - které to ale určitě nejsou a pejsek bude v pohodě! Nedejte se odbýt, trvejte na řádném vyšetření.
|
Tomasacus
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2014 23:55
- Nahlásit
Tak jsem šel k veterináři a on mu dal nějaké injekce, neví co mu je, ale tipuje střevní chřipku. Každopádně pejsek už tak deset hodin nejméně nic nepil. Nemám mu vodu vpravit násilím? Děkuji
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2014 23:59
- Nahlásit
Tomasacus
Každopádně pejsek už tak deset hodin nejméně nic nepil. Nemám mu vodu vpravit násilím?
co ti řekl vet? kapačku nenavrhoval?
|
Tomasacus
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 00:24
- Nahlásit
nic takového neřekl. Sdělil jsem mu, že pes vůbec nepije a on mi řekl, že ho mám zavřít a nechat mu jenom vodu. Nicméně tu on vůbec nepije, tak mám starost
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 00:55
- Nahlásit
Tomasacus
A nekontroloval, jestli není dehydratovaný?
Podle mě mu můžeš zkusit dát vodu stříkačkou, ale ty musíš vědět, jak moc je u něj divné, že nepije a jestli je v takovém stavu, kdy by to potřeboval. Dost to taky závisí na tom, co normálně žere.
Třeba můj předchozí pes se v posledním roce, dvou napil tak jednou za měsíc nebo ani to ne a ničemu to nevadilo - dehydratovaný nebyl a jaterní i ledvinové testy měl úplně v pořádku....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 08:35
- Nahlásit
Tomasacus
dal nějaké injekce, neví co mu je, ale tipuje střevní chřipku
Tipuje a léčí "něčím" - bez jakéhokoliv vyšetření? Nebo ho prohlédl, vyšetřil? Nemám seniora, jen psa po selhání ledvin a jater, ale když nás naposled přepadla ta "střevní chřipka" a pes vypadal dost hrozně, udělala veterinářka sono prostaty, ledvin, břicha a štrejchla i o slinivku, než začala tipovat a léčit. Nakonec stačilo nasadit ATB a druhý den už byl pes v pohodě - ale lepší zbytečně zaplatit vyšetření, než pak třeba litovat.
Já osobně bych svého psa den bez pití rozhodně nenechala, buď bych do něj vpravila vodu s glukopurem nebo ionťák pro psy.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 09:45
- Nahlásit
Tomasacus
dej mu trohu vody stříkačkou do tlamky, ideálně s rehydratačním roztokem (to ti mohl vet prodat) a nejlíp v pondělí zamířit na vyšetření, pokud to nebude už dobrý. a pokud to bude furt blbý, možná pohotovost.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 09:46
- Nahlásit
birma
Třeba můj předchozí pes se v posledním roce, dvou napil tak jednou za měsíc nebo ani to ne
ty brďo to si neumím představit
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:17
- Nahlásit
Vero
birma
Třeba můj předchozí pes se v posledním roce, dvou napil tak jednou za měsíc nebo ani to ne
ty brďo to si neumím představit
žasnu
|
Tomasacus
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2014 22:15
- Nahlásit
Tak jsem byl dneska s ním, minule měl i krev v moči, tak jsem se chtěl ujistit, že už je dneska v pohodě. Střeva má ok, ale zjistilo se, že mu selhávají ledviny, prý močí hodně bílkovin. Dostal tedy další antibiotika a spešl stravu... Snad to přežije. Máte s tím zkušenosti?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2014 09:07
- Nahlásit
Tomasacus
zjistilo se, že mu selhávají ledviny, prý močí hodně bílkovin
No jo, už je ve věku, kdy na to má nárok, bohužel Nechápu, proč dostal antibiotika? Teď je naopak důležité absolutně ničím organismus nezatěžovat, přejít na striktní ledvinovou dietu (v nejhorším případě tu komerční, ale lepší by byla doma připravovaná). Držet psa v teple, nestresovat. Chronické selhávání se nedá napravit, jde v podstatě o to udržet psa v přijatelném stavu po co nejdelší dobu. Pokud by šlo o akutní selhání, je to "lepší"...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2014 09:56
- Nahlásit
Tomasacus
A žere? To je důležité. Musí žrát, pravidelně, po malých dávkách. Jestli vůbec nepije, tak to taky není dobré, pokud nebyla dána kapačka, tak dávat vodu stříkačkou do tlamy - může být s Glukopurem. Nebo třeba slabý netučný kuřecí vývar. Je důležité ledviny proplachovat, aby šly toxiny z těla ven.
Na prognozu by bylo lepší udělat krevní rozbor.
Jak píše corgi je otázkou co selhání způsobilo. Jestli je to něco dlouhodobějšího (nádor apod. ...) tak je šance malá, bez funkčních ledvin se žít nedá a ledvinové bunky se neobnovují..
Anebo je to nějaká akutní záležitost, která vznikla třeba v důsledku nachlazení, otravy apod... To se srovnat může.
corgi
Nechápu, proč dostal antibiotika? To je v pořádku. Taky jsme je dostali. Mohla tam být na to nějaká indikace.
Každopádně držím palce.
|