| Autor |
Zpráva |
Ivushqa
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 19:36
- Nahlásit
Dobrý den, mam dotaz ohledne lupaní/ krupaní kloubu u stene (fenka border kolie 9mesícu, lehka kostra v dospelosti max 14kg). Tzn fence,po probuzeni, nebo kdyz vyskoci/seskoci na gauc, postel...nekdy proste jen tak pri chuzi krupne v kloubu v zadnich nochach - zatim jsem nebyla schopna lokalizovat v kterem. Na 8mescich jsem s ni byla na RTG kolen, kycli - pri penn hip testu vysla vyssi laxita v kycel. kloubu,ale nic zavazneho dle ortopeda (0,3 a 0,4, tzn do 0,3 je to ok, 0,4 uz znaci malou moznost DKK artrozy v budoucim zivote). Pately jsou taky ok. Ale co by mohlo zpusobovat to lupani se neprislo. Fenka normalne beha - pohyb ma nadherny, nevidim tam znaky bunny hopping - tzn zajeciho skakani, ktere znaci dysplazku. Fence davam hydrolyzovany kolagen a aptus aptoflex,lososovy olej chodim s ni plavat. Po mesici jsem byla u veterinare (ortopeda) opet, ze mi prijde divne, ze tak mlademu psovi lupe v kloubu a dost hlasite, rekl mi ze ji moc sleduji a ze proste lupe...a ze uvidime vic v cervnu je objednana na CT a kdyby rovnou tak na artroskopii, ale mam ji pry dat cas...mate s tim nekdo podobne zkusenosti..jestli to treba souvisi s rustem a casem se to srovnalo? nebo jestli se mohlo neco prehlednout?Nechce se mi behat od jednoho ortopeda k druhemu, ale uz nevim co s tim. Psa jsem si porizovala na sport...ale hlavne chci,aby prozila zivot v pohode...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 20:47
- Nahlásit
Ivushqa
Tak jestli je fenka zdrava a jen si krupe v kloubech - mozna to fakt resis prilisne. Kor, pokud fena lita a nema zadny problemy, proc ji tahat na CT atd? Nereknu, kdyby vykazovala nejaky pohybovy problemy, kulhala nebo byla nejak znavena.
|
Ivushqa
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 21:08
- Nahlásit
Nikdy jsem nic takhle neresila, tzn az ona ze mne udelala trochu hysterku, prvnimu psovi je 6lez a krom atb na prujmy nic jineho nemel, ale z touhle cubinou, ac peclive vybiranou dle rodokmenu a genetiky, je to masakr..ono je to jeste v tom...ze fenka na 3mesicich protrpela tezkou sepsi organismu, kdy tyden bojovala o zivot na veterine - vysoke teploty, otekle bolestive klouby, jen lezela a nikdo vlastne nevedel, co ji je...z veteriny mi ji vratili ve stavu, kdy zila, ale nechodila..pak si mysleli, ze ma nekrozu v hlavici femuru...a ortel byl mozna resekce...to se nastesti po mesici vyvratilo...ale tim jak zacala krupat...prijde mi, ze je to castejsi..a hlavne hlasitejsi...ortoped mi rekl, ze ciste kycle mit nebude...ale ze mu to tak hrozne neprijde...nechavala jsem ji vysetrit u chiropraktika a taky nic.. tzn ji v kyclich nelupe, kdyz delaji ten test, u ktereho to zjistuji, coz jim prijde taky divne, ale to lupnuti nastesti pri chuzi slysel...jsem si pripadala, jak kdyz si vymyslim a na fence hledam jen moznost, abych letela k veterinari, coz neni pravda, radeji bych s ni travila cas na trenincich, nez behanim a utracenim penez za veterinare...ale ten zvuk je tak hnusny a popravde jsem se u nej u jinych psu nesetkala...a to jich mam kolem sebe hodne, ze mne to nuti to resit:/...a samozrejme, se mi nechce cpat ji zas do dalsi narkozy kvuli CT...ale nechci nic zanedbat....
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2014 10:11
- Nahlásit
Ivushqa
Když se nikde nic nenašlo, napadá mě buď souvislost s tou štěněcí sepsí- píšete o nateklých kloubech,tak nějaký pozůstatek toho stavu, nebo je to blok, který se při pohybu odblokuje sám- něco jako když se lidé chodí nechat odblokovávat , To by chtělo spíš posílit svaly, ale je ještě mladá na nějakou velkou zátěž .......
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2014 12:59 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
Hele poraď mi símtě, mám potřebu napsat něco děsně chytrýho, ale vůbec nevím co
edit: to není mířený proti Tobě
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2014 14:53
- Nahlásit
zbrnd
Ano, všímám si i v ostatních tematech, že ti nějak došel "drajv"
Ale nebojím se o tebe, jen co si vydechneš a načerpáš novou energii, budeš zase ve formě
|