| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 19:25
- Nahlásit
to zní jako mrtvička, to napadání na jednu stranu, jak je fenka vůbec stará?
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 19:30
- Nahlásit
rok a půl... a mrtvička to není. Říkají, že je to zánět středního ucha
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 19:55
- Nahlásit
hmartina
Bohužel nejsem veterinař ,jsem dětska sestra.To me mrzi,že je na tom Roxy tak nedobře.Ta mrtvička me napadla také.Zanět stredniho ucha se mi nezdá- je to velmi bolestivá záležitost,myslim,že by plakala,navic se u toho nepada.To musí být něco neurologického. Chtělo by to kliniku Jaggy- ta je určitě v Brně a tušim i v Praze.Léčí a mnohhdy vyléčí to,co běžní veterináři odmítají řešit.Třeba je to šance.
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 20:05
- Nahlásit
Právě že na Jaggy jsme byli. Dnes jsme si ji od nich přivezli a právě s neúspěchem. Ani pan Šrenk si neví rady. Právě chodíme na všechny veteriny v našim okolí. Čím víc doktorů, tím více nápadů. Ale bohužel se už stává, že když neví Šrenk, tak oni jako kdyby se tím nechtěli zabývat.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 20:18
- Nahlásit
hmartina
Je to neurolog,když si neví rady,je to těžké.Jak byla stara když to začalo a jak to začalo?
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 20:22
- Nahlásit
bylo to někdy v říjnu takže to jí bylo 15 měsíců.. začlo to více méně z ničeho nic.. najednou začla padat tak jsme jí odvezly k nám na veterinu tam jí dal nějakou injekci a že by se to mělo zlepšit.. ale nezlepšilo druhý den jsme jeli na jaggy praha tam jí daly do kupy ale během 2 měsíců se problémy opět vrátily..
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 20:50
- Nahlásit
hmartina
Odběr mozkomíšního moku se dělal?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 20:53
- Nahlásit
hmartina
Takže to přišlo v podstatě s dospělostí.Muze to byt tedy i genetika-co rodice? A vubec z jakeho je chovu,neni z mnozirny? Jak se narodila?Mohla mit traumaticky porod a mohl zanechat zmeny na mozku v dusledku hypoxie-nedostatek kysliku během porodu.Buldočci se vetsinou rodi cisarskym rezem,protoze maji velke hlavicky a fenka uzkou panev.Jak prisla na svet?
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:01
- Nahlásit
Ano odběr mozkomíšního moku se dělal hned na začátku co se to objevilo a včera. A výsledky vyšly v pořádku.
Tak to vůbec netušíme, jakým způsobem přišla na svět, ale zjistíme to. A rodiče ani sourozenci ničím takovým netrpí. Roxy je jediná s tímto.. Ale vážně mi připadáte více veterinář A jsem ráda, že zkoušíte přijít na možná řešení..
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:23
- Nahlásit
sicluceatlux
Hypoxie při porodu by se projevila hned od začátku. Pokud byla do těch 15 měsíců zdravá, tak to s porodem rozhodně nemůže mít nic společného.
hmartina
Napadá mě snad jen nějaká viróza nebo autoimunita... ale proces na mozku by byl nejspíš vidět v moku. Leda by to nebyl primárně mozkový proces. Pátrali po myasthenia gravis? I když teda nevěřím, že by zrovna tohle neurologa nenapadlo...
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:31
- Nahlásit
hmartina
Nebo nejaký virový zánět ne středního,ale vnitřního ucha,to by sedělo,ovlivňuje to rovnováhu
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:34
- Nahlásit
pitvora
Nemusela by se projevit hned- treba DMO se u novorozence také neprojeví hned a pritom ma vliv na hybnost
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:42
- Nahlásit
sicluceatlux
DMO se projeví hned, jak se dítě začne trochu víc pohybovat. Není to tak, že by dítě normálně chodilo a ve dvaceti se najednou ze dne na den projevila DMO. To poškození je tam od začátku, jen u ležícího novorozence není podle čeho ho poznat.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:49
- Nahlásit
pitvora
Můze se projevit až do tří let věku dítete,zálezi na rozsahu hypoxického poškození.Můze být vrozená,ale i ziskana- např po encefalitide-mimochodem- neměla Roxy klíště ? Mohlo by jít i o virovou encefalitidu,boreliozu atd atp
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:51
- Nahlásit
ano vlastně vnitří.. protože veterinářka nám říkala než jsme odjížděli do Prahy, že bude dobrá ta rezonance před operací, aby rovnou zjistili, zda je to v mezimozku nebo v tom uchu, což nám bylo pak řečeno i na Jaggyně..
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:54
- Nahlásit
hmartina
Mezimozek nebo mozeček? Při poruchach mozečku chůze připomíná chuzi opileho.koordinaci pohybu zajišťuje mozeček
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:55
- Nahlásit
Klíště. Oni se nás na to veterináři hned ptali, ale my máme s přítelem takové mínění, že ho ještě neměla. Nebo ho mít mohla a my ho nezpozorovali, což mi příjde divné, jelikož se s ní pořád mazlím, takže bych na něj musela narazit. A protože všichni z rodiny mají psa a já je hladím, tak pokaždé jsem narazila, ale u Roxy ne..
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:56
- Nahlásit
Jo mozeček. Já už jsem z toho všeho právě úplně zmatená a všechny ty názvy co na nás pokaždé chrlí, mám prostě zmatek..
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 21:57
- Nahlásit
sicluceatlux
Můze se projevit až do tří let věku dítete,zálezi na rozsahu hypoxického poškození
Však právě. Drobné poškození se pozná později, protože dítě omezuje jen v těch nejsložitějších činnostech. Ale hypoxie při porodu prostě nemůže způsobit to, že zdravý jedinec s nástupem dospělosti "lehne".
virovou encefalitidu,boreliozu atd atp
To ale nesouhlasí s tím, že nález v moku je opakovaně normální...
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:08
- Nahlásit
pitvora
Záleži jestli mok poslali i na virologii,snad ano.Nevim,ale blízi se to opravdu spise poruse toho vestibularniho aparatu nebo mozečku.Chtělo byto možna udělat i tu genetiku,muze se jednat o nejaky syndrom,když jsou na to lekari kratci,těžko pomoci
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:17
- Nahlásit
hmartina
Co uraz- nespadla? Mohlo by jit i o pourazovou zaležitost,a nebo se dostavam zase k tomu nedostatečnemu dychani-postupne poškozovani mozku ?Je to blbost ?Něco jako spankova apnoe u lidi,pokud na ni lidi trpi-poškozuje jim mozek -take se projevuje denni spavosti a pokud ma mekke patro volne a pri spanku upada do kratkodobeho bezdeší mozek je bez kysliku a můze to byt pricina postupneho zhorsovani stavu
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:20
- Nahlásit
hmartina
Nemluvili lekari o necem jako ustni vzduchovod nebo "slavik" ?Je to pomucka,ktera udrzuje pruchodne dychaci cesty pri spontanni dechove aktivite
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:22
- Nahlásit
Já si pořád pokouší vybavit ten den kdy jí to začalo. Byla jsem s ní na návštěvě u babičky. A pamatuji si, že se praštila hlavičkou o skleněný konferenční stolek. A poté jí nedřív upadávala hlavička a k večeru pak začala padat celá. Začali se jí právě podlamovat i nožičky. Právě si ten den pořád opakuji a opakuji. A tohle je jediné co si vybavuji...
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:28
- Nahlásit
hmartina
Tak to bude dost podstatne,vypada to jako přićina.Tak by to mohla byt pourazova mozkova obrna,krvaceni do mozku, teď už vstrebane,ale zustala po něm postižena tkaň,mozečku nebo vestibularniho aparatu. Pokud je to duvod,vypada to smutně aasi nenavratně
|
pitvora
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:37
- Nahlásit
sicluceatlux
by to mohla byt pourazova mozkova obrna,krvaceni do mozku, teď už vstrebane,ale zustala po něm postižena tkaň,mozečku nebo vestibularniho aparatu.
To by bylo vidět na MRI. Navíc aby pes po ráně do hlavy krvácel do mozku, tak by to musela být sakra rána, normální bouchnutí o stolek neudělá nic. Spíš to byl jen důsledek toho, že se fenka v tu chvíli už trochu motala.
Nejvíc mi z toho pořád vychází to vnitřní ucho, nebo nějaká periferní záležitost - třeba myasthenie. Ale obávám se, že víc než neurolog tady stejně nevymyslíme, jelikož on tomu jednak rozumí a za druhé viděl fenku i všechny výsledky vyšetření.
|
hmartina
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:37
- Nahlásit
Ale tak na to snad museli přijít ne ?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:39
- Nahlásit
jen je divné (jako kdyby to mělo být z toho, že se bouchla do hlavičky), že jí dali na jaggyně do kupy a pak za dva měsíce se to zas vrátilo.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:40
- Nahlásit
pitvora
Je to tězke,varime z vody,neco jako lecba po telefonu.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:41
- Nahlásit
hmartina
O tom bouchnuti veterinari vedeli ? Mozna by jimto pomohlo urcit smer patrani.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 22:42
- Nahlásit
Když si to pročítám, souhlas s pitvora, taky mi to přijde jako vnitřní ucho, sama jsem měla dočasně postižený vnitřní ucho po infekci a je to hukot, motala jsem se a padala, nic pěknýho. Po ráně do hlavy se mi to taky nezdá, moje čuby coby štěňata kolikrát si daly takovou ránu do hlavy o nábytek nebo o strom, že jsem myslela, že nevstanou.
|