Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / POKOUSÁNÍ A AGRESE
Autor Zpráva
AndreaK
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2014 22:38
- Nahlásit

chci se zeptat, a hlavně poradit. Můj čtyřletý Jack russel terier, začal vyjíždět po lidech, a to bezdůvodně a hlavně doma. Nesmím otevřít dveře do ložnice okamžitě zabere místo na posteli a jakmile přítel vejde jen mezi dveře tak žačne agresivně vrčet, cenit zuby a je nachystaný zautočit. Několikrát tak přítele kousnul. Vyvrcholilo to tím, že než jsem odcházela do práce tak jsem ho pohladila a bez varování po mě vystartoval a mam teď 4 stehy pod nosem a na rtu. veterinářka mi doporučila kastraci, tak se chci zeptat jestli má někdo takové nemilé zkušenosti jako já se svým kamarádem. Předem děkuji Andrea

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 09:02 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

AndreaK
Nějak si moc nedokážu představit, co by tak mohla kastrace vyřešit?

Já bych spíš hledala osobu, která se specializuje na problémové psy, na kterou jsou dobré refence.

Mamčina fena tohle dělá (no fakt ne teda tolik) a pomohlo, že jí moje děti prakticky ignorují + by velmi pomohlo začít se psem cvičit a být důsledná (což tedy mamča jaksi nedělá, ani jedno). Důsledná neznamená tvrdá, přísná, ale vytvářet situace tak, aby pes poslouchal. Ale aplikací rad z Internetu můžeš situaci ještě víc vyhrotit, spíš bych hledala tu radu naživo.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 09:08
- Nahlásit

AndreaK

Kastrace může vyřešit problémy související se sexualitou (nevnímání kolem háravek, někdy i agresi mezi samci apod.). Tohle se sexualitou nesouvisí, jde jen o nevychovanost a nenastavení "mantinelů" z vaší strany. Po internetu to fakt nemá smysl řešit. Odkud jste?

impact
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 11:06
- Nahlásit

AndreaK
Písni mi na mejl gabriela.impact(a)gmail.com , něco ti pošlu.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 11:13
- Nahlásit

Jinak obecně..

Vyhněte se jakémukoliv násilí na psovi, vynucování si poslušnosti přetáčením psa na záda, vyvěšováním na obojku a podobně, jak jeden psycholog rád radí. Russell teriéra můžete během pár takových zásahů úplně přetočit až do opravdu agresívních zkratů a už to nevrátíte zpátky.

AndreaK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 15:30
- Nahlásit

impact
tvůj meil je neplatný, nechce se to odeslt

impact
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 16:43
- Nahlásit

AndreaK
No to bude tím, že místo (a) má být zavináč. Je to záměrně napsané bez zavináče, aby si můj mejl nesbírali spamboti.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2014 00:14
- Nahlásit

Kachna_
Já bych spíš hledala osobu, která se specializuje na problémové psy, na kterou jsou dobré refence.

Já bych zas spíš doporučil hledat terapeuta.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání