Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Antiparazitní obojek - jaká značka???
Autor Zpráva
krisikowa
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2014 21:57
- Nahlásit

Tak zase tu otravuju a zase jsem udělala číčovinu a zadělala si na nemalé nervíky.

Máti našla včera Peggynce v kožichu klíště. No a pro nás to byl teda extra zážitek, protože já třeba klíště nikdy neměla. Hlavou se nám honily všechny ty způsoby vytahování, co jsme kdy četly.

Jako vytahování mám teď naštudováno mnohem lépe, jenže víte jak... neděle, panika, žádné zkušenosti, ani pinzeta... tu jsem zaběhla koupit, klíště v té vší snaze rozmačkala a teď jen trn strachy, aby se neprojevila borelióza.

No ale k jádru pudla. Sháněla jsem se tedy po nějkých způsobech prevence, proti těm zákeřným potvorám a internet na mně vyplivl různé repelenty a obojky. Vím, že se proti borelioze očkuje, ale to je teď vedlejší.

Zajímalo by mě, jestli ty drahý obojky jsou fakt až tak dobře účinný, jestli ty levnější naopak nejsou některý líp účinný, zajímalo by mě, jestli máte typ, kterou značku vyloženě obejít. Popř. spreje. My do vysoké trávy moc nechodíme, ale i tak Peg pijáka chytila, takže bude potřeba něco koupit.

Švagr říkal, že mu obojek vůbec nepomohl (tedy jeho feně), ale nevím vůbec, co měli za značku.

Nějaká k doporučení?
Díky za věcné odpovědi.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 14:50
- Nahlásit

krisikowa
Jako vytahování mám teď naštudováno mnohem lépe, jenže víte jak... neděle, panika, žádné zkušenosti, ani pinzeta...
Jsem se pousmála Já mám nejlepší zkušenost s obyčejnou pinzetou na obočí, všelijaká ta speciální udělátka přímo na klíšťata mi vždycky po prvním pokusu letěla z domu Před vytažením i po něm ošetřuji dezinfekcí s obsahem jódu - to je poměrně důležité i vzhledem k té borelióze.
Zajímalo by mě, jestli ty drahý obojky jsou fakt až tak dobře účinný, jestli ty levnější naopak nejsou některý líp účinný
Ne všechno drahé musí být nutně skvělé, ne všechno levné musí být nutně šmejd. Já jsem pro obojky, oproti spot-onům přijde "do těla" míň chemické srajdy. Spreje mě odrazují způsobem použití (plus například Frontline se traduje jako už naprosto neúčinný proti klíšťatům). Dřív jsem používala "chemické" obojky, naprosto nulovou účinnost měl na nás všude vychvalovaný Scalibor, naopak nejúčinnější byl Sergeant's Dual Action. Strašně smrdí vanilkou, ale fungoval skvěle. Loni jsem poprvé zkusila nechemický Sergeant's Green, účinnost skoro stejně dobrá jako u chemie. Letos ho mám znovu, uvidíme, jak se osvědčí.
Podle mě je třeba odzkoušet konkrétní preparát na konkrétním psovi a v konkrétní lokalitě. To, co zabere tady na Plzeňsku, nemusí fungovat na jižní Moravě - a to jako fakt

impact
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 15:48
- Nahlásit

Hecla jsem se a koupila psům Foresto obojky. Tak snad budou fungovat.

Jinak jsem teď testla tohle a přijde mi super.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 15:48
- Nahlásit

na vyndavání klíšťat se mi nejlíp osvědčily elektrikářské krokosvorky, s pinzetou mi to prostě nejde
A obojek máme Foresto, jsem s ním naprosto spokojená

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 16:09
- Nahlásit

Já nedám dopustit na spot-on Advantix, vydrží nám mnohem dýl než udávané čtyři týdny. Obojky nemám ráda, psi si je při hrách vzájemně ohryzávali a navíc je stejně brzo při lítání někde ve křoví urvali a ztratili. Na vytahování klíšťat je super tahle spešl pinzeta za pár korun:

Andrea1
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 16:54
- Nahlásit

Dobrý den, já mám nejlepší zkušenosti s výrobky Arpalit Neo. Jak obojek, tak sprej fungoval, během používání jsem nemusela vytahovat jediné klíště, a to chodíme dost do přírody. Jednou jsme se dokonce díky Arpalit Neo zbavili blech

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 19:00
- Nahlásit

impact
ten zelenej hacek je supr, hodne ho mam pri ruce pri akcich v prirode.

jinak zalezi co je pegynka za rasu? dlouhosrstym ty obojky sou docela na nic, ze to dost nici a cuckuje srst a lepsi sou ty spotony.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 20:53
- Nahlásit

Tak u nás na dlouhosrstý spot-ony nefungují vůbec... Teď máme nově bolfo obojek, tak uvidíme. Kočce funguje vždy dobře, pudr byl taky dobrej, jen po něm pes vypadal jak prašivej.
Kámoška koupila foresto a tak jsem si říkala, že ho taky holt koupíme, no její bordera měla po týdnu zakouslý tři nasátý klíšťata na krku, tak jsme ho nekoupili.
Myslím, že je to pes od psa, a taky že v každé oblasti funguje prostě něco jiného.
Jinak lidi chválí scalibor, jenže máme doma kočku a dohromady to nejde, že je to pro ně jedovatý. Nechci to riskovat.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 20:54
- Nahlásit

Jinak vyndavám klíšťata "krokodýlkem", taky to jinak neumím

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 20:58
- Nahlásit

Ještě k těm klíšťatům, máme zahradu (ač posekanou a ne zarostlou) úplně zaklíštěnou, stačí aby fena vylezla na hodinku na zahradu a nekecám hned po ní dobrej dvacet leze, dalších deset zakouslejch, totální psycho. Takže jestli něco zafunguje stoprocentně, budu to blahořečit.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 21:10
- Nahlásit

ssshhhhh
Kámoška koupila foresto a tak jsem si říkala, že ho taky holt koupíme, no její bordera měla po týdnu zakouslý tři nasátý klíšťata na krku, tak jsme ho nekoupili.
já po zkušenosti s minulým psem věřím, že jsou psy, na které prostě nefunguje nic.
S Forestem jsem loni vytahovala asi 3 klíšťata za celou sezónu a to jsme byli furt někde. Jen jsem ho sundala, tak měl pes blechy (viděla jsem dvě, nic masivního), koupila jsem novej a zas pohoda... Letos jsem teda už sundavala pár klíšťat lezoucích, ale nevěřím, že by po tak mírné zimě, jako byla ta letošní, účinkovalo něco na 100%, protože těch klíšťat je prostě neskutečně moc

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 21:56
- Nahlásit

my zatím jedeme Scalibor, obojek koupený před 3!! lety a stále funguje. . což zas na druhou stranu značí, že to musí být extra humus . Po sezóně vyperem kartáčkem, bouchnem s ním , necháme vyschnout a na jaře zase nasadíme. Protože jsem si letos říkala, že asi už to nemusí tak fungovat, přikapávám na textilní normoš obojek levandulový olej a klíště nic. A to jsme denně v polích.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 22:00
- Nahlásit

ssshhhhh

hele zkus si koupit éterický olej levandulový - přírodní. Ten můžeš jednak dát přímo feně na srst . pár kapek rozetřít, druhak na obojek a treťjak bych zkusila tím tu zahradu "prokapat" . Když koupíš třeba tady
http://www.phytos.cz/cs/

velký balení, není to až tak drahý (krom toho jí můžeš využít i pros sebe, levandule se dá natírat přímo na kůži a to nejen pochopitelně jako antiparazitikum, ale hojí, pěstí kůži, atd. navíc krásně vonííí. Zkusila bych to dát do postřikovače na kytky, naředit vodou a zahradu tím kapek postříkat, třebas se ty mrchy stáhnout. Nemají prý tu vůni vůůbec v lásce /stejně jako komáříska/

impact
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 01:01
- Nahlásit

Nestrašte mě s Forestem. ))
Vyhodila jsem za ně čtyři tisíce.
Tak snad budou fungovat.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 09:37
- Nahlásit

PetraK
Dík, vyzkouším

Scalibor bude asi fakt nejúčinnější, fakt bych ho koupila, není tak drahý ani, jen nemít doma číču.

Máme třetí den bolfo obojek asi za dvě stovky, trochu teda smrdí, ale klíšťata to evidentně zabíjí, sundaváme mrtvý lezoucí, jsou úplně vysušený a když je vezmu do prstů rozpadnou se na prach. Zakouslý zatím nebylo žádný. Takže asi taky slušná chemka. Je to taky od bayeru jako foresto, holt nic vzhledově hezkého ani voňavého. Tak uvidíme, jestli to bude fungovat jako u kočky, tak dobrý, tý vydrží celej rok.
impact
Hele lidi si ho vážně chválej, už jsem byla taky rozhodnutá do toho dát dvojku, ale dost mě překvapila ta zaklíštěná borderka. Tak snad je ten případ, na který nefunguje nic

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 09:41
- Nahlásit

no já se špicema s advantixem spotonem měla dobrý zkušenosti. Teď mám nově exspot, tak su zvědavá.

Jinak právě pro mě je obojek noční můra, nejsou v bytě a museli by ho mít pořád a to teda s tou srstí fakt nejde

žanda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 10:09
- Nahlásit

ahoj všem, já používám roky-( snad fakt věčnost ) Kiltix a v pohodě -ani žádná alergická reakce psů nebyla.
Na vyndavání ,když už , tak taky jedině krokodýla, bezkonkurenční jak u dlouho,tak krátkosrstýho psa....

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 11:02
- Nahlásit

žanda

Kiltix u nás nefungal, klíšťata byla. KDyž dáme Scalibor, tak na sobě žádné nemá, ani lezoucí, ani zakouslý cíplý. A fakt jedeme jeden obojek už třetí sezónu

ssshhhhh
fakt bych ho koupila, není tak drahý ani, jen nemít doma číču.

tak to je škoda. ale zkus fakt tu levanduli- je to jen blbej nápad na tu zahradu, ale když píšeš, že jich je tam mega, tak bych to prubla, zas tak velkej výdaj to není a kdyby je to kapek vypudilo....

coudy
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 11:33
- Nahlásit

Už po několikátý se nám osvědčil Arpalit Neo....vždycky použijeme sprej a jednou za čas i šampon proti parazitům. Musím zaklepat, že klíště si ani jeden z mazlíků z procházky nedonesl. Pořád lítají ve vysoký trávě, takže jsem potřebovala najít něco, co fakt zabere. zkuste

cilam
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 11:33
- Nahlásit

já letos zkouším nechemickou cestu, pač mám psa alergika, tak se ho snažím zatěžovat co nejmíň zbytečně. Konkrétně mažem na boltce teatree a semtam kapku za krk, plus jsem si udělala výluh z rozmarýnu a vinnýho octa a rozprašujem před procházkou. Denně jsou obě ve vysoké trávě a zatím ťuk ťuk.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 18:21
- Nahlásit

PetraK
S kiltixem máme stejnou zkušenost.

cernej caj
Naprosto chápu, já se obojku taky dlouho vyhýbala, ale loni jsme na ně nalili takovejch spot-onů a nic,navíc se vždy musí počkat aspoň měsíc, než se jim napatlá nějaká jiná chemka a už jsem chtěla mít pokoj.

Chlupy nám to zatím neničí (kočka má vždy naopak hezčí srst, asi že se tak nedrbe), ale holt ho mají furt no, ono to nejde přijít dom a sundat, to by nefungovalo, obojky musí být pořád, aby se ta látka do psa tak nějak jako vstřebala.

Dala jsem jim je hodně volně aby se to dalo přetáhnout přes hlavu, na rozdíl od scaliboru se bolfo nedá rozepnout a když se mi vyválej víš v čem musím je vzít lidským šamponem a na to obojek raděj sundám.

Honzík
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 20:18
- Nahlásit

Ahoj, tak u nás Scalibor fungoval na jednom psu perfekt, druhýmu sice také pomohl od klíšťat, ale na hlavě a krku se mu tvořily takové vředy - strupy. Po vysazení zase zmizely. Takže jsme nakonec loni dávali do boltce teatree olej, letos dáváme levandulový a všechno v pohodě po všech stránkách.

krisikowa
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2014 12:40
- Nahlásit

Mnohokrát díy za všechny rady, jste skvělí =)

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 12:19 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Holky, jen k těm obojkům a klíšťatům po týdnu - chce to přečíst příbalové informace. Nekteré obojky fungují už za týden, některé až za 14 dní
Jo a k interakci s kočkami - kočku máme a žije...a to dokonce i jako mini kotě , kdy se psama se Scaliborem spala prakticky v jednom pelechu

Jinak já už x-tý rok jedu Scalibor a za sezonu nemáme jediné klíště Spoty jsou taky fajn, jen by mě finančně zruinovaly :/

A na vyndavání na 100% ty háčky jak sem dávala impact, také používá už x let a nic lepšího neznám - na psy, na kočky, na sebe...

krisikowa
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2014 17:33
- Nahlásit

cernej caj Peggynka je podvraťák, ale typově něco mezi kníračem a PRT (podle veterinářky), ale stříhala jsem ji.

IvetaB
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2014 10:38
- Nahlásit

Teď jsem vyzkoušela Arpalit Dog, přívěsek na obojek, který ultrazvukově odpuzuje klíšťata do vzdálenosti 3metrů, a jsem z něj nadšená. Zatím jediné klíště! Navíc se dá přívěsek kdykoli sundat a je bez chemie!

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2014 10:43
- Nahlásit

IvetaB
A pes, který ultrazvuk slyší, musí být nadšen.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2014 03:14
- Nahlásit

Maya
Tyle ultrazvukové pulzy jsou pro psy pry neslysitelne, za to odpuzuji klistata, to proto, ze maji vice spicate usi, talze ultrazvuku se boji jiz od dob stareho Rima.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání