| Autor |
Zpráva |
vikaalaska
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2014 15:05
- Nahlásit
ahojte, mam dilemu, mam doma 9 rocnu fenu Bernskeho salasnickeho psa, pred 3 dnami zacala pomenej jest, bola taka malatna, a dnes sa uz takmer nepostavi na nohy, ocividne ma bolesti, najprv som si myslela ze to moze byt klbova dysplazia, ale teraz som si uz neni ista, pred 2 dnami som spozorovala ze krvaca z posvy, len jemne, nie silno, dnes rano som nasla zrazeninu, ktoru vypudila, bolo v nej vela krvi, a strasne husta akoby zelatinova konzistencia, vyzeralo to ako zvysky placenty, ked som sa v tom prehrabavala nasla som tvrde bledsie casti, akoby kosticky, preto sa pytam ci nahodou nemate nejake skusenosti s potratmi u psikov, taketo spontamne... dakujem za kazdu odpoved
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2014 16:15
- Nahlásit
A ona snad 9letá fena BSP byla nakryta???
No, radši k věci. Potrat je možný, ale mnohem pravděpodobnější je zánět dělohy, zřejmě díkybohu otevřený, jinak by už byla možná na pokraji smrti. Není mi jasné, proč když ocividne ma bolesti jste už dávno nejeli k veterináři - víkend nevíkend.
|
vikaalaska
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2014 16:26
- Nahlásit
nebola nakryta, nie umyselne, kedze na to uz nema vek, ale je vzdy vonku a mohol sa k nej dostat akykolvek mensi pes, kedze je volne na dvore po cely den, aj bez nasho dozoru. Pred par dnami tu bol lekar a povedal ze ma nabeh na dysplaziu, co bolo pre mna celkom logicke, kedze jej mama tuto geneticku vadu mala...
berie lieky proti bolesti, a zajtra ju beriem na inu kliniku
a asi pred mesiacom jej robili kompletne krvne rozbory a nic nezistili, ziadny zapal nic...v tom obdobi mala silne hnacky
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2014 18:17
- Nahlásit
vikaalaska
Pred par dnami tu bol lekar a povedal ze ma nabeh na dysplaziu
On má rentgenové oči? V jejím věku to může být klidně artróza a já nevím co všechno ještě...
pred mesiacom jej robili kompletne krvne rozbory a nic nezistili, ziadny zapal nic
Zánět dělohy se může vyvinout velice rychle, měsíc je dlouhá doba
|