| Autor |
Zpráva |
szanda
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2014 10:08 - Změnil/a: szanda
- Nahlásit
Zdravím všechny, od úterka bojujeme, náš 10ti měsíční kříženec středního vzrůstu nám někde něco pojedl nebo olíznul, v úterý ráno začal zvracet, blil celkem 7x během dne, večer přestal příjimat potravu i vodu, druhý den jsme jeli na veterinu, kde vzali krev, nasadili infuzi, antibiotika, pak ještě plno dalších blbostí včetně injekce proti zvracení.
Situace je taková, že Kaštánek je apatický, zvrací neustále, od zadku mu jede jen hnědá voda a stále nepije ani nejí, doktorka řekla z výsledků krve, že napadeny jsou hlavně játra a okrajově slinivka a že mu momentálně nepomůžeme jinak než antibiotiky a výživou přes kapačku, na kterou každý den docházíme a po které taky vždycky začne zvracet (i přes injekci proti zvracení, že prý tu lepší, dražší samozřejmě)
Je něco, co bysme pro něj mohli ještě udělat? opravdu cokoliv, Jedeme koupit ostropestřec a nějak mu ho začneme podávat, a přemýšlel jsem i o aplikaci domácí konopné masti, která podporuje chuť k jídlu...kež by začal sám alespoň pít, byl bych mnohem klidnější.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2014 10:22
- Nahlásit
Hmm, tak zatím bych to nechala jen na doktorech a dbala jejich instrukcí, po té, co léčbu ukončí, můžete začít s podáváním různých podpůrných prostředků. Teď jedině po konzultaci.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2014 12:25
- Nahlásit
to pití můžete zkusit dohnat dáváním vody ze stříkačky do tlamy - po trošičkách aby si žaludek "nevšiml", že něco dostal. a trocha glukopuru rozpuštěná ve vodě by taky neměla škodit - zeptejte se veta. podle mě je divné že zvrací po infuzi - ta by zažívací trakt vůbec neměla ovlivnit, proto se dává... co konzultace s jiným vetem?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2014 12:39 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
szanda
no ještě tohle třeba..
http://www.prozdravi.cz/imunobran-bi-obran-mgn3.ht ml
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2014 13:19
- Nahlásit
szanda
Třeba to nemusí být ani otrava... Je očkovaný kombi vakcínou? Napadá mě třeba parvoviroza.
Konopnou mast bych mu nedávala.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2014 14:35
- Nahlásit
Já měla psa "otráveného" narkózou, totální selhání jater a ledvin - odvezli jsme ho na kliniku s 24h péčí, přijde mi infuze 1x denně málo. Ale nejsem samozřejmě žádný odborník, třeba to opravdu stačí. Pokud dotyčnému vetovi věříte, tak asi nic víc neuděláte. Pokud byste chtěli mít čisté svědomí, můžete obvolat kliniky a chtít znát jejich názor (ale to by byli blbí, aby vám neřekli, že pejska máte hospitalizovat a dát jim tím vydělat).
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2014 16:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
szanda
Dobrý den, jak už bylo zmíněno výše, v této chvíli bych léčbu nechala na vetech.
Podávání vody po častých malých dávkách stříkačkou se aplikuje do koutku tlamy když pes sedí. Tlamičku mu druhou rukou lehce zvedněte.
Na veterině nebo i v lékarně je možné koupit rehydratační směs, např. Aptus, která se smíchá s vodou, poraďte se ale raději s vetem.
K výživě je možné po poradě s vetem!! (možná kontraindikace viz. slinivka atd., nevím...) podávat Calopet.
Z vet. přípravků se jěště doporučuje v těchto případech Sanicell.
Až bude dokončena vet. léčba, doporučuju tuhle detoxikační směs bylin. Osvědčila se mi u všech psů.
Pokud jste přívrženci "alternativní" léčby, tak z bachovek se v těchto situacích doporučuje k pročištění zejména esence č. 10 - Plané jablko, případně je možné přidat pro lepší rekonvalescenci a zvýšení vitality další esence... Bachovky se smí podávat i souběžně s jinou léčbou.
U nás bachovky zabírají a nedám na ně dopustit. Jsem ovšem toho názoru, že člověk by měl léčit tím, v co má důvěru. Cest je víc...
Moc držím palce
|