Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Artróza - možnosti
Autor Zpráva
Lucy1994
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 11:30
- Nahlásit

Dobrý den,
mám skoro 9-ti letou fenečku (křížená rotvajlerka s vlčákem), a už tak 2-3 roky trpí artrózou.
Chuť hrát si má stále dobrou, jakmile vidí míč, tak vyletí jako blesk Ale když jdeme na procházku, jde poznat, že se jí občas chodí těžce (někdy mi přijde, že je to lepší, pak opět horší - asi podle ztuhlosti a nebo počasí, nevím, ale chodí pomaleji a už jen tak neběhá)
Trochu i zhubla, tak to také jistě pomohlo, ale o co mi jde - celou dobu bydlela na baráku na zahradě, před rokem ale měla úraz (přetrhlé kolenní vazy), jelikož hrozilo kvůli kulhání rychlé postoupení artrózy, rozhodla jsem se přistoupit na operaci, která dopadla dobře a s nožkou problém nemá), tu chvíli byla u nás doma a jaksi si zvykla, což nevadilo, ven jsme chodily stále.
Z rodinných důvodů jsme se bohužel museli z baráku přestěhovat do bytu - fenečce to problém nedělá, za ten rok si vevnitř zvykla a spíš právě chce být s námi doma, ale co je hrozný je to, že jsme až ve třetím patře bez výtahu. Tudíž mám veliké obavy, co se týká její artrózy. Do schodů chodí docela dost dobře, poněkud i hodně rychle, ale ze schodů se "bojí", takže z nich skáče a tím dopadá na přední packy, kde právě má artrózu. Chtěla bych ji nějak ulevit od bolesti, i když to nese statečně, stejně mě to trápí - četla jsem o nějaké výživě s omega 3 a nebo tablety - nevím, co je lepší, zda koupit nějaký přípravek s rybím olejem, tablety, nebo obojí.
Poradil by mi, prosím, někdo, co s tím, případně jak ji trochu ulevit od bolesti nebo od toho, aby se to nezhoršilo? Děkuji moc za případné odpovědi!

birma
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 11:36
- Nahlásit

Lucy1994
koupila bych kvalitní kloubní výživu (já mám zkušenost jen s vícesložkovým Alavisem, ale určitě někdo doporučí i další), k tomu hydrolizovaný kolagen a alespoň občas udělala sulc z vepřových nožiček
Fenečce držím palce, ať je co nejdýl v pohodě.

Lucy1994
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 12:08
- Nahlásit

birma
Díky moc, zkusím, snad se to zlepší nebo aspoň nezhorší.

Děkuji, v to doufám.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 19:56
- Nahlásit

Lucy1994
na bolest už je jedině rimadyl od veterináře
ale u nás jinak celkem dost snižuje bolest chassoton a nebo alavis celadrin, pak rimadyl dávám jen občas když je holt hodně blbej den

Kalliope
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 20:17
- Nahlásit

Lucy1994
dobré jsou "recenze" na sirup Apto Flex (cca 700 Kč) v kombinaci s vitamínem C

Walda
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 21:08
- Nahlásit

Lucy1994

Můj 9 1/2 letý Indy (38kg) žije s dost těžkou artrózou asi od čtyř let. Zvládáme to čtyřfázově:
- každý den dávku Alavisu triple blend (pro koně)
- na práci, delší procházky a výlety nosí loketní ortézu od firmy DogLeggs
- jednou ročně 2 - 3 aplikace PRP do postižených kloubů, rozestup mezi aplikacemi asi měsíc
- po větší zátěži, výrazné změně počasí, nebo prostě pokud se to zdá být potřeba Rimadyl

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 21:17
- Nahlásit

Apto Flex jsem měla a nic, ale pravda vit.C jsem k tomu nedávala, to mě teda nenapadlo

Linda L
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2014 00:00
- Nahlásit

Kalliope
Prosím, můžeš napsat, v jaké formě lze podávat to céčko a taky proč se k tomu má přidávat? Dáváme taky AptoFlex. Veterinář o céčku nic neříkal... Nechci se hádat, spíš se divím, že nám to neřekl. Díky moc.

Neumi
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2014 07:02
- Nahlásit

Linda L
proč se k tomu má přidávat
Protože - použiji citaci z wiki - "Molekula kolagenu je tvořena hlavně aminokyselinami glycinem, prolinem, hydroxyprolinem a hydroxylysinem. Poslední dva vznikají posttranslační modifikací prolinu a lysinu za účasti kyseliny askorbové - vitaminu C".

Houšková
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2014 10:01
- Nahlásit

Doporučuji čínské biokalcium, lze jej brát denně, neb neucpává cévy na rozdíl od toho z lékárny. Je to přírodní materiál, lze jej brát ke všem jiným lékům. Mám s tím nejlepší zkušenosti.

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2014 10:59
- Nahlásit

Houšková
čínské biokalcium
když je to takovej zázrak, daj se tim i čistit parkety?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2014 11:02
- Nahlásit

kachna_
dyž je to takovej zázrak, daj se tim i čistit parkety?
to mě nezajímá,mám koberec ale otázka je stejná..dá se s tim čistit koberec??? čuba hára..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání