Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zub špičák neroste
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 30 Zář 2005 09:50
- Nahlásit

Zdravím,

mojí fence stále nevyrostl levý špičák. Když byla malá tak si mléčný napůl zlomila. Asi jí už vypadl a od té doby tam má velikou bouli. Veterinářka řekla, že vyroste sám, ale mě se to nezdá, ta boule je dost veliká. Citlivá asi není, neboť, když jí na to sahám tak nekňučí. Bude jí 5 měsíců. Přední zuby má vyměněné všechny krom a ktomu jí ještě jeden mléčný zůstal a za ním vyrostl už nový. Mám jí nechat tu bouli proříznout, nebo má veterinářka pravdu a vyroste jí sám???

Lenny
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 09:56 - Změnil/a: Lenny
- Nahlásit

Můj pesan měl špičák taky napůl zlomený, měli jsme zase problém že mu rostl nový a starý se pořád nehýbal. Ale vždycky mu za chvíli vypadl ani nevíme jak
Já bych to ještě nechala, zuby se mají nechat tak do 8 měs, v 5 má ještě čas

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 10:29
- Nahlásit

ale pozor na ten zub který už se vyklubal za mléčným - pokud nevypadne ten mlíčňák do několika dnů sám, řešila bych to návštěvou veta a vytrhnutím....ten nový zub by totiž mohl vyrůst špatně - nakřivo, pokud mu ten mlíčnák brzy neuvolní místo. a jinak si nedělej hlavu....zuby se psům mění přibližně od pátého měsíce až tak do sedmého (+-).

Ala
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 10:35
- Nahlásit

Anonymní
Mýmu pejsovi se špičák taky ulomil. Měl tam dlouho bouli (snad dva měsíce) nijak jsme to neřešili a nakonec nový narostl sám.

Anonymní
# Zasláno: 30 Zář 2005 12:07
- Nahlásit

DÍKY ZA RADY. Já jí teda ještě nechám. K tomu mléčnému zubu a zároveň už druhému narostlému, já jí ho tam nechala, neboť mlíčňák byl novým zubem vytlačen, takže ten jí trčí nakřivo a druhé zoubky má pěkně v řadě vedle sebe, akorát ten špičák, jeden má a na druhém má akorát bouly

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání