Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes sežral mastičku
Autor Zpráva
Chipinek
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 10:19
- Nahlásit

Dobrý den,
prosím o rady či názory, jestli se Vám někomu stalo něco podobného? Dneska ráno náš 5,5 kg pejsek sežral skoro celou krabičku konopné mastičky, kterou si léčím lupénku. Je to přírodní mast, složení - konopný olej, vepřové sádlo, včelí vosk a přírodní silice: http://www.drpopov.cz/konopna-mast-konopela-50-ml- PID271.html
Jak jsem ho u toho načapala, hned jsem volala na veterinu a veto mi řekl, že mu mám dát 3% peroxid a tím vyvolat zvracení. Letěla jsem pro to do lékárny, zvracení se podařilo vyvolat, dala jsem mu 4x malou stříkačku peroxidu a vyblil to. Pak jsem mu dala ještě trošku vody s rozpuštěným černým uhlím. Teď leží, spí a chvilkama tak povrkává, viditelně mu není dobře, ale myslím, že je to po tom všem, co musel pozřít. Myslíte, že bude v pořádku? Děkuju.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 10:41
- Nahlásit

Chipinek
myslim, ze bude v poradku, pokud zvracel, to mu vyslo z tela co sezral a ted mu jen neni dobre, jestli se stihlo neco vstrebat nebo z toho vyvolaneho zvraceni.

Drzim palce, at je co nejdriv fit, a kdyby se ti zdalo, ze se nelepsi, spis naopak, lepsi asi zavolat znova vetovi.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 11:05
- Nahlásit

Chipinek
já myslim, že to bude dobrý. přišla jsem takhle o pár mastiček (třezalkový olej, rybilku...) a ani mě nenapadlo, že by z toho pes měl mít problémy. neměli ani průjem.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 11:21
- Nahlásit

Chipinek
koukaje na složení, vůbec nijak bych to neřešila, já teda ani tím zvracením. Naopak bych řekla, že mu to může být i prospěšné

Chipinek
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2014 11:56
- Nahlásit

Díky všem.
Myslím, že bude OK, byli jsme se vyvenčit a už otravoval s klacíkem, že ho chce házet. Teď zase spí, ale určitě se to nezhoršuje, potřebuje si asi jen odpočnout.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání