Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes má na noze nějaký zánět poraďte mi prosím
Autor Zpráva
pajonelka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2014 18:56
- Nahlásit

Dobrý den,
jelikož mám doma 2 kocoury, tak většinou navštěvuji fora věnovaná kočkám, ale teď bych potřebovala poradit se psem.

Není můj a proto ho nemohu vzít k veterináři, tak jsem ho alespoň nafotila. Má na noze nějaký flek, stále si to kouše, vylizuje si to a jde prostě vidět, že ho to strašně svědí. Majitel řekl, že na to neic není atak mu na to sypu septonex(pudr) a prý i višňák nebo co. Ale nepomáhá to. Tak tady přidávám 2 fotky, pokuď byste věděli dejte prosím vědět co se dá dělat. Zkoušelaj sem hledat něco na internetu, ale nevím si rady.

Předem děkuji za všechny rady.

URL

URL

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Led 2014 19:42
- Nahlásit

pajonelka
Těžko říct, může to být cokoliv, pokud by to bylo nějaké zranění, tak by zabral ten višňák a nebo betadine, ale může to být třeba plíseň nebo něco podobného kožního, bez veterináře a stěrů, které by určily co to je, s tím asi těžko něco uděláš. A v každém případě pak je při léčbě nutné zabránit psovi, aby si to lízal, to znamená, že musí mít límec do doby než se to zahojí. Takhle cokoliv mu tam dáš, tak si to určitě hned slíže a na to taky bacha, klidně by se mohl otrávit.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Led 2014 20:51
- Nahlásit

Maya
pajonelka
jestli to nebude blízat, tak co tea tree olej? Ten je protizánětlivý i trochu protiplísňový

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2014 22:27
- Nahlásit

Tea tree radši ne-e, pokud si to líže. Může to být opravdu leccos, můj pes má třeba něco podobného občas jako následek psychického "úrazu" - začne si olizovat nohu shora na jednom místě (stačí třeba, když přijdu párkrát po sobě později z práce). Nejdřív to má "mokré", postupně to místo olysá, je mokvavé, na závěr takhle "suché". Každopádně pokud si to olizuje a nedá se tomu zabránit, dávala bych bacha, co mu na to mažu/sypu/liju.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 26 Led 2014 22:33
- Nahlásit

Já tea tree s úspěchem používám právě proti olizování ran. Ono je to pro psy dost hnusný. A bonus je samozřejmě, že to i dezinfikuje a hojí. Ale samozřejmě netvrdím, že od olizování odradí každého psa.

pajonelka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2014 11:56
- Nahlásit

Dobrý den,

tak to už mu tedy vyléčily jenže se vyskytlo něco horšího a vedení už odmítá dát peníze do nějaké další léčby. Prý už mu doají jen zbytek nějakých homeopatik a tím to končí buď se ztoho dostane nebo ne. Je mi ho strašně líto, zkuste ještě poradit co by se s tím dalo dělat. Z pravého stehna mu úplně slezla srs viz.foto.

URL

URL

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2014 09:19
- Nahlásit

pajonelka
Bohužel bez stěrů a dalších vyšetření je to fakt jen hádání z křišťálové koule, může to být od alopecie, přes alergii až po nějaký parazity nebo plíseń fakt cokoliv, majitele fakt nakopat, co takhle je upozornit na to, že jestli je to plíseń například, tak je to přenosný na člověka a bude to mít brzo celá firma? Třeba by je to pohlo k tomu, aby nechali psa alespoň vyšetřit.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2014 09:44
- Nahlásit

pajonelka
vedení už odmítá dát peníze do nějaké další léčby To je nějaký strážní pes ve firmě? Co třeba sbírka mezi zaměstnanci? Bez veta se tohle asi fakt neobejde... Anebo minimálně za ním zajít s touto fotkou a vysvětlit situaci, poradí co dál.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání