Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / rada - labrador.retriever
Autor Zpráva
marcela š.
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:22
- Nahlásit

Chtěli bysme si pořídit labradorského retrievra, ale bydlíme v 5.patře bez výtahu, tak bych se chtěla zeptat, jestli by každodenním výstupem po schodech pes netrpěl zdravotně? Děkuji

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:23
- Nahlásit

Obávám se, že každý pes by asi postupem času začal touto zátěží trpět.

jana33
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:29
- Nahlásit

Marcelo,musíš počítat s tím,že dokud bude mít nedovyvinutou kostru,neměl by do schodů a ze schodů chodi, takže byste ho měli nosit. A samozřejmě stejně tak musíš počítat s tím,že až bude pejsek starý,tak může mít se schody problém a budete ho muset opět nosit, což při 35,40 kg už není legrace. Pokud si ale myslíš,že to zvládnete,tak neváhej.

haha
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:31
- Nahlásit

je to dost vysoko,radši být vámi pořídila bych si menšího psa kterého bych v případě nějakých problémů unesla,i pokud pes zrovna nebude trpět kloubními nemocemi k nimž jsou náchylní zrovna třeba labradoři,může se mu za jeho život stát že se třeba poraní, bude po operaci apod. a sám ty schody potom nezdolá,budete schopni vynášet v takovém případě labradora třeba na veterinu nebo venčení v náruči???

haha
# Zasláno: 29 Zář 2005 11:32
- Nahlásit

je to dost vysoko,radši být vámi pořídila bych si menšího psa kterého bych v případě nějakých problémů unesla,i pokud pes zrovna nebude trpět kloubními nemocemi k nimž jsou náchylní zrovna třeba labradoři,může se mu za jeho život stát že se třeba poraní, bude po operaci apod. a sám ty schody potom nezdolá,budete schopni vynášet v takovém případě labradora třeba na veterinu nebo venčení v náruči???

Eda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 13:02
- Nahlásit

Radím raději si pořídit menší plemeno. Svojí labradorku už v 9ti měsících neunesu... A to nemusí zdolávat žádné schody, jenom jsme si hrály...

RoSa
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:09
- Nahlásit

Mě překvapuje, že existuje 5.patro bez výtahu. Myslela jsem, že podle stavebních předpisů (zákonů, nařízení nebo jak se to všechno jmenuje) lze stavět domy bez výtahu jen do 4.patra, u všeho co je vyšší pak už výtah musí být...
My bydlíme v "3 a půltém" bez výtahu a fenku (RR) jsem jako štěně dost dlouho tahala v náručí. Je fakt, že se taky děsím toho, až jednou zestárne... Např. když byla po operaci, tak jsme se na jeden týden raději odstěhovali na chatu, právě kvůli schodům a venčení.

Joker
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:12
- Nahlásit

Ve starých domech výtahy nejsou...

RoSa
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 14:27
- Nahlásit

Joker
Tak se zajdi podívat na Staré Město nebo na Vinohrady - krásné staré výtahy. Také v jednom starém domě bydlím, jen nemá víc než 4 patra. Ale to je mimo téma a myslím, že to sem moc nepatří, že?
Moje osobní zkušenosti a obavy jsem popsala výše.

Břetislava
# Zasláno: 29 Zář 2005 16:15
- Nahlásit

My bydlíme ve 3.patře bez výtahu a máme taky labradora. Do 6 měsíců jsme ho nosili, hlavně ze schodů. Plánujeme se ale odstěhovat. Jinak si myslím,že by s těma schodama byl problém, až bude starší.

Anonymní
# Zasláno: 29 Zář 2005 17:21
- Nahlásit

Já bydlím sice ve třetím patře taky bez výtahu. Mám labradora, kterého jsem do jeho cca 6 měsíců tahala v náručí, potom už chodil sám. Teď je mu 15 měsíců a byli jsme na RTG kvůli dysplazii a máme 1/0 což je úplně super. Podle mě nezáleží jen na schodech pokud jde o kyčelní problémy.
Petra

Artemis
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 07:58
- Nahlásit

Pokud vím, labíci trpí dysplaziemi kyčelních i loketních kloubů, z toho důvodu bych si vymyslel raději zdravější plemeno psa a jistě poněkud lehčí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání