| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 14:02
- Nahlásit
Zdravím všechny,
možná to bude znít divně, ale po přečtení různých názorů veterinářů a jiných článků na netu už opravdu věřím, že pes může mít deprese. A že je zřejmě podle všeho má i jedna z mých fen.
Fena je dva roky stará, kastrovaná. Změny chování pozoruji vždy když je alespoň tři dny ošklivé počasí, fena přestane žrát, venku se chová podivně, během vycházky si sedá a nechce jít, přestane poslouchat, u silnice kde normálně nepotřebuje vodítko je schopna skočit přímo pod auto. Doma hodně spí, nehraje si a jediné co se jí líbí je mazlení. Jak vyleze slunce je jak vyměněná. Což teď už dlouho nebylo, že. Podle rozboru krve je ok, tak už mě napadly jen ty deprese, zřejmě z počasí.
Máte někdo zkušenost? Na homeopatii a psychoterapii (z mnoha vlastních zkušeností) nevěřím, ale nějaká bylinná léčba nebo klasická antidepresiva? Četla jsem že se psům dává fluoxetin na léčbu deprese.
Někdo nějaké zkušenosti? Sama vím co to je trápit se neléčenými depresemi. Veta jsem se zatím neptala, nejdřív jsem se chtěla zeptat zda někdo má podobnou zkušenost. Dík.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 14:03
- Nahlásit
Ještě dodám, že druhá fenka je ok.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 15:14
- Nahlásit
Má nedostatek serotoninu? U lidí je na to například Serlift. Normálně si může člověk pomoct častějším pobytem na Slunci nebo něčím sladkým. Čím pomoct psovi netuším. Moje fenka měla asi deprese po smrti svojí matky. Tak asi čtvrt roku to trvalo, pak jí to přešlo.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 17:13
- Nahlásit
Mě napadla meduňka, třezalka, dobromysl. Lidem asi nejvíc pomáhá třezalka, ale u feny bych byla opatrná. Vitamín D snad, Béčka. Já řešila spíš zklidnění, tam je doporučován chmel...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 18:12
- Nahlásit
ssshhhhh
Mění se v závislosti na "ošklivém počasí" nějak tvoje psychika?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 18:57
- Nahlásit
moje čuba zimu nenávidí(já taky ) ) a miluje slunce,teplo ,léto prostě..já taky )) popravdě neřešim to nijak,asi to nejde,vim,že mne by taky nikdo nedokázal předělat,jsem prostě letní typ... škoda,že některý další mý postoje k mý nelibosti nepřevzala,např. má ráda lidi,což se mi nepovedlo ovlivnit bohužel
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 20:11
- Nahlásit
Vero
Mě ošklivo nevadí, mám ráda léto, ale zrovna letošní zimu jsem spokojená, protože nemrzne.
davidkova renata
škoda,že některý další mý postoje k mý nelibosti nepřevzala,např. má ráda lidi,což se mi nepovedlo ovlivnit bohužel
To je dobrý, to ti půjčím na chvíli ty svoje, ty startujou na každýho.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 22:54
- Nahlásit
davidkova renata
moje čuba zimu nenávidí
No, já bych ještě rozlišil zimu, a to co bylo včera a před tím o víkendu. Já a Indy máme zimu rádi, ale todle ne, to je prostě humus. Inďák má z toho náběh na depku asi taky, musím mu v tom vymýšlet nový trasy procházek, jinak se vleče jako vlek.
Dneska napadla trocha sněhu a to ho bavilo evidentně víc.
Tak bych depku z počasí taky moc neřešil, kde máme všichni tu energii furt brát, když pupenec nesvítí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2014 08:42
- Nahlásit
Walda
Dneska napadla trocha sněhu a to ho bavilo evidentně víc.
to nánu právě eště víc nasralo nerada doň šlape
ovšem to s tou trasou krapet platí u nás po celje rok..tady to má prostě prochozený a většinou se taky vlákne,v cizím prostředí je nadšená a chová se úpa jinak..ovšem nejsem Hanzelka Zikmund abych mohal poskytovat denně nové a nové trasy
ssshhhhh
o ti půjčím na chvíli ty svoje, ty startujou na každýho
klidně,mě to nevadí ))
ale nejde o startování,to je spíš obtížný,prostě by se jen mohla hnusem poblít kdyby jí chtěl někdo kontaktovat,to by mi úpa vyhovovalo
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2014 09:45 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
davidkova renata
nejsem Hanzelka Zikmund
Někdy pomůže jít v opačným směru, nebo třeba po druhý straně ulice, chvíli jim trvá, než to prokouknou.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2014 09:47
- Nahlásit
Walda
Někdy pomůže jít v opačným směru, nebo třeba po druhý straně ulice, chvíli jim trvá, než to prokouknou.
to nefachá,už sem zkoušela
|