| Autor |
Zpráva |
Alie
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 00:08
- Nahlásit
Dobry den, mame s pritelem 8mesicni labradorku. Od malicka co ji mame, tak ji obcas "hrabne" je to jakysi zachvat. Hodi ocasek na brisko, zadek stahne pod sebe, hlavu zveda nahoru do zaklonu a zacne zmatene pobihat vsude a narazet do zdi a do vseho mozneho, kdyz se ji nekdy snazim uklidnit tak me zacne kousat.
Pusobi pri tom jako blazen, na jednu stranu to vypada vtipne, ale na tu druhou spis k placi. Pripada mi jako v nejakem transu.
Mame strach co by to mohlo byt? Byli jsme uz u 3 veterinaru, ale ani jeden vubec netusil, co to muze za zachvaty byt... Rekli nam, ze to mame natocit, ale nez to vzdy stihnu je po zachvatu.
Nesetkal se nekdo s necim podobnym, prosim? Dekuji
|
haji
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 04:26
- Nahlásit
Mám tři labradory ,ale jenom jeden mívá podobné stavy.Nahrbí se začne se chechtat (má hubu od ucha k uchu) ,nadzvihne uši a lítá kolečka jak šus.Poráží nábytek ,od zdí se odrazí páč to v tom fofru neubrzdí,chytat ho nemá smysl ,protože pak lítá ještě víc.Říkám tomu "amok" Pokud jste navštívili veta a nechali ji vyšetřit a on nic nenašel tak to asi máte taky.Nejlepší je když vidíte ,že to na něj jde vyletět s ním někam na dvorek ať se vylítá kdysi se mi podařilo ho zastavit pamlskama.
Můj má deset a je po operaci páteře ovšem amok ho neopustil.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 10:34
- Nahlásit
Alie
Tohle mi nepřipadá jako zmíněný "štěněčí amok". Ten je z přemíry radosti, ale vaše fenka má naopak ocas pod břichem.
V jakých situacích to dělá? Kdykoliv, nebo třeba jen po hře? Napadají mě v podstatě dvě možnosti - epilepsie a EIC.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 12:08
- Nahlásit
EIC to rozhodně není...epilepsie nebo jiný neurologický problém...zkuste specilistu neurologa,ale chtělo by to fakt natočit
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 14:19 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Mně to tedy jako ten zmíněný "štěněcí amok" připadá. U našeho plemene se tomu říká FRAPPING (Frequent Random Acts of Play) a přetrvává jim to do dospělosti
Video
Můžete zkusit ubrat sacharidy, přidat hořčík, ale mně to prostě jako "diagnóza" nepřipadá...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 14:34
- Nahlásit
Mně to tedy taky přijde podle popisu jak štěněčí amok jak píše corgi. Jedna z mých fen to má, vždy teda venku na vycházce, většinou jednou až dvakrát za prochajdu, lítá kolečka jak magor, ocas mezi nohama až na břiše, zadek jakoby pod sebou a chechtá se. Kolikrát už si i nabila čumec. Druhá na ní kouká jakože nechápe. Poprvé to měla asi tak v deseti měsících, stále to přetrvává a to už má dva roky. Bývalý pes to měl taky, ale jen jako štěně. Každopádně pro jistou "diagnozu" by to chtělo videjko.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 14:36
- Nahlásit
Pudlové co jsem měla měli epileptický záchvaty a to vypadalo teda fakt jinak. A rozhodně by nikoho kdo to viděl nenapadlo to ani vzdáleně nazvat jako vtipné.
|