Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Europas pro stenatko, cipovani a spol.
Autor Zpráva
ChilliChilli
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2013 12:20
- Nahlásit

Zdravim,
poridila jsem si stenatko, ale kratce pred tim, jsem se prestehovala do Nemecka. Stenatko tedy po svatkach pocesteuje do noveho domova se mnou. Povazovala jsem za samozrejmost, ze dneska vsichni chovatele zavadeji stenatkum uz ockovaci europas, je tam rozdil par kacek a se psem cestuje dneska kazdy druhy. Nicmene ke stenatku mi pribalili slovensky ockovak. Takze co ted,prosim? Mohli byste mi nekdo poradit, jaky je postup, pokud uz ma prcek v ockovaku nalepene samolepky z prvniho ockovani a odcerveni? Dalsi ockovani ji ceka nejdriv az za dva tydny a to uz budem pryc.
Taky jsem se chtela zeptat, jestli nekdo nevite s jistotou, jestli je treba psi cipovat? Na netu jsem se v novejsich clancich docetla, ze to potreba neni, ale porad jich dost tvrdi, ze by ocipovani byt meli. Jaka je vase zkusenost? Diky moc!

Karolina77
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2013 13:25
- Nahlásit

ahoj,
podmínkou vystavení europasu je očipování zvířete, takže pokud chovatel štěňata nečipuje, tak má štěně obyčejný očkovák. Na cestování po Evropě je však europas povinný. Ale není to problém, nálepky ti veterinář přelepí.

Přeji hezký nový rok a ať se vám se štěňátkem daří

ChilliChilli
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2013 15:35
- Nahlásit

Diky
Tak hned zitra mame domluvene ocipovani a vystaveni europasu.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2013 18:57
- Nahlásit

ChilliChilli
Štěně musí být čipované a s pasem a taky záleží kolik mu bude až pojedete, neočkované smí přes hranice jen do 3 měsíců věku.

impact
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2013 21:56
- Nahlásit

ChilliChilli
Nicmene ke stenatku mi pribalili slovensky ockovak.
Můžu se zeptat, to štěně jsi koupila v SR nebo v ČR?

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2013 22:56
- Nahlásit

impact
Tak je jasný, že pokud nebydlí na Slovensku, tak ho propašovala načerno ale v Německu už je to jiný kafe, tam to kontrolujou policajti i ve vnitrozemí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 09:27
- Nahlásit

psi s tetovanim ale cip mit nemusi, ne? nebo uz taky?
jina vec je uzitecnost cipu - zaregistrovanyho

ChilliChilli
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 14:15
- Nahlásit

Jo, to, ze jsme prcka pasovali, mi doslo az kdyz bylo pozde. Ono to bylo asi 3km pres hranice, hned vedle Hodonina... Jsem hold kriminalnik, pasuju bezmocny stenata, hanba mi. :/

Ocipovana uz je, europas je vystaveny. Je hned po odstavu, ma za sebou prvni ockovani a nekolik odcerveni.

Jeste jsem se chtela zeptat, jestli mate zkusenosti s tema fujtakslama na zklidneni? V ordinaci visel letak na alavis calming, ale vet rekl, ze s tim nema zkusenosti a tak nejak vubec vypadal, ze uz mne chce vypraskat ven... Pojedem do Nemecka nejspis nocnim vlakem, nic lepsiho jsem zatim nevymyslela. Je sice neuveritelne oprskla, dokonce ani prvni noc nenarikala, radi jak cerna ruka, je zvedava... Netvari se, ze je nejak ve stresu, spis ze to cele bere jako velke dobrodruzo.Trochu mne to desi. Vyroste z ni asi peknej dabel. Ale cekam, kdy se to zlomi a nechci ji zpusobit zbytecne nejake trauma, takze mozna by nebylo od veci ji na ten velky trip trochu zdrogovat...co myslite, zkuseni chovatele? Je dobry napad cpat takhle malemu stenatku prasky na zklidneni?

impact
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 14:47
- Nahlásit

Maya
Tak je jasný, že pokud nebydlí na Slovensku, tak ho propašovala načerno
Mám trochu obavy, že mi podsouváš nějakou svoji fantazii. Ptala jsem se totiž z úplně jiného důvodu.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 14:56
- Nahlásit

ChilliChilli
Takového prcka bohatě stačí řádně unavit a dá pokoj, na co prášky

Mimochodem - Alavis Calming, Relaxis, Bachovky, homeopatika - nám nic nepomohlo

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 18:38
- Nahlásit

impact
Mám trochu obavy, že mi podsouváš nějakou svoji fantazii. Ptala jsem se totiž z úplně jiného důvodu.
to je možný, ale to znáš ne? když napíšeš na foru něco nejasnýho, tak to různý lidi pochopěj různě
mě spíš překvapuje, že si někdo myslí, že štěně narozený v Čechách může mít slovenský očkovák, to už ses s něčím takovým setkala?

ChilliChilli
tyhlety přípravky obvykle fungujou jen při dlouhodobým podáváním a do štěněte bych to necpala, štěňata obvykle snášejí přesuny dobře, jestli bude v přepravce, tak ho uč na ní už doma

Tony
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 19:42
- Nahlásit

ChilliChilli
Nevím jak daleko pojedete - jela jsem si taky pro štěně vlakem (asi ne tak daleko, jenom přes ČR) a byla úplně v pohodě. Za to doma to bylo pravé tygří mládě :-D a vyrostl z ní kliďas. Myslím, že to cestu zvládnete i nez dopingu - jen si vemte sebou dost hadrů, ubrousků.

impact
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 19:46 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Maya
mě spíš překvapuje, že si někdo myslí, že štěně narozený v Čechách může mít slovenský očkovák
No, já se s tím právě setkávám poměrně "často", dá se říct.

Štěně, o kterém se zde diskutuje, je podle mého názoru na 99% bez papírů, protože jinak by bylo trvale označené a mělo vystavený petpass, exportní PP, atd.. A bohužel realita je taková, že třeba u našeho plemene je spousta překupníků, kteří jezdí na Slovensko, v chlívech vykupují celé vrhy a pak to prodávají v ČR. S tím, že samozřejmě uvedou, že se štěně narodilo u nich doma, ale maminku mu nemůžou ukázat, protože je agresívní, špatně návštěvy a odchod štěňat snáší a nebo je zrovna na procházce s maminkou.

EDIT: Razítko slovenského veterináře bývá vysvětlováno rodinným známým, ale dost často si toho kupci ani nevšimnou. A až zpětně se dobereme k tomu, kde se jejich bezpapíráček vlastně asi vyskytl.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 19:16
- Nahlásit

impact
aha, dík za vysvětlení, to by mě nikdy nenapadlo, že se tyhle chlívkový štěňata tahají i ze státu do státu
ale pravda je, že u nás je asi lepší odbyt než na Slovensku

impact
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 19:32
- Nahlásit

Maya¨
Tam to nakoupí po 50€, tady prodá za 3-3500.. A to se vyplatí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání