| Autor |
Zpráva |
veratomanova
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 14:41
- Nahlásit
Prosím o radu: Náš pes, asi dvouletý oříšek o hmotnosti zhruba 12 kg, si dnes při hraní s míčkem poranil přední nohu. Stalo se to, když brzdil. Najednou zakňučel a začal se točit, pak si lehl. Teď se nemůže na postiženou nohu postavit (spadne na čumák, když se o to pokusí, ale když chce, může neobratně poskakovat po třech) a drží ji lehce ohnutou ve vzduchu. Zvláštní ale je, že když mu ji prohmatáváme a hýbeme s ní, vůbec nereaguje, takže netušíme, ve které části nohy je problém. Nezdá se, že by ho něco bolelo, když nohu zrovna nezatěžuje. Žere normálně, a když přišla hárající fena za sousedství, vstal a poskakoval za ní. Jinak polehává v pelíšku. Od nehody uplynuly asi 3 hodiny. V noze ani na čumáku necítíme žádnou horkost.
Nevíme, zda se máme vydat na veterinu, nebo zda se nožka třeba do zítřka spraví. Samozřejmě bychom neradi něco zanedbali, ale také nechceme jezdit na pohotovost kvůli nějaké banalitě. Vím, že stanovit diagnózu přes internet je těžké, ale kdyby mi někdo zkušenější poradil, co by v takové situaci dělal, byla bych moc ráda.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 15:17 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Pokud není noha viditelně poraněná (servaný dráp, rozřízlý polštářek apod.) a ani na prohmatávání nereaguje bolestivě, tak bych počkala do pondělka. Samozřejmě do té doby striktní klidový režim, jen na vodítku vyčůrat a domů. A pokud se to do pondělka nespraví, tak by bylo myslím ideální jít rovnou k ortopedovi - s řešením ortopedických problémů běžnými veterináři mám velmi špatné zkušenosti.
|
veratomanova
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 15:25
- Nahlásit
Moc děkuji za pomoc. Pro pobavení - namazali jsme mu nohu prvním mazáním od dědka kořenáře (mimochodem výborná věc na všelijaké bolístky, vřele doporučuji!) a už chodí o poznání lépe. Může to ale samozřejmě být náhoda. Doufám tedy, že za pár dní bude zase běhat a že se obejdeme bez veterináře.
|
veratomanova
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 15:42
- Nahlásit
Aktualizace: Už běhá jak čečetka. Jsou věci mezi nebem a zemí.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 15:57
- Nahlásit
Taky jsem zažila podobnou věc - ráno mi psal přítel do práce, ať přijdu domů, že feňule má něco s nohou a vypadá to zle. Při honbě za kočkou jí nějak nešikovně podklouzla přední noha, nemohla na ní došlápnout a v klidu jí visela ve vzduchu. No pěkný pohled na ní nebyl, dali jsme obkládek, ale musela jsem se vrátit do práce. Po cestě jsem volala veterinářce s tím, že odpoledne dorazíme. Ještě jsem se jí vyptávala, jak vypadají přetržené vazy, protože na noze nebylo nic vidět, možná snad jedno místo bylo trošku teplejší. Jaký byl můj údiv, když odpoledne potvůrka úplně normálně běhala, jako by se jí nic nestalo....
|