Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Léky na epilepsii - je něco co může trochu potlačit jejich negativní účinky?
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 20:32
- Nahlásit

Kolegyně má devítiletou fenku, která trpí epilepsií. Prošla všemožnými vyšetřeními, jsou stanovené léky- zapomněla jsem se v rychlosti zeptat na název - budu jej znát v pondělí. Nicméně tuším, že to bude asi u všech stejné??- říkala kolegyně, že jí to postupem času zničí mozek.
Chtěla bych se zeptat lidí, kteří s touhle nemocí mají zkušenosti, jestli nenarazili na něco, co by mohlo pomoci ty negativní dopady léků nějak zmírnit??

Díky za zkušenosti.

Avocadka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2013 07:42
- Nahlásit

http://www.joalisanimal.eu/veterinarni-pripravky/p sychika-emoce-nervova-soustava-AniNevrin

Houšková
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2013 14:08
- Nahlásit

Jeden veterinář u psa mého bratra také diagnostikoval epilepsii, zajel však ještě k jinému, ten nechal udělat řádný rozbor krve a zjistil, že má pes nedostatek hořčíku a při sebemenším vzrušení mu klesla hladina stopových prvků a to mělo za následek ten záchvat podobný epileptickému. začal brát denně hořčík a od té doby žádný záchvat. proč šel k druhému veterináři? Protože prášky na epilepsii mají vedlejší účinky a nejsou vůbec dobré. Jinak také existuje na epilepsii čínské doplňky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2013 17:13
- Nahlásit

Houšková
inak také existuje na epilepsii čínské doplňky.

je na světě něco co neřeší čínské doplnky??!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2013 18:04
- Nahlásit

Avocadka

děkuju za odkaz, jen tohle je zase na tu epi, další jako by lék. já hledám spíš něco, co bude pracovat s těma negativníma účinkama léků.

Avocadka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 07:46
- Nahlásit

Tak uz me napadaji jen detoxikacni doplnky od firmy Phytovet a jeste pripravek Dokonala laska nebo tak nejak, ale ten spis usnadnuje dostavani ze zachvatu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 10:07
- Nahlásit

davidkova renata
je na světě něco co neřeší čínské doplnky??!!
Paní kynoložko, paní kynoložka Houšková nepsala, že to ty čínské doplňky řeší, ale že existují.

Jinak s Vámi ale paní kynoložko souhlasím, že je zbytečné o čínských doplňcích diskutovat na tomto serveru. To z toho prostého důvodu, že neřeší lidskou blbost. Takže pro nás tady prostě naprd no. Co naplat...

Houšková
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 12:01
- Nahlásit

Já bych se neposmívala čínským přírodním produktům, asi toho moc o léčebných metodách nevíte, proč se posmívat.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 12:28
- Nahlásit

PetraK
Odpovím ti trochu z cesty...

Nezkoušela nebo nepřemýšlela nad aromaterapií? Právě výše zmíněná Dokonalá láska. Michal Babka na to má docela dobré reference. My už máme objednaný difuzér, na dobu mé nepřítomnosti, a kapičky na zastavení záchvatu. Ty by měly mít až 92% úspěšnost, v tom, že se záchvat nerozjede. Chtěla bych zkusit léky úplně minimalizovat a jet jen na aromce. Tak třeba kdyby hledala nějakou alternativu.

I když je fakt, že u nás už není moc co pokazit, tak se toho tolik nebojím... Zbývá mu pár měsíců života.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 13:58
- Nahlásit

Já doporučím jako skoro vždy obecně:
zjistit co nejvíc o tom, co všechno "se s tím dělá" u lidí. Dále získat přehled a nespoléhat se na podnikatele z oblasti veteriny.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 19:20
- Nahlásit

Avocadka
Tak uz me napadaji jen detoxikacni doplnky od firmy Phytovet

Ty mě napadly taky, takže v pondělí jí to řeknu. Já jsem si říkala jestli prostě třeba někdo nemá něco odzkoušeného

impact

dík za tip, zkusím navrhnout, uvidím , ona je velmi pragmatický člověk,

Avocadka
impact

Právě výše zmíněná Dokonalá láska

to je co? kapky, bylinky...

zbrnd

"se s tím dělá" u lidí. Dále získat přehled a nespoléhat se na podnikatele z oblasti veteriny.

já vím, no.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 21:58
- Nahlásit

PetraK Mám epileptičku už 3 roky na "lidských" lécích s výborným výsledkem, je to bez vedlejších účinků, čubka je aktivní a vede zcela normální život. Jen pro svůj klid přidávám bachovky... Veterinární antiepileptika, to byla tragédie.

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 00:09
- Nahlásit

PetraK

hledám spíš něco, co bude pracovat s těma negativníma účinkama léků.

To by nebyl podle mě dobrý přístup, vytloukání klínu klínem.
Spíš je třeba hledat co nejlepší léky a minimální únosnou dávku.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 09:00 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

PetraK
Je to aromaterapie, směs esenciální olejů. Jedno jsou kapičky na dlaně, které se při přicházejícím záchvatu přikládají k hlavičce, druhý jsou do difuzéru (voní to).
http://www.dokonalalaska.cz/e-shop/index.php?route =product/category&path=70_98

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 11:51
- Nahlásit

Spíš je třeba hledat co nejlepší léky a minimální únosnou dávku.
Což lze prakticky provádět jen ve velmi malé míře většinou.
Myšleno:
nejlepší lék je silně relativní pojem, nejlepší pro Alíka může být nejhorší pro Bena a změny stavu, které na pejsích sledujeme nemusí být nutně zapřičiněny podáním léku A či léku B a navíc nevíme, co lék A nebo B zrovna způsobuje a projeví se to třeba později.
Ale čistě teoreticky v zásadě souhlas, že citovaná metoda je správná, jen jde o tu pravděpodobnost, s jakou ji jsme schopni konat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání