corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2013 10:08
- Nahlásit
Co si myslíte o "případu" té mojí trubky.
Začalo to drbáním - hlavně na hřbetě. Zjistila jsem, že je zablešená. Oba psi dostali spot-on. Nic se nedělo, žádné zarudnutí, žádná reakce. Feňuli ale dál svědil hřbet - tak jsem si řekla, že je poštípaná.
Nicméně teď je 14 dní od aplikace spotu a jí je pořád nepříjemné, když jí drbu na zadku, na stehnech. Vyloženě se ožene (necvakne, ale na ruce mi "vykousává blešky"), i si pískne. Občas přechází a píská si, což nikdy nedělala. Když se snažím zjistit, kde přesně je jí to nepříjemné, je to k ničemu - ona je takový ten "zlomený" pes, takže jak to začnu víc prohmatávat, přestane reagovat, sklopí uši a nedá nic najevo.
Jako bonus navíc začala nakrývat psa, což nikdy krom konce hárání nedělala. Přijdeme z procházky, nakrývá ho, dovečeří, nakrývá ho. Po snídani ho nakrývá. Když jsem u toho, zakážu jí to a je klid. Dneska jsem ale z okna viděla, že už to psa nasejřilo a vycenil na ní zuby.
Když začalo to nakrývání (bude to tak týden), docela jsem se lekla, jestli nemůže být problém v hormonech apod., napadla mě faleška, což časově nesedí od hárání. V souvislosti s tím zadkem mě napadly anální žlázky, ale nesáňkuje.
A teď baby raďte, co byste s ní provedli. Když jí vezmu k vetovi třeba prohmatat ten zadek, nedá tam nic najevo, má z veta hrůzu a bude tam stát jak oukropeček, naprosto bez reakce. Napadá mě leda vzít krev kvůli těm hormonům, ale co tak asi můžou zjistit? A myslíte, že to nakrývání vůbec může souviset s tím citlivým zadkem?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2013 11:51
- Nahlásit
corgi
já bych asi začala análkama, pokud je nebude mít plný, tak možná nějaký stěry, jestli nemá nějakou plíseň či tak něco? Ale taky může mít třeba alergii na bleší kousnutí, to by jí to pak svědilo déle, i když to bys asi viděla nějaké to zarudnutí.
To nakrývání bych možná hned neřešila - třeba je to jen projev nervozity a diskomfortu. Na druhou stranu pokud by se nepovedlo vyřešit první problém, tak a tu krev, jestli to propojení není opačné - rozhozené hormony a z toho ta citlivost.
Ale jen teoretizuju, nemám s tím zkušenosti.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2013 14:09
- Nahlásit
Už jsem asi přišla na jádro pudla - aspoň doufám.
Sousedům lufťákům (tedy oni bydlí v úplně jiné ulici, ale máme společný asi metr plotu na zahradě) hárala fena, byli i na krytí, takže tady u nás byli v těch "nejlepších" dnech. Mám tedy podezření, že mojí milou to draplo a nakrývala v podstatě kvůli tomu. Když lufťáci odjeli, tedy uplynulý týden, nepozorovala jsem vůbec žádnou snahu nakrývat. Včera zas přijeli, potkali jsme je na procházce, jejich dohárávající fena mojí nakrývala - no užívaly si, holky. A dneska po procházce zas ta moje trubka nakrývala psa. Takže si myslím, že to bude ono...
Citlivou záď to ovšem neřeší, takže ta nám zůstává
|