| Autor |
Zpráva |
Dana01
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2013 19:42
- Nahlásit
Tak už víme... je to mastocytom 2. stupně (tj. zhoubný nádor se střední aktivitou)...důležité bude vyšetření uzlin, krve, sono bříška atd., což nás čeká v úterý. Jen nevím, jak naložit s informací ve zprávě, že více jak 55% pacientů se dožívá více jak 200 dní...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2013 20:30
- Nahlásit
Dana01
To me mrzi. At hlavne sono dopadne dobre a netreba hazet flintu do zita jeste.
Jinak ta informace je vlastne pozitivni, mate sanci jeste na x mesicu! Coz u jinych diagnoz nehrozi. Zkus cubis ted upravit stravu na masovou, bez jakychkoliv sacharidu.
Drzim vam dal palce.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2013 21:33
- Nahlásit
S tím masem nevím, jak to zavést, když jsem to zkoušela v minulosti, tak mě hned druhý den odradil neuvěřitelný průjem i po vařeném i po syrovém....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2013 21:47
- Nahlásit
Dana01
A cim ji ted krmis?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2013 22:05 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Od malička je na granulích, teď má Royal Canin Adult Mature, jak jsem jí dala maso (zkoušela jsem to asi třikrát), tak se pokaždé po větším množství strašně po....vzhledem k tomu, že je v bytě a chodila jsem do práce, tak jsem to vzdala, protože fakt trpěla, pokud to na ní přišlo, když byla sama doma...kus kuřete s rýží, když má průjem je OK. Nemáš tip třeba na nějaké "dobré" granule? Platinum nebo tak něco? Díky ....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2013 22:29
- Nahlásit
Dana01
Ja bych znovu zkusila maso, uvarit kureci prsa, bez kuze, do vyvaru netucnyho prihodit par mrkvi, rozmackat. A davat krmeni po mensich davkach, rano, vecer, pripadne v poledne, kdyz je sance. To pro zacatek, pak zlehka ovarit i jiny druhy masa, vnitrnosti - royal bych okamzite vyradila z jidelnicku.
Granule, eech, tam asi moc neporadim, jiste se tu mihne nekdo vzdelanejsi. Urcite bych volila nejakou radu "grain free".
A jeste zkus napsat MVDr. Stouracovi, ten mi tenkrat radil a pomahal sestavit optimalni jidelnicek pro Dorotu s osteosarkomem, vyzna se a je ochotny poradit.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2013 22:43
- Nahlásit
Dana01
Jen nevím, jak naložit s informací ve zprávě, že více jak 55% pacientů se dožívá více jak 200 dní.
Nijak. Tohle by ve zprávě vůbec nemělo být, to nikomu nepomůže, statistika je pro politiky a novináře. Ať je to člověk nebo pes. Nic nekončí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 11:14
- Nahlásit
Dana01
chjo..no je hodně psů co tu dle statistik a veta něměli už dávno vůbec být a navzdory tomu tu vesele běhaj..chci věřit,že vy budete jedni z nich
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 11:42
- Nahlásit
no je hodně psů co tu dle statistik a veta něměli už dávno vůbec být
i lidí.
držím palce.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 11:42
- Nahlásit
Léčba rakoviny - co stojí za to a co už ne?
Pejsek o tom neumí ani nemůže rozhodnout.
Tudíž je tato zodpovědnost na tom, kdo je za něj zodpovědný.
A tudíž, co za to stojí je různé podle toho, co za co stojí tomu, kdo odpovědný za toho onoho pejska je.
Neboli nelze na takovou otázku odpovědět.
Neboli je třeba se ptát hlavně sebe na toto neb důsledky našich rozhodnutí zůstanou na bedrech nám.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 13:27 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
zbrnd
óo...
Pěkně.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 15:41
- Nahlásit
Dana01
Moje fenka dostala 3 měsíce, max. 5, když budeme mít velkou kliku, tak 7. A bez problémů žila další více než rok, pak teprve začaly problémy. A to ten náš nádor měl být mimořádně agresivní.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 15:42
- Nahlásit
Walda
Tohle by ve zprávě vůbec nemělo být, to nikomu nepomůže, statistika je pro politiky a novináře. Ať je to člověk nebo pes. Nic nekončí.
Tak třeba já bych tohle chtěla vědět vždy. A to i u sebe, možná hlavně u sebe.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 16:04
- Nahlásit
Moje fenka dostala 3 měsíce, max. 5, když budeme mít velkou kliku, tak 7. A bez problémů žila další více než rok, pak teprve začaly problémy. A to ten náš nádor měl být mimořádně agresivní.
versus
Tak třeba já bych tohle chtěla vědět vždy. A to i u sebe, možná hlavně u sebe.
Já bych zase CHTĚL být asteroid
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 16:39
- Nahlásit
Dana01
ach jo, věř, že hodně pejsků jde mimo tyto statistiky, zkus tuhle informaci zapomenout, co nejvíc to půjde, neber ji v potaz, vůbec na ni neber zřetel, prostě jako bys to nečetla. Dokud je čubina v cajku, je v cajku. A pokud si sama neřekne, nech jí stejný režim jako má dosud. Jak píše Walda, ještě nic nekončí.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 17:40
- Nahlásit
Dana01
To je mi moc líto Ale přesně jak píše Gerda dokud je holak v pohodě, buď taky v pohodě.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 17:54
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak třeba já bych tohle chtěla vědět vždy. A to i u sebe, možná hlavně u sebe
já taky.
zbrnd
Já bych zase CHTĚL být asteroid
já ne
Dana01
to je mi líto. Add. granule, co zkusit na nemoderovaný ifauně některý z vláken "pro Miloše"?
Ještě k té chemoterapii, je to náročné i časově, u nás zpočátku jednou týdně 1-2 hodiny, kdy se i čekalo, jak bude pes reagovat, zejména na nová léčiva.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 18:12
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak třeba já bych tohle chtěla vědět vždy
Kdyby bylo možné to vědět, to by možná bylo něco jiného, nevím, s Bohem jsem o tom ještě nemluvil.
Tohle je ale jen statistika (a ještě určitě ne s náhodným výběrem), která může hodně ovlivnit psychiku - u člověka přímo, u psa nepřímo - a to může být velká škoda.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2013 18:19
- Nahlásit
Walda
tak pokud vim, tuhle zprávu posílá laboratoř a je na veterinářovi, jak jí podá majiteli.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2013 21:38
- Nahlásit
Tak dnes jsme byly v Aavetu u Dr. Fialy a mám SKVĚLÉ ZPRÁVY. Díval se na malé boule, kterých měla po těle Meg pět a o kterých mi na mé veterině tvrdili, že je to to stejné, jako onen nádor a nutně se to musí co nejrychleji operovat a cytostatika k tomu a pak se uvidí...a Dr. hned říkal, že takto mastocystom úplně nevypadá...zkusil hodně zatlačit a šup, byly to všechno ucpané mazové žlázy - všechny "nádory" vymáčknul a vydesinfikoval, zkontroloval uzliny a komplet krevní obraz...a Meg je úplně v pořádku. Nádor na noze zhoubný byl, to ano, ale Dr. Fiala říkal, že na noze to má celkem dobrou prognózu, pokud by to bylo na bříšku bylo by to mnohem horší. Takže závěr - Meg měla zatím jen ten jeden nádor, který odstranili a nyní je OK. Ani léky zatím brát nemusí, jen jí mám sledovat, kdyby někde něco rostlo, tak přijít, mastocytomi mají tendenci se vracet, ale myslím, že pokud budu pozorná a našla bych ho hned, šance jsou pořád velmi dobré. Já jsem TAK ŠŤASTNÁ!!! A jsem ráda, že jsem šla do Aavetu....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2013 21:44
- Nahlásit
Dana01
.a Meg je úplně v pořádku.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2013 21:47
- Nahlásit
Dana01
tak to jsou skvělé zprávy!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2013 21:57
- Nahlásit
Dana01
No vidíš. A co říkala Meg na to mačkání?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2013 22:30
- Nahlásit
Dana01
skvělé zprávy!! Paráda! Je to moc dobře!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2013 23:26
- Nahlásit
Dana01
Moc vám to přejem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2013 08:15
- Nahlásit
Dana01
to je úžasná zpráva, gratuluju a moc to přeju Meg i tobě.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2013 08:31
- Nahlásit
Dana01
jo!!!!!!!!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2013 10:54
- Nahlásit
Dana01
To moc ráda čtu!!!
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2013 11:49
- Nahlásit
Vlčáčková
Meg si toho mačkání nevšimla. Ani se neotočila...
Já mám TAKOVOU RADOST!!!! A vám všem děkuji za rady, postřehy a podporu a že jste si našli čas a napsali něco do diskuze. Díky a krásné Vánoce s vašimi pejsky.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2013 11:50
- Nahlásit
Dana01
Super zprávy veeeelké podrbání Médě
|