| Autor |
Zpráva |
Standa410
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 09:18
- Nahlásit
Dobrý den,
máma doma 4 měsíční štěně zlatého retrívra- fenku a asi před 1- 2 týdny jsme si s manželkou všimly, že se ji na temeni hlavy udělala taková menší boule, přímo uprostřed. Při její zmáčknutí cítím že je hodně tvrdá a štěněti nějak nevadí ani nezakňučí, že by jí to bolelo. Celkově to vypadá jako by jí z temene hlavy rostl nějaký roh. Přes srst na dotek i pohled jde vidět. Netušíte co by to mohlo být? Je to normální? Samozřejmě při dovádění a hraní se do hlavy praští několikrát, zvlášť když blbne pod stolem.
Děkuji.
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 10:02
- Nahlásit
Ahoj
To může být spousta různých věcí... výrůstek na kosti, tukový nádor, zapouzdřená tříska nebo zbytek klíštěte...
Nic z toho není smrtelné nebo životu nebezpečné (možná vyjma toho, že by tam měla klíště, utrhlo se jí a zbytek se zapouzdřil).
No, raději běžte k veterináři - stejně vás ještě čeká nějaké očkování, ne?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 13:00
- Nahlásit
Přátelé, možná tomu neuvěříte, ale mně se v létě udělaly takové "bulky" na kosti vzadu na týlu tři - během dvou týdnů Od té doby nic, nebolí to, je to tvrdé Můj milý tvrdí, že mi rostou další hlavy, já tvrdím, že to jsou pahrbky geniality...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 13:33
- Nahlásit
corgi
pahrbky geniality
Hele a není to ta normální kost, co tam mají psi všichni? Někteří výrazněji jako ohaři, retrívři a jiní méně jako pekinézové třeba?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 13:41
- Nahlásit
já nechci být podezřívavá, ale nemůže to být prostě týlní hrbol?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 13:45
- Nahlásit
birma
No jo, ten jsem myslela ))
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 13:51
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
já jsem to rozepsala asi před hodinou nějak jsem to zapomněla odeslat
jsem si totiž vzpomněla, jak jsem se před mnoha lety ptala u veta na "boule na varlatech"
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 14:05
- Nahlásit
birma
"boule na varlatech"
Ty nemám, naštěstí
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 14:50
- Nahlásit
corgi
Přátelé, možná tomu neuvěříte, ale mně se v létě udělaly takové "bulky" na kosti vzadu na týlu tři - neměla jsi tam kousance od kloše? To se mi dělá pravidelně, přesně v místech jak to popisuješ, když mně ta mrcha kousne. Je to na zmáčknutí i trochu citlivé, ale hlavně velké, tvrdé a vydrží mi to tam snad měsíc...a pak mne zase někde kousne nanovo
Standa410
Lucie Kratochvílová
birma
já nechci být podezřívavá, ale nemůže to být prostě týlní hrbol - taky bych řekla
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 14:54
- Nahlásit
corgi
Ty nemám, naštěstí
já taky ne ale Altárek nadvarlata samozřejmě měl
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 15:23
- Nahlásit
Tak já tady mudruju nad výrůstkem, ale on to fakt může být výrazný týlní hrbol )
Prosím vás, nemáte někdo nějakou radu k mému dotazu pod tématem "Operace + úraz"?
Sice to jeden chlap začal reklamou, ale já tam připojila dotaz, protože toto téma mělo hodně zobrazení. Díky předem...
K těm nadvarlatům - moje matka taky běžela se svým prvním psem na veterinu, že má dvoje kulky, a že to rozhodně není normální
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 16:57
- Nahlásit
worick
neměla jsi tam kousance od kloše?
Já si právě neuvědomuju, že by mě něco štíplo, ty boule ani nesvědí, nebolí, jenom tam prostě jsou - abych se měla čemu divit
|