| Autor |
Zpráva |
peFO
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2013 14:52
- Nahlásit
Ahoj
Asi před týdnem se mému psovi objevila na vnitřní straně stehna na zadní noze nějaká boule. Je poměrně velká (je patrná i na pohled) Na pohmat a promasírování to není bolestivý, stejně tak pes nekulhá, nic. Vetrinář odebral vzorky ale nic z toho nezjistil (žádný zánět apod). Nemáte nějaký nápady co by to mohlo být? Díky za odpovědi
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2013 21:38
- Nahlásit
Nespolknul tenisák?
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2013 23:14
- Nahlásit
Ahoj,
napadá mě tukový nádor, ale to by snad veterinář na rozboru poznal. I když jeden nikdy neví...
Snad musel tvůj vet říct, co to vlastně je, ne??
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2013 13:01
- Nahlásit
Mě napadl boubel tasemnice, ale bez diagnostiky nic neříkám (sono?)
|
peFO
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2013 11:54
- Nahlásit
díky za reakce. Tenisák spolknul už před rokem a bylo to docela rodeo, takže všechny míčky jsou vyházený :-D
Jinak veterinář mi nic neřekl. Jen že z těch vzorků nešlo nic poznat - nic zhoubnýho ani zánět apod. Že jedině ho dát do narkozy a vyříznout vzorek přímo z toho, což se mi moc nechce vzhledem k tomu že ho to nebolí ani nekulhá apod. Tasemnice nevím no, ale krmím jen granulema tak neví kde by to chytl...
Zatím to masíruju a část trošku změkla, tak třeba se to ještě někam posune
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 11:48
- Nahlásit
Jinak veterinář mi nic neřekl. Jen že z těch vzorků nešlo nic poznat - nic zhoubnýho ani zánět apod.
To se mi prostě nezdá... Buď nedokázal nabrat vzorek vyloženě z té boule a nabral nějakou vodu kolem, a proto by eventuálně řezal, nebo ví prdlajs.
Protože kdyby opravdu nabral vzorek z boule, tak dokáže říct složení a dokázal by snad říct, co to je?! Je zajímavé, že to reaguje na rozmasírovávání (to by mohl být utržený sval, ale to by kulhal).
No, nejvíc bych asi doporučila zeptat se na názor jiného doktora. Váš doktor může být dobrý, ale každý lékař se celý život učí... A třeba se s tímhle ještě nesetkal.
Co se týká tasemnice a parazitů obecně - tak jejich zárodky jsou v různých trusech - kočičích, ptačích, psích... Čili pes může chytit parazita razdva - stačí něco olíznout, ani to nemusí sežrat.
Doufám, že pravidelně odčervujete
|
peFO
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 17:10
- Nahlásit
Divný, že mi to přijde jako by to byl sval (když na to chytnu je to takový podlouhlý jakoby to byl sval) ale pořád si říkám, že když nekulhá (a to ani po zátěži) tak to sval být nemůže. není to jako boule v pravým slova smyslu (že bych tam cítil bulku), spíš takový protáhlý, nevím jak to jinak popsat. Jestli vzal správně vzorky samozřejmě nevím, jen to co mi řekl.
Samozřejmě odčervujeme pravidelně
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2013 21:25
- Nahlásit
peFO
nemůžeš nám to vyfotit? Ne, že by jsem byla odborník, spíš abych se poučila, co všechno se může objevit...
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2013 18:58
- Nahlásit
není to jako boule v pravým slova smyslu (že bych tam cítil bulku), spíš takový protáhlý
Tak to je divný tuplem! Kdybych četla jenom ten poslední příspěvek a nevěděla, že z toho bral vet vzorek, tak bych řekla zánět šlach, ale to taky bolí, takže by stejně kulhal! To je vážně záhada.
Jestli budete pátrat a vypátráte, dejte vědět
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2013 16:06
- Nahlásit
možá to bude znít divně, ale vyšilovala jsem stejně, vnitřní strana stehna, v místě kde se lýtkový sval upíná k hleznu nebo jak to popsat... vet mi oznámil, že to je mízní uzlina.. nemůže to být ono?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2014 08:47
- Nahlásit
u našeho psa (3 roky) byl v půlce prázdnin zjištěn stejný problém, vet nabral vzorky, udělala se hystologie a závěr byl zhoubný nádor. ultrazvukem potvrzeno rozšíření do stěny a dutiny břišní, prognoza blbá. pes bez léčby a v pohodě žije a běhá dodnes - nebýt toho papíru s nálezem, tak na něm nic nepoznáme.
běžte za jiným vetem, ať víte, na čem jste.
|