| Autor |
Zpráva |
TomanG
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 01:38
- Nahlásit
Dobrý den,
mám doma 17-ti letého pejska, pouliční směsku, malé plemeno. Na svůj věk je kupodivu více než fit, ovšem pouze když jsem s ním. V poslední době bohužel řeším problém, že musím kvůli zaměstnání několikrát do měsíce odjet cca na 3 dny a někdy i déle a mého seniora nemohu vzít s sebou. Ve chvíli, kdy ho po mém odjezdu přijde venčit kamarád (kterého pejsek dobře zná), tak si zřejmě začne myslet, že už se nevrátím a naprosto ztratí chuť a vůli žít -> nežere (ani pamlsky z ruky) a co je horší tak ani nepije a už kamarada i kousl. Po mém návratu je už na pokraji života a smrti, vyhladovělý, dehydratovaný a rozhodnutý umřít. Ale jak zjistí, že jsem zpátky, vypije kýbl vody, sežere na co přijde a za 2 dny je zase fit svěží a čilý. Tato situace mě velmi trápí, snažím se ze služebních cest vracet jak nejdřive to jde, ale jemu stačí jeden den beze mě a je malér. Poraďte prosím, zda se s tím dá něco dělat. Nechci ho nechat uspat, protože když jsem s ním, tak je naprosto v pořádku a raduje se ze společných chvil. Existuje třeba nějaká umělá výživa nebo něco co mu dodá postupně či najednou na několik dní potřebné živiny aby po mém příjezdu nebyl tak oslabený?Chci aby důstojně dožil a zabránit tomu, že jednou přijedu a zjistím, že kvůli mě umřel steskem, respektive hlady a žízní..Velice děkuji za jakoukoliv odpověď.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 04:25
- Nahlásit
TomanG
Co mu najít někoho, kdo ho bude celodenně hlídat? Třeba někoho s fenečkou.
|
TomanG
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 07:29
- Nahlásit
To už mě taky napadlo, fenku nebo stěně. Nicméně si myslím, že výsledek bude stejný, už je mezi námi jen díky bezmezné psí věrnosti ke svému pánovi. A dále je trochu problém v cizím prostředí...Mimo domov, cizí člověk, ale s pejskem. Za zkoušku to určitě stojí, děkuji a prosím ještě o další nápady.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 08:59
- Nahlásit
TomanG
zkusila bych Bachovy kapky, prolez to tady /dej si tu do vyhledávače Bachovy kapky/ určitě se najde odkaz na toho, kdo je míchá přímo na konkrétní problém, lidí s nimi mají hodně dobré zkušenosti, je to přírodní, z bylinek. Asi bych- pokud by teď zase hrozila akutně nějaká služebka, pohledala, kde je ve svém okolí můžeš koupit (či vlastně objednat po netu, ale ten nákup bude asi rychlejší) a tam bych koupila krizovou směs - která je taková rychlá záchranna a zároveň bych se pídila po tom, aby mi taky někdo namíchal indivindi konkrétní směs (přihlíží se k povaze psa, k problému jako takovému)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 09:12
- Nahlásit
TomanG
zkusit nahrávku s tvým hlasem, možná je to blbost, ale co se mu ve spolupráci s tím kamarádem, zkusit pustit přes skype?
Vývar místo vody?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 09:16
- Nahlásit
kachna_
Vývar
ten mě napadnul taky, ale říkala jsem si, aby se nepoto - pokud by nebyl zvyklý a pokud ani nežere, tak jestli by si ho dal??
Je to těžký se starouškama. Šikla by se tu Hipíková, ta měla ohledně staroušků vždycky nějakej nápad v kapse.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 09:28
- Nahlásit
PetraK
aby se nepoto
no ale to může natrénovat než dojde k další cestě.
Já bych zkusila zapojit právě co nejvíc smyslů, čich, sluch, asi bych zkusila ten vývar dávat v určitou hodinu, dělat kolem toho trošičku divadlo, pustit k tomu určitou rádio, kdyby kamarád byl natolik dobrý kamarád, že by pejskovi ten vývar dával?
Taky to znám, když jsem jela do Lipska, měla jsem zajištěné krmení, Wendulce jsem dala obrovkou hovězí kost, ať se holka poměje, když jsem pryč. No přijela jsem, přivítala se se psem, ona odběhla do boudy, vytáhla si tu netknutou kost a spokojeně jí začala žužlit (ale aspoň teda žrala a pila normálně)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 09:32
- Nahlásit
kachna_
Já bych zkusila zapojit právě co nejvíc smyslů, čich, sluch
hmmr, práávda.
Tak snad by se kamarád uvolil k tanečkům. Ono jestli tam s ním ale není, a ten pejsa je tam sám, je to pro něj moc smutný. Chtělo by to někoho, kdo tam s ním bude celou dobu, kdy je panička pryč a ten někdo, aby právě několikrát tam přespal i v době, kdy je panička ještě doma.
|
TomanG
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 09:42
- Nahlásit
Vyvary žere běžně a jedou mu, ale když jsem pryč, tak se nedotkne ničeho. Na nahrávku hlasu jsem už taky myslel, ale on už skoro neslyší, takže bych to musel šíleně vohulit a k tomu kamaradovi vyrobit můj xicht z latexu jako masku a beztak by to asi nefungovalo,nenechá se prečůrat..Bachovy kapky neznám, zkusím,děkuji.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 09:45
- Nahlásit
Ještě by mě napadlo, jestli by nepomohla callopet pasta, třeba namazat na dásně, kdyby to nechtěl
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 09:50
- Nahlásit
možná je to blbost, ale neexistujou třeba nějaký nutridrinky jako pro lidi, co nemůžou jíst?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 09:58
- Nahlásit
Tak minimálně vodu by bylo dobrý do něj dostat. Do ní se dá přidat třeba Glukopur. Může být třeba i něco jako Duphalyte, pokud se najde nějaký slušný veterinář, který Vám to porodá. A pokud to nebude chtít, mělo by se to do něj prostě nalít. Případně tedy aspoň pokud to není reálné, tak byste mu tohle měl "naordinovat" před svým odjezdem, je to energie a důležité látky pro metabolismus, tak aby měl aspoň něco než odjedete. Samozřejmě i na tohle může zareagovat špatně i když pravděpodobnost je mizivá.
Jinak osobně bych mu zkusil i zatelefonovat, až u něj bude ten, kdo se má o něj starat v nepřítomnosti - může to zabrat, ale taky nemusí vůbec.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 10:01
- Nahlásit
PetraK promine, ale ta homeopatika jsou podle mne zbytečná. V případě psů jsou imo podobně účinná asi jako tachyony či růženec.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 10:08
- Nahlásit
TomanG
takže bych to musel šíleně vohulit a k tomu kamaradovi vyrobit můj xicht z latexu jako masku a beztak by to asi nefungovalo,nenechá se prečůrat
pardon, pardon, vím, že to není lehká situace úplně, ale pobavilo mě to, mám velkou představivost. A taky se omlouvám, za to že jsem z vás udělala paničku - místo páníka.
Držím palce, ať se zadaří hafana uvést do nějakoýho komfortu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 10:11
- Nahlásit
zbrnd
PetraKá promine ale bachovky nejsou úplně homeo. Jde o něco trošku jinýho. a vím o lidech, kde to psu hodně pomohlo -např. moje kolegyně se psem z útulku, panika z bouřky. ne že by jí měl úplně rád dneska, ale dokáže fungovat. Příroda není všemocná ale na spoustu věcí má pomůcku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 10:16
- Nahlásit
TomanG
Tak existujou různý pasty jako třeba tato http://www.mujchov.cz/katalog/psi/vitaminy--nutric ni-doplnky_211/vitaminy-a-mineraly_253/produkt/apt us-reconvalescent-dog
a nebo pro kočky je víc na výběr, protože pro kočky se nedělají prášky, ale pasty, ale předpokládá to, že když pes nežere, že mu kamarád bude schopný to minimálně vytlačit z tuby alespoň na jazyk a nebo v nejhorší to prstem namazat na dásně a patro, což teda když ho pes už kousl fakt nevím.
Nějaký oblečení s tvým pachem nechat psovi jste zkoušeli?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 10:25
- Nahlásit
PetraK
ale bachovky nejsou úplně homeo. Jde o něco trošku jinýho. a vím o lidech, kde to psu hodně pomohlo -např. moje kolegyně se psem z útulku, panika z bouřky. ne že by jí měl úplně rád dneska, ale dokáže fungovat
Hele má Tě rád, ale tohle mi fakt nedělej. Tomu snad nemůžeš věřit. Pomohlo to tak maximálně ji chovat se k tomu psovi tak, že ho možná úzkost z bouřky přešla.
Nikdo není schopen exaktně vysvětlit mechanismus, na základě kterýho by to mělo pomoci z takových stavů, nikdo takovej mechanismus ani nezná. A a a a nikdo v tomhle konkrétním případě na 99,99% neověřoval a na 100% neprokázal, že se ten jeho stav v této věci změnil na základě podávání těch kapek.
Máš nějakou oponentůůůru?
A už fakt neslob.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 10:43
- Nahlásit
zbrnd
Máš nějakou oponentůůůru?
já?? nemám , to už jsme myslím probírali.
Tomu snad nemůžeš věřit.
ale můžu, ale můžu. Co bych nemohla? Já můžu ostatně naprosto fšecko . Škoda, že tu není Hipíkatá. To jest v tomto oboru - mám na mysli Bachovky zdělanej jedinec, navíc v praxi vyzkoušeno v různých situacích při různých potížích. A já sama na sobě a na svém prvním psu mám taky vyzkoušeno- tedy ne Bachovky, ale homeo, též s různými potížemí. Zkus to vzít prostě tak, že některý věci, který nejsou úplně vědecký- zjednodušeně řečeno, tak prostě fungují. Příroda má na hodně věcí lék, jen ho prostě musíme umět najít. Možná má lék úplně na všechno, ale to se bojím říct, to už by tě kleplo úplně . není to čarodějnictví, je to příroda. Ostatně on i penicilin je příroda.
A už fakt neslob.
a mě to ba. , jsi daleko, tak mě nezbiješ
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 14:40
- Nahlásit
Vero
nutridrinky jako pro lidi
Nutridrinky pro psy existujou, mám doma pro případ těžších průjmů a chtěla jsem využít během a po porodu feny. Fena se toho ani netkla! Ona tedy po porodu nepila ani vodu, musela jsem jí zalívat jídlo, jinak by se nenapila. Pes to při průjmu pil, ale zřejmě to nebude žádný chuťový zázrak. Lepší zkušenost mám s Callopetem, ten přijímalo i štěně trpící naprosto totálním nechutenstvím
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2013 17:27
- Nahlásit
a co třeba Relaxis? na ten jsem slyšela samou chválu. Že by pejsek dostal už před tvým odjezdem a pak pravidelně další dávku?
|