Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes od ropy (asi)
Autor Zpráva
Blaží
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 15:25
- Nahlásit

Dobrý den, náš pes labradorský retrívr je buď od ropy nebo nafty. Má to na sobě už pár dní, tak je to zaschlé a je jako "plechový". Zkouším to odstranit teplým vepřovým sádlem a šamponovou vodou. Sádlem to jde o trochu líp, i když jde to hodně pomalu. Má to po celých chlupech až na kožu. Kdybych to chtěla ostříhat, tak to nepůjde, pač je srst tvrdá a slepená. Mám zkusit psa očistit vodou či sádlem a pak ostříhat? Moc s ním manipulovat nemůžeme, má zlomenou nohu a je celý odraný (sražený autem). Tak prosím o radu, co na tu jeho "plechovou" srst. Děkuji

birma
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 16:55
- Nahlásit

Blaží
a veterinář vám nic neporadil, když jste tam byli s tou nohou?

Blaží
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2013 17:28
- Nahlásit

ten mi poradil jen to sádlo. Říkal, že nikdo ho neostřihá, protože má srst jak ten plech. Tak co mi šlo, tak skvrny na packách. A trochu za ušima. Je to na hodně dlouho. A teď mu dětskýma nůžkama srst ostříhávám. Ale dostala jsem se do "slepé" uličky - či spíš tvrdé uličky (opět plechové).
Veterinář říkal, že zná něco, co mi mu pomohlo, ale že se to nemůže použít na celé tělo. Že by mu to spíš mohlo ublížit.

EnnyForMe
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2013 11:32
- Nahlásit

Zkus po malých kousíčkách,abys mohla opláchnou vodu, Solvinu.Ta by měla tohle rozpouštět a nemít na pokožku nepříznivý vliv.

Blaží
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2013 19:36
- Nahlásit

Díky, solvina nás nenapadla. Jen jsem ho mastila sádlem aby chlupy změkly, pak ho postupně střihala. A večer jsme ho vykoupali v psím šamponu a trochu ho vzali i jarem, což nebylo asi nebylo nejlepší řešení, ale ten černý sajrat šel dost dobře dolů. Ona je každá rada drahá

EnnyForMe
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2013 20:48
- Nahlásit

Problém,že má tu zlomeninu a nejde s ním běžně manipulovat.Hlavně,když už na něj plácáte a zkoušíte kde co,čemuž se teda nedivím,tak hlídejte pokožku aby tam nebylo nějaké podráždění po těch pokusech,nebo i následkem toho sajrajtu co se na něj nalepil a neudělal se nějaký zánět kůže,nebo exém.To sádlo co píšeš je dobré.Hojí a udržuje kůži v pohodě.Ale spíš jen vmasírovat ,aby zas ta kůže mohla dýchat.Bóže to jsou starosti.Tak ať to bez následků všechno zvládnete.

danajasa
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2013 09:16
- Nahlásit

Blaží Odličovačem na oční linky mejkapovým,bo když sou voděodolné oční linky tak maj stejnej základ a páč je to na gesicht lidský nemělo by dělat problémy na pokožku šelmy psovité

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2013 09:27
- Nahlásit

Zrovna ten odličovač si myslím, že by moc nepomohl,přece jen sem tam, když se snažím dostat dolů řasenku, tak je to taky boj. Nejvíc bych se přikláněla k té Solvině, ta umí zázraky!

danajasa
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2013 09:50
- Nahlásit

Majduskabbkdyž se snažím dostat dolů řasenku Hele nesekla ses z krémem na boty? Vony jsou právě ty odličovače dělaný na ty voděodolný věci a chce to počíst kerej na to je a kerej ne,páč jinak to nefungá a máš z oční linky do rána hezkej knírek dycky to nějak cestuje to vím

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání