| Autor |
Zpráva |
Blaží
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2013 15:25
- Nahlásit
Dobrý den, náš pes labradorský retrívr je buď od ropy nebo nafty. Má to na sobě už pár dní, tak je to zaschlé a je jako "plechový". Zkouším to odstranit teplým vepřovým sádlem a šamponovou vodou. Sádlem to jde o trochu líp, i když jde to hodně pomalu. Má to po celých chlupech až na kožu. Kdybych to chtěla ostříhat, tak to nepůjde, pač je srst tvrdá a slepená. Mám zkusit psa očistit vodou či sádlem a pak ostříhat? Moc s ním manipulovat nemůžeme, má zlomenou nohu a je celý odraný (sražený autem). Tak prosím o radu, co na tu jeho "plechovou" srst. Děkuji
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2013 16:55
- Nahlásit
Blaží
a veterinář vám nic neporadil, když jste tam byli s tou nohou?
|
Blaží
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2013 17:28
- Nahlásit
ten mi poradil jen to sádlo. Říkal, že nikdo ho neostřihá, protože má srst jak ten plech. Tak co mi šlo, tak skvrny na packách. A trochu za ušima. Je to na hodně dlouho. A teď mu dětskýma nůžkama srst ostříhávám. Ale dostala jsem se do "slepé" uličky - či spíš tvrdé uličky (opět plechové).
Veterinář říkal, že zná něco, co mi mu pomohlo, ale že se to nemůže použít na celé tělo. Že by mu to spíš mohlo ublížit.
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2013 11:32
- Nahlásit
Zkus po malých kousíčkách,abys mohla opláchnou vodu, Solvinu.Ta by měla tohle rozpouštět a nemít na pokožku nepříznivý vliv.
|
Blaží
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2013 19:36
- Nahlásit
Díky, solvina nás nenapadla. Jen jsem ho mastila sádlem aby chlupy změkly, pak ho postupně střihala. A večer jsme ho vykoupali v psím šamponu a trochu ho vzali i jarem, což nebylo asi nebylo nejlepší řešení, ale ten černý sajrat šel dost dobře dolů. Ona je každá rada drahá
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2013 20:48
- Nahlásit
Problém,že má tu zlomeninu a nejde s ním běžně manipulovat.Hlavně,když už na něj plácáte a zkoušíte kde co,čemuž se teda nedivím,tak hlídejte pokožku aby tam nebylo nějaké podráždění po těch pokusech,nebo i následkem toho sajrajtu co se na něj nalepil a neudělal se nějaký zánět kůže,nebo exém.To sádlo co píšeš je dobré.Hojí a udržuje kůži v pohodě.Ale spíš jen vmasírovat ,aby zas ta kůže mohla dýchat.Bóže to jsou starosti .Tak ať to bez následků všechno zvládnete.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2013 09:16
- Nahlásit
Blaží Odličovačem na oční linky mejkapovým,bo když sou voděodolné oční linky tak maj stejnej základ a páč je to na gesicht lidský nemělo by dělat problémy na pokožku šelmy psovité
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2013 09:27
- Nahlásit
Zrovna ten odličovač si myslím, že by moc nepomohl,přece jen sem tam, když se snažím dostat dolů řasenku, tak je to taky boj. Nejvíc bych se přikláněla k té Solvině, ta umí zázraky!
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2013 09:50
- Nahlásit
Majduskabbkdyž se snažím dostat dolů řasenku Hele nesekla ses z krémem na boty? Vony jsou právě ty odličovače dělaný na ty voděodolný věci a chce to počíst kerej na to je a kerej ne,páč jinak to nefungá a máš z oční linky do rána hezkej knírek dycky to nějak cestuje to vím
|