Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Boule na přední noze
Autor Zpráva
andy1994
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:05 - Změnil/a: andy1994
- Nahlásit

Dobrý den, mojí 13ti leté fence Německého špice se na přední noze udělala boule. Je to pravidelná koule velikosti i tvaru vejce, udělala se asi během měsíce a pomalu se zvětšuje. Jako by to bylo plné nějaké tekutiny. Byla jsem s tím u veterináře, odebral z toho trochu té tekutiny (vypadá to jakoby to bylo plné krve) na rozbor a ve středu máme zavolat. Řekl, že pokud by to byla rakovina, tak je nejlepší amputace, což mi přijde trochu moc. Besina je jinak zdravá, normálně jí, je veselá, boule jí nevadí ani při chůzi ani při běhu. Nemůže to mít i z toho, že jí to často klouže na podlaze ? Mám kdyžtak i fotku, ale nevím jak jí sem nahrát.
Děkuji předem za odpověď

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:08
- Nahlásit

andy1994
Můj špic měl před pár lety něco podobného na zadní noze a byla to nějaká vylitá tekutina z kloubu, stačil klidový režim a vstřebalo se to časem, ale i kdyby to byla rakovina, tak tak starýmu psovi bych už teda amputaci dělat nenechala.

andy1994
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:12
- Nahlásit

Děkuji mockrát, to mě alespoň trochu uklidnilo budu doufat

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:03 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

andy1994
No tak ono těžko dělat diagnózu po netu, to ti samozřejmě řekne vet a nikde není řečeno, že to nemůže být ta nejhorší varianta, jen jsem chtěla říct, že taky nemusí a fenka bude třeba v pohodě. Rozhodně bych jí dala klidovej režim na vodítku, no a pak uvidíš až budeš vědět co to je.

andy1994
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:08
- Nahlásit

Ano uvidíme, co nám vet řekne v tu středu. Že by mohla mít rakovinu, s tím jsem už skoro smířená, protože má po těle mnoho jiných tvrdých bouliček, jen mi nejde do hlavy ta amputace.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:11
- Nahlásit

Klidně bych pak (pokud to bude rakovina) navštívila i jiného veterináře. Doporučovat amputaci ve třinácti letech mi přijde trochu jako tahání peněz z majitele. Snad jde o toho psa, ne? Jak se asi smíří s amputací v takovém věku? Slušný veterinář by měl brát v potaz i kvalitu života psa, ne jen délku přežití.

andy1994
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:35
- Nahlásit

Nad tím jsem také uvažovala, protože si nedokážu představit jak chodí bez jedné nohy. Děkuji za názor a radu, chtěla jsem to slyšet také od někoho jiného

andy1994
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 21:14
- Nahlásit

Tak jsme zjistili, že je to zhoubný nádor (mastocytom) půjdeme ve středu na operaci, noha zůstává prý ta operace může zrychlit to šíření a může dříve umřít, ale nemusí, tak uvidíme..

andy1994
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2013 21:16
- Nahlásit

Jinak by to dále rostlo a mohlo by to prasknout..

pespritelcloveka
# Zasláno: 16 Čen 2014 00:25
- Nahlásit

Řeším něco podobného, tak bych se potřebovala zeptat jak to dopadlo s Vaším pejskem a u kterého Veterináře?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání