| Autor |
Zpráva |
XKLED001
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 20:35 - Změnil/a: XKLED001
- Nahlásit
Dobrý večer,
akorát jsme teď objevili u naší fenky (mimino Amstafa) ve slabinách tmavo-hnědo-červené tečky. Vypadalo to nejdřív jako špína, tak jsme ji omyli žínkou, velká část se omyla, ale některé tečky zůstaly. A kolem pipinky to má taky a docela dost. Na jednou místě má i pár malých pupínku a ta tečka je uprostřed. Je to jako kdyby to "něco" měla zapíchaní do kůže, nejde to dolů, když to nehtem trochu poškrábu tak to sundám... Neškrábe se, nelíže... Dělali jsme i takovej ten test s filtračním papírem, jestli to není bleší trus a není. Napadli mě svilušky, trudník nebo jiní ektoparaziti??? Zítra razíme k vetovi, ale nějak mě to nenechává v klidu... netuší někdo, zač je toho loket?? Foto: URL
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 21:02
- Nahlásit
Zkuste veterinu... takhle to asi nevyřešíme, bez fotky, jen podle popisu...
|
XKLED001
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 21:16
- Nahlásit
URL
zde je foto, tak doufám, že to bude fungovat...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 21:48
- Nahlásit
XKLED001
foto nefunguje, ale podle popisu a vzhledem k tomu, že je podzim, by to mohly být sametky, to chce veta, ten vám na to dá přípravky a řekne vám, co dělat každoročně na podzim, aby se to neopakovalo.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 06:54
- Nahlásit
Psu známé to veterinář diagnostikoval jako "zánět kůže" (ale léčba tuším zabrala jen na chvilku, tak uvidíme, co střelí jako druhý pokus, tuším že budou stěry). Mému štěněti to veterinář nějak nediagnostikoval s tím, že se to na dosud neosrstěných partiích občas dělá....já to sem tam napatlám aloe vera a je to lepší, možná, kdybych to nepatlala jenom občas ale každý den, tak je klid, polepším se....
Takže až budeš mít diagnózu od veta, tak napiš, ať mám další do sbírky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:11
- Nahlásit
Neumi
jako druhý pokus, tuším že budou stěry).
já moc nechápu, proč ty stěry neudělají jako první
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 09:22
- Nahlásit
Foto funguje, jen je potřeba mít google účet... Ty tmavé tečky bych fakt asi řešila s vetem, jinak jak máte vedle takové jakoby štípance, ty občas máme taky... stačí když nám hafan proběhne kopřivama, nebo třeba po poli, kde trčí zbytky kukuřice a tak... a samo to po pár hodinách/dni zmizí.
|
Anna H
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 10:47
- Nahlásit
XKLED001
Vida, máme stejné štěndo asi...já to včera řešila s chovatelkou, že má Ebča pupínky v podpáždí dneska jdeme k lékaři. Ebči sestra(chovatelka si nechala z vrhu kluka a holku) to měla taky, nasadila šampon za cca 400 Kč ,tři dny koupele a byla OK prý pubertální juvenální akné. Tak doufám v to samé...Jinak kluci z chovu to nemají jen holky
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:59
- Nahlásit
PetraK
jako druhý pokus, tuším že budou stěry).
já moc nechápu, proč ty stěry neudělají jako první
To byl prý časový problém - vet měl jiného psa na operačním stole a zároveň paní stíhala vlak....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2013 15:37
- Nahlásit
Neumi
časový problém
hm, no, jenže pak léčí něco a neví vůbec co.
|