Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / MOC PROSIM O RADU, PROBLEM S KAKANIM :-(
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:13
- Nahlásit

Prosim vsechny o radu...muj rok a pul stary pejsek ma jiz delsi dobu problemy s kakanim. Dnes jsme byli venku asi hodinu a pejsek se snazil vyprazdnit, tlacil asi 10x, ale vzdy z nej spis jenom vyteklo par kapek Asi pred 2 mesici jsme byli 2x u veterinare na vymacknuti zlazek, mel je hodne plne...dnes jak mu neslo kakat i "sankoval"...neni poprve co se mu to stalo...nastesti je to vzdy tak jednodenni zalezitost, druhy den je lepe...Pejsek mi dokonce zacal kakat se zvednutou nohou jako pri curani...bojim se aby nemel nejake bolesti, kdyz ma zvednutou nozku... Dney odpoledne ho i bolela zadni nozicka, klepala se mu jak kdyby si ji prelezel nebo dostal krec. Nyni jsme prechazeli i na nove granule .. Z Britu na Orijen. Brit mu nechutnal a na Orijen sme presli postupne, cca 3 tydny a problemy nemel. Muze mit citlive zazivani? Vetsinou kdyz sni neco jineho ma prujem...zitra se chystame na veterinu, bojim se aby neslo o neco vazneho..treba rakovina strev nebo tak ( Je to krizenec Border kolie, dekuju za kazdy nazor a radu!

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:17
- Nahlásit

Ailar
Proč jste na té veterině nebyli už dneska? Já už bych tam tedy byla...

marvas
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:20
- Nahlásit

Chudinka, rychle s ním k doktorovi.
Držíme pěsti

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:25
- Nahlásit

Dnes bych nemela u doktora cim zaplatit, jinak bych tam uz byla hned (

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:30
- Nahlásit

Ach jo
Rozumný majitel psa má finanční rezervu pro případ náhlého onemocnění. Navíc některý veterinář po domluvě ošetří akutního pacienta na dluh a s majitelem se domluví na zaplacení později... Nevím, co k tomu víc říct, nějak mi to hlava nebere. Na počítač a internet evidentně máš a pár stovek na veterináře ne?

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:32
- Nahlásit

Lamaluci: ja sem neprisla resit svoji financni situaci!!! Chtela jsem znat nazor lidi, ktery meli stejny problem!!! Takovehle reakce jsem teda necekala...bohuzel u naseho veta se plati i za pozdrav (

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:35
- Nahlásit

Ailar
Chtela jsem znat nazor lidi, ktery meli stejny problem!

Problém nemáš ty, problém má tvůj pes. A to velký. Psaním na internetové diskuze ho fakt nevyřešíš. Jestli mu chceš pomoct, tak mazej k veterináři. Hned.

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:40
- Nahlásit

Hned? Nevis, ktery veterinar ma otevreni v pul 9 vecer? Jestli vis o psi pohotovosti v Praze, tak mi muzes pomoct.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:42
- Nahlásit

Ailar
V Praze? Tady má pohotovost každá druhá veterina. Namátkou jen z hlavy: AAVet na Zahraďáku. H-Vet v Měcholupech. Vetcentrum Stodůlky. Jaggy...

birma
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:44
- Nahlásit

Ailar
Nevis, ktery veterinar ma otevreni v pul 9 vecer? J Jestli vis o psi pohotovosti v Praze
člověk by myslel, že jsi ze zapadákova, kde dávají lišky dobrou noc.
Pohotovost je třeba na Stodůlkách, Novovysočanské (nedoporučuju), Palmovce (taky nedoporučuju), dokonce je tu o pohotovosti celá diskuse

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:50
- Nahlásit

birma
člověk by myslel, že jsi ze zapadákova, kde dávají lišky dobrou noc.
přesně, někde ve Šluknovském výběžku bych to chápala, ale v Praze je vet na každým rohu
A nechápu - mít psa a nemít zjištěné, kam se dá v případě nouze jít? Já mám přesně pro tyhle případy v telefonu uložená čísla na dvě psí záchranky i na kliniku AAVet...

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 20:56
- Nahlásit

Nemuze jit o normalni zacpu?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:00
- Nahlásit

Ailar
Už se ti někdy stalo, že ses hodinu nemohla vykadit a bolestí se ti klepaly nohy? Asi ne, že? Z toho vyplývá, že to není normální zácpa.
Mazej na tu veterinu. Jestli ti teda na psu aspoň trochu záleží.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:06
- Nahlásit

lamalucni
Problém nemáš ty, problém má tvůj pes. A to velký. Psaním na internetové diskuze ho fakt nevyřešíš. Jestli mu chceš pomoct, tak mazej k veterináři. Hned.
No to je zaruka vysreseni problemu teda, fakt ze jo )))

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:07
- Nahlásit

Ale ta noha se mu klepala doma...vypadalo to, ze si ji spis prelezel...jako kdyz mi mame mravenceni...odpoledne dostal varene kureci prso s mrkvi a tak 2 hodiny na to nemohl kakat...obcas se mu to stane a zitra bude zase kakat nornalne...jak jsem psala nestalo se to poprve...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:08
- Nahlásit

Už se ti někdy stalo, že ses hodinu nemohla vykadit a bolestí se ti klepaly nohy
-------------
To ne, ale stalo se mi, ze jsem ho tahal rukou ven, asi mi neveris, ale ja to nestihl nafotit, skoda no.

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:09
- Nahlásit

Asi ste to spatne pochopili...kdyby se mu klepela noha pri tlaceni tak je to vazny problem!!!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:11
- Nahlásit

Nemá kýlu?

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:14
- Nahlásit

U kyly jsou priznaky jako zacpa?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:16
- Nahlásit

Muze se to jevit podobne v nekterych pripadech.

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:18
- Nahlásit

A z ceho by ji mohl mit? Navic by to bylo na nem fyzicky poznat, ne? On je ale jinak veselej, zrovna tu blbnou s kralikem a nosi mi hracku abychom se pretahovali...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:21
- Nahlásit

Třeba z toho, že zvedal těžký pytle. Poznat by to na něm okem laika poznat být nemuselo, ale jaksi na takhle na netu ti těžko pomůžeme, když jsme pejska ani neviděli.

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:23
- Nahlásit

Ach jo, to jsem mohla cekat..tuhle odpoved!

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:23 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Ailar
Navic by to bylo na nem fyzicky poznat, ne?
Ne nutně, existuje i vnitřní kýla. Nebo to může být neurologická porucha, problém s páteří, nedostatečnost štítné žlázy, zvětšená prostata, megacolon... nebo asi třicet dalších věcí, vesměs vážných.

On je ale jinak veselej
jo tak v tom případě je v pořádku, že se mu už delší dobu stává, že se hodinu nemůže vykadit... hlavně když je veselej, to je důležitý

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:23
- Nahlásit

Ailar
Ach jo, to jsem mohla cekat..tuhle odpoved!

Je mi líto, křišťálovou kouli mám zrovna v servisu...

Ailar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 21:29
- Nahlásit

Myslim ta zacpa, obcas se mu to stane! Vzdy je to jeden den...ted jsem volala na psi pohotovost a rikali, ze prijit pokud zacpa trva 2-3 dny, tak nevim co si myslet...

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 22:46
- Nahlásit

No já nevím, ale jestli se pes jeden den nevykadí, tak s tím bych fakt na veterinu neletěla . Dala bych mu něco, aby mu to povzbudilo peristaltiku střev a k tomu hodně pohybu.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:02
- Nahlásit

mac1
jestli se pes jeden den nevykadí, tak s tím bych fakt na veterinu neletěla

nevím, ten úvodní příspěvek vyzněl dost jinak...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:04
- Nahlásit

zbrnd

To si ty, že jo? Jinak takovýho ukázkovýho dementa jenom těžko někdo vykouzlí. Mimochodem už dvakrát po sobě

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:06 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Edit:
Lucie Kratochvílová

To si ty, že jo? Jinak takovýho ukázkovýho dementa jenom těžko někdo vykouzlí. Mimochodem už dvakrát po sobě
Aha.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání