| Autor |
Zpráva |
marvas
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 07:56
- Nahlásit
Dobrý den,
Mám šestiletého bernského salašníka a jsem z něj už 2 měsíce nešťastná.
Začal hrozně pajdat na zadní nohu, tak samozřejmě na veterinu (rentgeny) a lékař mi oznámil, že je to DKK. V našem případě léčba Trocoxilem.
Dostali jsme trocoxil a ještě nějaká antibiotika, protože pes měl ještě na předním lokti proleženinu, jak kvůli bolavé noze jen ležel. Trocoxil dostal 2x(po prvním podání se bere za 28dní). Za týden po prvním trocoxilu mu otekly pysky, byl smutný, měl průjem - tak jsme dostali mastičky (stomodine, bactroban) a ATB. Za 14 dní se nic nezlepšilo, naopak. Už jsem si připadala jako hypochondr, ale sbalila jsem psa a jeli jsme k Dr. s tím, že chci vyšetření krve (naposledy jsme ho dělali v lednu).
Po 15 minutách čekání na výsledky mi doktor oznámil, že nemá dobrou zprávu. Ledvinové a jaterní selhání. K tomu ještě anemii. Infuze moc nedoporučuje, aby mu tu krev ještě více nenaředil, takže dieta.
Hills K/D konzervy, granule. Granule jedl první 2 dny, pak se to začlo zhoršovat,konzervy mám doteď doma netknuté. teď je to tak 14 dní od stanovení diagnozy a pes už nechce absolutně nic. Jedině vodu.
Vařím mu maso, dělám vývary, žloutek s cukrem, tvaroh. Je to strašné. V prvních beznadějných dnech jsme byli na injekci Cerenia (na podpoření chuti), ale ani ta už potom nezabrala. Pes je strašně hubený. Nemůžu si pomoct, pořád se snaží a ještě nechce do nebe. Když se ráno vzbudíme hned na nás vrtí ocasem, manžela vítá, když přijde z práce. Jinak je absolutně bez zájmu (on byl PES - uštěkaný, energický, jako hrom do police). Bojím se, abych poznala, až přijde jeho čas.
Jsme toho nešťastní, celý život jsme pro něj dělali jen to nejlepší a teď mu nemůžeme pomoct.
Jsem ráda, že jsem si tady mohla ulevit.
Přeji Vám hodně štěstí a radosti s Vašimi mazlíčky.
Marie
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 08:10
- Nahlásit
marvas
a zkusit ještě jiného veterináře? a co Calopet pastu, tu taky nežere?
Přeju hodně štěstí a dobrý odhad
|
marvas
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 08:30
- Nahlásit
V našem okolí je tato klinika nejlepší. Původně jsme měli jet do Prahy, ale krev je prý špatná, i tam by s ním žádný zázrak neudělali.
Máme pastu reconvalescent. mažu mu ji na dásně, aby ji nevědomky spolkl, ale také ji nechce. jde to od deseti k pěti.
Je to hrozné, přišlo to jak blesk z čistého nebe.
Děkuji za podporu
M.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 12:38
- Nahlásit
marvas
Po 15 minutách čekání na výsledky mi doktor oznámil, že nemá dobrou zprávu. Ledvinové a jaterní selhání. K tomu ještě anemii. Hm, to je mi líto. Neřekl doktor co by mohlo být příčinou selhání, sono třeba nedělali, že by viděl nějaký útvar apod.?
Nezvrací, nebo nemá průjem?
Pokud Vám doktor řekl, že by mohla být nějaká šance, tak musí začít žrát. Zkuste dietu co máte namixovat na kaši, vemte lžíci, dejte mu sousto na kořen jazyka a takto by to měl spolknout.
Bojím se, abych poznala, až přijde jeho čas. Poznáte. Pro klid duše Vás v tom může utvrdit kontrolní rozbor krve. Jestliže budou hodnoty špatné, tak neváhejte. Věřte mi, prošla jsem si tím samým. Chápu to, rozhodnutí je přetěžké.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 12:49
- Nahlásit
Ledvinové a jaterní selhání a pes stále žije? Tomu nerozumím.
Jinak do vody se dá míchat Glukopur kvůli přijmu energie, infuze jde taky podávat perorálně, ale nechci rozhodně tvrdit, že to jsou správná řešení ve Vašem případě, to nejde určit po netu.
Veta bych změnil, když nechal dát Trocoxil podruhé i po takových reakcích.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 12:51
- Nahlásit
Evey
Poznáte. Pro klid duše Vás v tom může utvrdit kontrolní rozbor krve. Jestliže budou hodnoty špatné, tak neváhejte. Věřte mi, prošla jsem si tím samým. Chápu to, rozhodnutí je přetěžké.
Chtěl bych být Tvůj pes ...
|
marvas
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 14:51
- Nahlásit
Divné je, že s nohou už nemá vůbec žádný problém a trocoxil jsem už zavrhla, takže 2 měsíce už funguje bez prášku.
Hodnoty krve z 18.9., které jsou označené jako nevyhovující:
Eosinofily 0,31
Hematokrit 36,82
MCH 23
MCHC 35
Krevní destičky 93
Mixuju mu maso s vývarem a stříkačkou mu to podávám do tlamy.
Sono nedělali, chtěli nás posílat na biopsii jater a vyšetření střev, ale po posledních výsledcích to zavrhli.
U bernských salašníků je prý tohle konec.
Už jsem z toho vyčerpaná.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 06:29
- Nahlásit
zbrnd
Ledvinové a jaterní selhání a pes stále žije? Tomu nerozumím. není to nic mimořádného. Záleží na příčině a míře poškození. Konec může být třeba do 2 dnů, či několika měsíců. Může se z toho i dostat...
Chtěl bych být Tvůj pes ... A já bych chtěla mít třeba takové možnosti jako mají lidé v Belgii.
marvas
Máte i hodnoty urea a kreatinin ? To jsou důležité ukazatele funkce ledvin.
Normální hodnoty mají být: URL
|
marvas
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 08:18
- Nahlásit
Dobrý den,
Glukoza 6
Albumin 12
Kreatinin 330
ALT(GPT) 1,16
Urea 30,9
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 08:37
- Nahlásit
Evey
není to nic mimořádného
Aha, už rozumím. Příčina mého nerozumění byla v tom, že v našem kocourkově si s češtinou děláme, co chceme a tak se tomu, co by čeština měla označit jako selhávání říká zcela běžně selhání, kterýžto pojem ve mně vzbuzuje trochu jinou představu.
Mno ono je rozdíl rozhodovat o sobě a o někom druhém navíc na základě jedněch testů, o kterých dotyčný ani není na základě svých znalostí schopen posoudit, co vlastně znamenají nebo na základě třeba doporučení jednoho podnikatele v oblasti prodeje veterinárních preparátů a úkonů, tzv. veterináře.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2013 09:06
- Nahlásit
marvas
Ledviny jsou hodně překročené. S tím jak nefungují mohou souviset i ta špatná játra. Toxiny hromadící se v těle pak bohužel odrovnávají vnitřní orgány.
Držte se.
|